سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد: تمدید دوره ششم شورای شهر فرصت بسیار خوبی برای برطرف‌کردن کاستی‌هاست ثبت یک روز آلوده دیگر در کلانشهر مشهد (۱۳ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در یکصد‌وسی‌وششمین صحن علنی: انقلاب اسلامی آغازگر احیای اندیشه الهی است مشهد در روز‌های منتهی به ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ و بازگشت امام خمینی (ره) به ایران ضوابط پاسخگویی کاربری مسکونی گونه ویژه نیازمند بازآفرینی | خلاصه ضوابط و طرح تفصیلی بازنگری حوزه‌های برنامه‌ریزی هفت‌گانه درباره دردسر‌های وجود درخت مقابل در پارکینگ منازل مسکونی مشهد علوی مقدم: نگاه ما عدالت‌محوری در تمامی رشته‌های ورزشی است ویدئو| نشست اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس با شهردار و اعضای شورای شهر مشهد مقدس رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: به دنبال حل مشکلات مشهد در سطوح ملی هستیم| کمیسیون اقتصادی مجلس رویکرد خوبی نسبت به مسائل مشهد دارد بازدید اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از روند اجرایی عملیات عمرانی خط سه قطارشهری مشهد ظهوریان: نگاه ملی به مشهد ضروری است | ضرورت توجه ویژه به زیرساخت‌های پایتخت معنوی ایران در لایحه بودجه توافق مدیریت شهری مشهد با بخش خصوصی برای اجرای ۴ پروژه عمرانی مهم در میدان شهدا تحولات کلان در کلان‌بوستان‌های شهر مشهد سرویس‌دهی رایگان مترو مشهد در روز ۱۲ بهمن‌ ۱۴۰۳ رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر مشهد: حمایت از شهرداری‌ها می‌تواند کلیت نظام را تقویت کند رئیس شورای عالی استان‌ها: خدمات در مشهد، ملی، اما اعتبارات محلی است رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: کلانشهر مشهد چهارراه فرهنگی و معنوی کشور است ازسرگیری پرواز‌های فرودگاه مشهد (۱۱ بهمن ۱۴۰۳) شهروند خبرنگار | درخواست نظارت بر خط ۷۰۲  بهشت رضا (ع) + پاسخ لغو پروازهای فرودگاه مشهد به دلیل شرایط نامساعد جوی (۱۱ بهمن ۱۴۰۳) نشست مشترک شهردار و اعضای شورای شهر مشهد با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی | قلندرشریف: تاکنون در حوزه زیارت و اتباع خارجی کمکی از دولت دریافت نکردیم+ فیلم
سرخط خبرها

درباره دردسر‌های وجود درخت مقابل در پارکینگ منازل مسکونی مشهد

  • کد خبر: ۳۱۳۹۱۵
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۵
درباره دردسر‌های وجود درخت مقابل در پارکینگ منازل مسکونی مشهد
مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری مشهد: قانون قطع درخت، کشوری است و برای همه شهروندان یکسان است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یکی از دل خوشی‌های رهگذران دیدن درخت‌های تنومند سر به فلک کشیده در گذر‌های اصلی و فرعی یا حتی مقابل خانه هاست که احساس خوب ایجاد می‌کند، اما این حضور سبز درخت‌ها همیشه خوب نیست و برای تعدادی از شهروندان در گوشه و کنار شهر، با مشکلاتی همراه است که نمی‌توان آن‌ها را نادیده گرفت.

گاهی شاخ وبرگ‌های درختان آن‌قدر پهن و گسترده است که نمی‌شود از آن کوچه یا پیاده رو گذر کرد یا قدمت و تنومندی آن به حدی است که به تأسیسات ساختمانی آسیب وارد می‌کند. گاهی مانند شهروند ساکن محله احمدآباد یک درخت تنومند قدیمی بیش از نیم قرن مقابل در خانه اش جا خوش می‌کند و با اینکه منزل مسکونی‌‌اش حیاط بزرگی دارد، نمی‌تواند برای پارک خودرو از آن استفاده کند. این شهروند که از طرف‌داران پرورش گل و گیاه و حفظ محیط زیست نیز هست، حاضر شده با این قضیه سال‌های متمادی کنار بیاید، اما حالا با چالش ایجادشده برای او، قضیه متفاوت شده است.

او درباره ماجرایی که گریبانش را گرفته این طور توضیح می‌دهد: سال‌ها بود با حضور سبز این درخت در مقابل در ورودی حیاط خانه ساختیم. خودرو خود را که با آن کار می‌کنم، مقابل در خانه می‌گذاشتم، اما با اینکه کلی ماشین را تجهیز به ابزار ایمنی کرده‌ام، چندین و چند بار مورد سرقت قرار گرفته است. آخرین بار ضبطی را که به‌تازگی در خودرو گذاشته بودم، دزدیدند. این شهروند درخواستش را این طور مطرح می‌کند: با آنکه حیاط بزرگی داریم و باید خودرو را در آن پارک کنیم، اما این کار شدنی نیست.

کاشت درخت جایگزین

او از پیگیری هایش می‌گوید: من و همسرم به شهرداری منطقه و سازمان پارک‌ها و فضای سبز مراجعه کردیم. ابتدا گفتند در حیاط را جابه جا کنید که واقعاً به لحاظ مسائل عمرانی و ساخت و ساز و هزینه‌ها برای ما امکان‌پذیر نیست.

این شهروند همچنین می ‎گوید: پس از گذراندن مراحل بسیار، درنهایت سازمان مرتبط مزاحمت این درخت برای ساکنان را تأیید کرد و طبق قوانین، مجوز قطع آن را داد؛ اما کار به همین سادگی نبود، زیرا به ما گفته شد به ازای قطع این درخت باید براساس ضرایب خاص چندین اصله درخت در معابر عمومی منطقه بکاریم. از طرفی هزینه‌های قطع درخت یا همان عوارض هم بیش از ۸ میلیون تومان است که ما باید بپردازیم. این هزینه برای قطع درختی که مزاحم است و ما آن را نکاشته‌ایم، زیاد است.

درخت‌های آسیب رسان

کریمی، شهروند دیگری که درخت مقابل پارکینگ خانه‌اش است، می‌گوید: یک درخت که دارای پلاک است در جلو پارکینگ خانه قرار دارد و از عبور ماشین به داخل پارکینگ ممانعت می‌کند. راهکار قانونی برای برداشتن درخت چیست؟

گلایه مندی یکی دیگر از همشهریان هم شنیدنی است: ساختمان ما تازه پایان کار گرفته و چند سانتی متر از در پارکینگ با درختی مسدود شده است. سازنده گفته شهرداری حاضر نیست این درخت را قطع کند درصورتی که اول کار قول قطع درخت را به ساکنان داده بود. به دلیل وجود درخت برای ورود به رمپ پارکینگ مشکل داریم و تاکنون چندباری ماشین همسایه‌ها به درخت برخورد کرده و خسارت دیده است. با این حال شهرداری پس از بازدید اعلام کرد که این درخت مشکلی برای پارکینگ ما ندارد.

پیام شهروند دیگری از این قرار است: منزل مسکونی کلنگی داریم و قصد نوسازی آن را داریم، اما یک درخت در پیاده رو قرار دارد و برای پارکینگ، مانعی ایجاد کرده است. اداره فضای سبز اجازه قطع و انتقال درخت را نمی‌دهد و اگر این کار صورت نگیرد یکی از پارکینگ‌ها را از دست می‌دهیم از سوی دیگر برای این پارکینگ از دست رفته باید جریمه پرداخت کنیم.

قطع درخت مزاحم، شرط و شروط دارد

حسین مختاری، مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مشهد ابتدا در پاسخ به شهروندان از قوانین و مقررات جاری و وضع شده می‌گوید: در ماده ۵ آیین نامه اجرایی قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهر‌ها درباره جابه جایی درختان صحبت شده است.

در ماده ۵ این قانون بیان شده برای قطع و جابه جایی هرگونه درخت در معابر و اماکن عمومی، دولتی و خصوصی واقع در محدوده و حریم شهر که با درخواست مالکان، متولیان، متصدیان و اشخاص مسئول این اماکن انجام می‌شود، شهرداری مکلف است صرفا پس از اخذ رأی کمیسیون موضوع ماده ۷ این آیین نامه، مجوز را صادر کند. یکی از موارد این است که درخت در محل احداث پروژه‌ای خاص یا معارض اجرای هر عملیاتی باشد.

مختاری درباره فرآیند بررسی این گونه موارد می‌گوید: براساس این قانون سامانه‌ای راه اندازی شده است. در واقع خدمات الکترونیک کمیسیون ماده ۷ شامل درخواست قطع درخت مزاحم و مانع، هرس و انتقال درختان، درخواست کاشت نهال غیرمثمر و سایر موارد در سامانه جامع فضای سبز به نشانی https://gsms.mashhad.ir  امکان پذیر است.

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مشهد می‌افزاید: در این سامانه، شهروند درخواستش را مطرح می‌کند. اولین گام بازدید کارشناسان فضای سبز مناطق و تهیه گزارش اولیه برای ارسال به کمیسیون ماده ۷ است.

او در ادامه ابراز می‌کند: دست اندرکاران این کمیسیون، برپایه بازدید و بررسی سوابق و مستندات و اظهار نظر فنی و تخصصی، گزارش نهایی را برای کمیسیون ماده ۷ آماده می‌کنند.

مختاری می‌گوید: این کمیسیون متشکل از پنج نفر عضو اصلی، یک قاضی دادگستری، دو نفر از شورای اسلامی شهر با دو متخصص فضای سبز و شهرسازی است. همچنین معاونت خدمات شهری و مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز در جلسات تخصصی، پرونده‌ها و درخواست‌های مردمی را بررسی و رأی صادر می‌کنند.

قانون برای همه یکی است

مختاری درباره گلایه مندی‌های مطرح شده شهروندان، پاسخ می‌دهد: این شهروند تقاضایی مبنی بر قطع درخت مقابل در حیاط مسکونی خود با محیط بن ۱۳۰ سانتی متر و حدود ۵۰ سال قدمت داشته است.

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مشهد می‌گوید: در حالی که ملک خیابان احمدآباد، طبق قوانین شهری دارای حیاط است و پارکینگ نیست، به مالک پیشنهاد دادیم در ماشین رو را با در عابر جابه جا کند. حتی شهرداری در این مورد خاص، قرار شد اگر در را جابه جا کنند مقداری از هزینه‌ها را متحمل شود، اما شهروند جابه جایی در را نپذیرفت.

قانون قطع درخت برای همه یکی است

او می‌افزاید: درنهایت مجوز قطع درخت برای این شهروند صادر شد که باید طبق تبصره ۳ ماده ۵ آیین نامه، عوارض قطع درخت را بر اساس این قانون و طبق تعرفه مصوب که از سوی شورای اسلامی شهر به تصویب رسیده است،  پرداخت کند. همچنین براساس قانون باید دو برابر محیط بن درختی که قطع می‌شود نهال در محله یا منطقه کاشته شود. این قانون کل کشور و برای همه شهروندان یکی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->