پیش بینی قیمت ارز و دلار (چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت طلا و سکه (چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بورس (چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳)| روند بازار خنثی می‌ماند؟ زلزله ۴.۵ ریشتری در سیرچ کرمان (۱۱ دی ۱۴۰۳) خدمت به زائران امام رضا (ع) باعث افتخار است ویدئو | یارانه نقدی دهک‌های ۸ تا ۱۰ قطع می‌شود | همه پرسی برای قطع ۱۵۰ میلیارد دلار یارانه پنهان وزیر صمت برای جبران خسارت قطع برق و گاز صنایع بسته ویژه‌ای ارائه کرد چرا ترکمنستان گاز صادراتی خود را به روی ایران بست؟ قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۱ دی ۱۴۰۳) | ریزش ۷۸ میلیونی آریزو ۸ قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۱ دی ۱۴۰۳) | ری‌را ۲۰ میلیون تومان ارزان‌تر شد مهلت استفاده از بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث، فردا (۱۲ دی ۱۴۰۳) تمام می‌شود بازگشت بورس به مدار مثبت | وضعیت امروز بازار سهام (۱۱ دی ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد: رهبر انقلاب با بررسی مجدد FATF در مجمع موافقت کردند طلا و سکه در مشهد باز هم گران‌تر شد (۱۱ دی ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز موبایل‌های شیائومی (۱۱ دی ۱۴۰۳) | ردمی نوت ۱۳ پرو حدود ۱۶ میلیون تومان نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۱ دی ۱۴۰۳) سود خریدوفروش تسهیلات تکلیفی ازدواج به جیب دلالان می رود | بازار سیاه وام ازدواج درآمد مالیاتی دولت به بیش از ۸۱۲ همت رسید کوچ سرمایه‌گذاران خودرو به بازار طلا و ارز افزایش نرخ دلار چه تأثیری بر بازار لوازم خانگی مشهد گذاشت؟ | رکود شدید در بازار سهم پرداخت مالیات کارمندان و کارگران ۶۶ درصد بیشتر از همه اصناف خریدوفروش پاسپورت برای رجیستری‌کردن گوشی آیفون ویدئو | معاون اول رئیس‌جمهور: ارز باید تک‌نرخی شود بازار خودرو تا پایان سال ۱۴۰۳ به کدام سو می‌رود؟ | مهار دلار، مهار خودرو امضای قرارداد وام نهضت ملی مسکن ۲۷ درصد کاهش یافت وام نهضت ملی مسکن ۶۵۰ میلیون تومان شد قالیباف: اقداماتی مانند استیضاح در اوج بحران قیمت ارز، خطاست + فیلم لیموشیرین در مشهد به کیلویی ۲۵ هزار تومان رسید | نرخ عمده فروشی ۶۰ نوع میوه و صیفی جات اعلام شد (۱۱ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی مهم‌ترین تحولات بازار ارز‌های دیجیتال در سال جدید میلادی
سرخط خبرها

انبارهای استان خراسان رضوی پر از کالاهای اساسی است

  • کد خبر: ۳۱۳۴۲
  • ۰۲ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۸
انبارهای استان خراسان رضوی پر از کالاهای اساسی است
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان‌رضوی: ۹۱۷۶ تن برنج در استان توزیع شده است
فرزانه شهامت - «موجودی انبار‌های استان از کالا‌های راهبردی مثل گندم و کالا‌های اساسی مثل شکر، آن‌قدر ایده‌آل است که گاهی خودمان هم شک می‌کنیم و به انبار‌ها سرکشی می‌کنیم. وضعیت ما، فوق‌العاده است.»
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی برگه‌هایی در برابر خود دارد که جزئیات موجودی انبار‌های استان در آن‌ها درج شده است. حمیدرضا نوری به برگه‌ها نگاهی اجمالی می‌اندازد و می‌گوید: حیف که نمی‌شود این عدد‌ها را اعلام کرد، هم به دلیل مسائل تحریم و هم سودجویانی که برنامه‌هایشان را با این آمار‌ها تطبیق می‌دهند. همین قدر بگویم که موجودی شکرمان کافی است و برنج، بیش از نیاز داریم. گندم و روغن را هم به این فهرست اضافه کنید.
بیش از نیاز دقیقا یعنی چه؟ او در پاسخ به این سؤال ابتدا می‌گوید: ما وظیفه تأمین بازار را نداریم، بلکه موظف به تنظیم بازار هستیم؛ یعنی در مواقعی که بازار دچار چالش می‌شود یا بناست طرحی مثل مواسات مؤمنانه اجرا شود، با مصوبه ستاد تنظیم بازار وارد می‌شویم و با عرضه کالا، قیمت‌ها را می‌شکنیم.
نوری اضافه می‌کند: دوره زمانی ذخایر راهبردی برای جمعیت، بیش از ۳ ماه است و ما با جمعیت ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار نفری استان، برای دوره مصرف بیش از این بازه، کالا داریم.
او آرامش بازار داخلی در روز‌های اوج‌گیری کرونا را با هجمه به فروشگاه‌ها در برخی کشور‌های خارجی مقایسه می‌کند و می‌گوید: از ابتدای سال تا ۳۱ خرداد، در استان ۴ طرح تنظیم بازار، بسته معیشتی، ضیافت و مواسات مؤمنانه را اجرا و ۴۰۴۴ تن شکر خانوار و ۹۱۷۶ تن برنج توزیع کردیم. همین الان محموله‌های برنج از بنادر در حال ترخیص است تا جایگزین برنج‌هایی شود که در این طرح‌ها از انبار‌ها خارج شد. اجرای این طرح‌ها تأثیر خوبی روی سبد غذایی خانوار گذاشت و هیجان بازار را کاهش داد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان‌رضوی به آغاز طرح توزیع ۱۰ هزار تن شکر در استان با نرخ مصوب ۶۳۰۰ تومان اشاره می‌کند که خانواده بزرگ صنف و صنعت استان، مخاطب آن هستند. این سهمیه از تولیدات ۵ کارخانه فعال در خراسان رضوی، تأمین می‌شود و مسئله بُعد مسافت برای تأمین شکر از سایر استان‌ها مطرح نیست.
نوری با اشاره به فراتر بودن نیاز اصناف و صنایع استان به بیش از سهمیه‌های یادشده و گله‌ای که فعالان از دوری محل تخصیص سهیمه خود مطرح می‌کنند، می‌گوید: اصناف و صنایع می‌توانند نیاز خود را با مراجعه مستقیم به انجمن کارخانجات قند و شکر تأمین کنند. کالا‌های موجود در انبار‌ها  تاریخ مصرف دارد و باید بر اساس اولویت‌بندی از انبار‌ها خارج شود. در وزن‌هایی که صنایع، اقدام به بارگیری شکر می‌کنند، موضوع کرایه حمل تأثیر چندانی ندارد. برای اصنافی که به شکر نیاز دارند نیز، عمده سهمیه از کارخانه‌های داخل استان تأمین می‌شود.
رشد ۱۵ درصدی خرید تضمینی گندم از کشاورزان استان تا پایان خرداد امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، نکته دیگری است که این‌طور شرح می‌دهد: هر‌چند امسال سطح زیر کشت گندم در استان کاهش یافته، اما با توجه به افزایش ۴۷ درصدی نرخ خرید نسبت به پارسال و با وجود تأخیر ۸ تا ۱۲ روزه در برداشت به دلیل شرایط جوی برخی شهرستان‌ها، ۱۱۵ هزار تن گندم را خرید تضمینی کردیم. امیدواریم تا پایان فصل خرید، این آمار حداقل به ۶۰۰ هزار تن برسد.
به گفته وی حساب کسانی که تا ۱۷ خرداد، محموله گندمشان تحویل و در سامانه بانک کشاورزی ثبت شده باشد، تسویه شده است.
نوری ۳۳۰۰ تن را آخرین آمار خرید تضمینی کلزا در استان اعلام می‌کند که نسبت به مدت مشابه پارسال، ۶۰ درصد رشد نشان می‌دهد. او دلیل این رشد را در افزایش سطح زیر کشت و رشد ۴۶ درصدی نرخ خرید تضمینی نسبت به پارسال بیان می‌کند.
او از کشاورزان استان می‌خواهد برای جلوگیری از  بروز مشکل در تحویل محموله و دریافت وجه فروش گندم و کلزا به دولت، پیش از تحویل محموله آن به مراکز خرید، اطلاعاتشان را در سامانه پهنه‌بندی جهاد کشاورزی ثبت کنند.  
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->