اجرای زنده «بچه مرشد ۲» در مشهد | پویشی برای پاسداشت زبان فارسی + فیلم برگزاری ویژه برنامه گرامیداشت شهدای خدمت در مشهد تشکیل قرارگاه راهبری و تحول در مدیریت منابع مالی شهرداری مشهد درباره فروش قدیمی‌ترین میدان شهر مشهد | روزی که میدان ارگ را فروختند کشف یک میلیارد ریال داروی قاچاق از عطاری‌های خواف خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) بازاری در ساحل شلوغ دریا ناصحی: مشکلات ترافیک مشهد با تکمیل پروژه‌های معابر حل می‌شود شهردار مشهد مقدس: می‌توانیم صادرکننده خدمات مهندسی در حوزه مترو باشیم + فیلم عضو کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد: مسائل شهر چه کوچک و چه بزرگ برای ما فرق نمی‌کند | افتتاح رسمی فاز یک خط۳ مترو با حضور رئیس‌جمهور بهره‌برداری از دوربرگردان تقاطع سه‌سطحی شهید فهمیده مشهد | معاون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد: گره‌های ترافیکی با افتتاح دوربرگردان شهید فهمیده کاهش می‌یابد هوای مشهد همچنان آلوده است (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) نخستین جلسه ستاد برگزاری دیدار ایران و کره شمالی در مشهد برگزار شد درباره یکی از کوچک‌ترین روستا‌های اطراف مشهد قدیم | عطر فراموشی در کوچه‌های «قریه عطار» قلندرشریف: ۹۰ درصد زائران و شهروندان از خدمات شهرداری مشهد رضایت داشته‌اند گزارش ویژه فیفا از دختران فوتسال ایران روابط‌عمومی‌ها؛ بهره‌گیری هنرمندانه از همه ابزار‌ها و شیوه‌های تعامل پیشرفت ۲۸‌ درصدی میان‌گذر جنوبی مشهد نمایشگاه مشهد اینوکس- فاینکس، نقطه عطفی در مسیر جذب سرمایه‌گذاری و تعامل با ارکان بازار مالی احیای تاریخ شهر مشهد، به همت مدیریت شهری کاهش ۴۳ درصدی بارندگی در مشهد نسبت‌به سال قبل | احتمال جیره‌بندی آب در تابستان ۱۴۰۴ دبیر شورای امنیت ملی در دیدار با همتای ارمنی خود: بیگانگان علاقه‌ای به آرامش در منطقه ندارند
سرخط خبرها
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی:

به‌شدت دچار خشک‌سالی مدیریتی هستیم

  • کد خبر: ۳۱۲۷۰
  • ۰۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۵
به‌شدت دچار خشک‌سالی مدیریتی هستیم
در خراسان رضوی میانگین بارش‌ها از میانگین بارش کشور، قاره آسیا و کره زمین خیلی کمتر است و میانگین تبخیر و تعرق خراسان از میانگین ایران و آسیا و سایر نقاط دنیا خیلی بیشتر است.
سمیرا شاهیان/ شهرآرانیوز، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی در نشست خبری مشترک مدیران عامل شرکت‌های آب منطقه‌ای و آب‌وفضلاب خراسان رضوی و آبفای مشهد که صبح امروز، اول تیرماه، در ساختمان آب‌و‌فاضلاب برگزار شد، گفت: ایران کشور خشکی است. میانگین بارش در ایران حدود ۲۵۱ میلی‌متر است و میانگین درازمدت بارش در خراسان رضوی ۲۲۱ میلی‌‌متر است.
محمد علایی ادامه داد: دومین شاخص، نسبت تبخیر و تعرق است. این شاخص در دنیا حدود ۶۰ درصد، در آسیا حدود ۷۰ درصد و در ایران حدود ۷۴ درصد و در خراسان رضوی حدود ۸۰ درصد است. حاصل این ۲ می‌شود مجموع منابع تجدیدپذیر که این نسبت در استان، هم از ایران و هم از آسیا و هم از دنیا خیلی کمتر است.
او افزود: شاخص دیگر برداشت آب است. ما برابر استاندارد‌های جهانی حداکثر ۴۰ درصد آب تجدیدپذیر را باید برداشت کنیم. بارندگی بر مبنای قانون آمار و احتمالات است که بیشترین فراوانی را ۵۰ درصد مدنظر قرار می‌دهند. می‌گویند ۴۰ درصد زیر آن ۵۰ درصد برداشت شود تا با پدیده‌ای به نام خشک‌سالی مدیریتی روبه‌رو نشویم.
علایی با بیان اینکه در استان به‌شدت دچار خشک‌سالی مدیریتی هستیم، اظهار کرد: خشک‌سالی مدیریتی وقتی است که مدیرِ آب، به شکلی منابع آب را تخصیص دهد که استان یا شهرستان یا کشور هر سال درگیر بحران کمبود آب باشد. برابر تجربه جهانی ۴۰ درصد منابع آب را تخصیص می‌دهند و برابر استاندار‌های ایران ۷۵ درصد منابع آب را تخصیص می‌دهیم، در استان خراسان نیز قبلا ۱۶۰ درصد تخصیص دادیم و اکنون به حدود ۱۲۵ درصد رسیده‌ایم که این یعنی خشک‌سالی مدیریتی.
او افزود: حداکثر باید ۱۰۰ درصد برداشت کنیم، اما وقتی می‌گویید ۱۲۵ درصد یعنی هر سال چه‌تر و چه خشک، بحران آب داریم. با وجود اینکه در ۲ سال گذشته بارندگی‌های خوبی داشتیم، بازهم در غرب مشهد چاه‌های آب یک میلی‌متر افت کرده است. به این خشک‌سالی مدیریتی می‌گوییم که در نهایت شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی باید این مسئولیت را بپذیرد. باید بپذیریم که ما نتوانستیم کاری بکنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی بیان کرد: امسال بارندگی بسیار خوبی داشتیم. تا ۲۲ اردیبهشت‌ماه امسال از سال گذشته هم بیشتر بارندگی داشتیم، اما از ۲۲ اردیبهشت‌ماه بارندگی‌ها تا امروز قطع شده است. بارندگی‌های سال گذشته در ۵۰ سال قبل بی‌نظیر بوده است. امسال دومین سال بی‌نظیر در ۵۰ سال گذشته و سال دوم به‌لحاظ فراوانی باران است. سد‌ها هم متناسب با بارندگی‌ها آب بسیار زیادی دارند.
او در پایان گفت: خشک‌سالی مدیریتی هنوز سرجایش است. یعنی آقایان اسماعیلیان و علوی در شرکت‌های آب‌وفاضلاب مشهد و استان شلاق من را در حوزه آب می‌خورند. باز هم چاه‌ها آبدهی‌شان کم می‌شود، باز هم آب شور می‌شود، باز هم باید تغییر محل بدهند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->