برو کار می‌کن، نگو بازنشسته‌ام! پدر در پدر پهلوان‌زاده‌ایم گذر‌های هنری به وسعت شهر | گزارشی از بخش جدید جشنواره هنر‌های شهری بهار ۱۴۰۴ درنگی در کم‌وکیف برگردان‌های منثور منظومه فردوسی، به‌مناسبت انتشار «شاهنامه منثور»، اثر گیتی فلاح‌رستگار رقابت ۲۴ گروه در جشنواره ملی سرود رضوی مستند «جانان» اثر فیلم‌ساز مشهدی، روی آنتن شبکه دو + زمان پخش انتشار مجموعه داستان «شرّ درونش» قسمت ۱۲ مسابقه مافیا دن، در شبکه خانگی رکوردشکنی تقاضا برای بلیت مشهد، هم‌زمان با پخش قسمت پایانی «پایتخت» حضور دیزنی با «زوتوپیا۲»، «الیو» و «داستان اسباب‌بازی ۵» در جشنواره انسی رکوردشکنی نمایش آنلاین | «پایتخت ۷» در تلوبیون ۱.۸۵ میلیارد دقیقه تماشا شد خانه منسوب به «سعدی» در حال ویرانی مجری مراسم جوایز امی ۲۰۲۵ را بشناسید زمان پخش فصل دوم سریال بی‌باک: تولدی دوباره صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ مروری بر حواشی سریال پایتخت ۷ | از جایگزینی سارا و نیکا تا سانسور چهار قسمت و پایان ناگهانی داستان
سرخط خبرها

تلفیق میراث ناملموس و سینما در جدیدترین اثر «پوران درخشنده»

  • کد خبر: ۳۱۱۷۲۲
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۲
تلفیق میراث ناملموس و سینما در جدیدترین اثر «پوران درخشنده»
کارگردان نام‌آشنای سینمای ایران در جدیدترین اثر خود به سراغ میراث ناملموس رفته و با ساخت فیلمی بر اساس آیین باستانی «گفاره وه کول» کرمانشاه، تلفیقی زیبا از سینما و فرهنگ کهن ایران را به تصویر می‌کشد.

به گزارش شهرآرانیوز، پوران درخشنده اظهار کرد: تعطیلات عید که به منطقه کرمانشاه آمدم تحقیقات و پژوهش‌هایی در مورد آیین گفاره وه کول که برای من خیلی آیین ارزشمندی است، داشتم.

وی با بیان اینکه «گفاره وه کول» فرشته باروری با گهواره‌ای بر دوش می‌آید و باعث زایش، برکت و باروری است، افزود: تصمیم گرفتم فیلمی در مورد فرزندآوری بسازم و در ساخت آن از این آیین کمک بگیرم تا بتوانم این فیلم را به سرانجام برسانم.

درخشنده با تاکید بر اهمیت اساطیری بودن این آیین گفت: این فیلم گهواره بر دوش است که از همان نام آیین کردی گفاره وه کول الهام گرفته شده است.

این کارگردان مطرح سینما و تلویزیون با بیان اینکه در زبان کردی زن را آفرت به معنای آفریننده می‌خوانند، تصریح کرد: آیین «گفاره وه کول» کار بسیار زیبایی است و من علاقه‌مند شدم، چون این مسئله برمی‌گردد به زنان سرزمین‌مان از خیلی قبل از دوران مادها، زنان همیشه نگهدارنده زمین و پروراننده‌کشت و زرع و آموزش بچه‌های خوب و آینده پربار از گذشته‌های دور بوده‌اند.

وی افزود: این فیلم به صورت فیلم سینمایی ساخته می‌شود و آن را به تمام زنان سرزمینم ایران تقدیم می‌کنم.

منبع: میراث آریا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->