باند بین المللی قاچاق مواد مخدر توسط پلیس فرودگاه مشهد متلاشی شد (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) یادی از مرحوم محمود مرتضایی‌فر، معروف به وزیر شعار | تنها عضو وزارت شعار «نسل‌کشی زنان»؛ مفهوم جنایت توسط رژیم صهیونیستی را عمیق‌تر کرد در حال ساخت واکسن سالک هستیم شیوع کمبود ویتامین در مبتلایان به دیابت نوع ۲ اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد، به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) سنگ‌نگاره کمرمقبولا در طرقبه‌شاندیز، در معرض تخریب انسانی آرمان امیدی برای ادامه درمان به تهران منتقل شد تولید کفش ضدیخ با الهام از کف پای مارمولک رانندگانی که فاصله طولی را رعایت نکنند، جریمه می‌شوند ایران، قطب گردشگری سلامت در منطقه راهکارهای ساده برای حفظ سرمایه‌های شهری | بی تفاوت‌نبودن، مسئله این است! انجام ۷۳ مورد عمل کاشت حلزون شنوایی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد وضعیت نگران‌کننده نرخ بازماندگی از تحصیل دانش‌آموزان | ترک تحصیل حدود یک میلیون دانش‌آموز آغاز اصلاح مدل بازرسی مشاغل خاص برای عدم قطع بیمه پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش تدریجی دما از فردا تا روز‌های پایانی هفته چرا از کودکی هیچ خاطره‌ای به یاد نمی‌آوریم؟ تأکید وزیر آموزش و پرورش بر تجهیز مدارس به فناوری‌های نوین دستیابی ایران به فناوری کشت سلولی گیاهی برای تولید ترکیبات ضد سرطان آغاز عرضه بدون محدودیت شیرخشک در داروخانه‌های سراسر کشور (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) دستاورد‌های کمیته امداد در ۴۶ سال خدمت باقی‌مانده پاداش پایان خدمت بازنشستگان فرهنگی در روزهای پیش‌ رو واریز می‌شود سرگذشت پسری معتاد که به‌همراه برادرانش، تمام شهرت و اعتبار پدر را نابود کرد دستگیری چند سارق و مال‌خر توسط پلیس مشهد | زندگی لاکچری زالو‌های شهری خودروی شوتی با ۴۴ میلیون تومان خلافی، در بوشهر توقیف شد ایران، برترین کشور منطقه در اهدای داوطلبانه خون ۱۸ مرگ ناشی از هاری از ابتدای سال تاکنون (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) | آمار قابل تأمل حیوان گزیدگی در ایران کاهش دردهای عضلانی با «زردچوبه» پدیده‌ای جدید بنام «بازنشستگان جوان» در مشاغل سخت و زیان‌آور | ۱۵ سال اختلاف بین بازنشسته عادی و بازنشسته پیش از موعد مهم‌ترین علامت ابتلا به آلزایمر چیست؟ خطرات پنهان هوای آلوده برای مادران باردار و نوزادان
سرخط خبرها

تولید کفش ضدیخ با الهام از کف پای مارمولک

  • کد خبر: ۳۱۴۴۴۵
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۲
تولید کفش ضدیخ با الهام از کف پای مارمولک
محققان با الهام‌گرفتن از پا‌های منحصر‌به‌فرد مارمولک‌ها که بر روی انواع سطوح یخی و مرطوب تعادل خود را حفظ می‌کنند، کفش ویژه ضدیخ تولید کرده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، مارمولک‌ها با پا‌های خود به سطوح خیس و یخی چنگ زده و بدون مشکل حرکت می‌کنند، زیرا بالشتک‌های انگشتان پا‌های آنها آب را جذب می‌کند. پلیمر جدیدی که با الهام از این پدیده تولید شده، برای تولید کفشی که مانع سرخوردن افراد در حین حرکت بر روی یخ می‌شود، به کار گرفته خواهد شد. د

دلیل اصلی لغزنده بودن یخ این است که همیشه لایه بسیار نازکی از آب مایع بر روی سطح آن وجود دارد. در مجموع مولکول‌های آب در بالاترین سطوح یخ توسط هیچ مولکولی در بالادست خود تثبیت نمی‌شوند.

در مقابل، مولکول‌های درون یخ جامد توسط مولکول‌های دیگری که در بالا، پایین و طرفین آن وجود دارند، محکم می‌شوند. علاوه بر این، فشاری که پا‌های ما روی یخ وارد می‌کنند، دمای ذوب آن را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، اصطکاکی که هنگام چرخاندن پا روی یخ ایجاد می‌کنیم، گرمایی تولید می‌کند که ممکن است آن را تا حدی ذوب کند.

در جریان تولید اکثر مواد ضدلغزش زیر کفش، تلاش شده این مشکل با دفع آب مایع برطرف شود. بااین‌حال، پلیمر جدید آزمایشی که با تقلید از انگشتان پای مارمولک تولید شده، چنین نیست.

هر یک از بالشتک‌های انگشتان مارمولک از ردیف‌هایی متشکل از ساختار‌های دارای مو‌های ریز، تشکیل شده است. شیار‌های باریک‌بین این ردیف‌ها به طور طبیعی از طریق یک فرایند مویرگی آب مایع را جذب می‌کنند.

این فرایند مکش ایجاد می‌کند؛ بنابراین، هنگامی که خزنده مذکور بر روی یک سطح جامد پوشیده شده توسط یک‌لایه آب راه می‌رود، انگشتان پا در واقع به سمت سطح زیرین کشیده شده و مکیده می‌شوند.

یک گروه بین‌المللی از دانشمندان هند، استرالیا و پرتغال با ترکیب لاستیک سیلیکونی با نانوذرات سرامیک جاذب آب به نام زیرکونیا، این روند جذب آب را با تولید یک پلیمر ساخت بشر تکرار کردند. این پلیمر در قالب یک ورقه نازک تولید شده و سپس با یک الگوی شیاردار لیزری تکمیل شد.

هنگامی که این ورق بر روی بخش‌هایی از یخ مرطوب فشار داده شد، نانوذرات آب مایع را به سمت شیار‌ها می‌کشیدند و مکشی ایجاد می‌کردند که ورق را در عرض تنها یک و نیم میلی‌ثانیه در تماس با سطح زیرین یخ جامد قرار می‌داد. هنوز مشخص نیست تولید تجاری کفش‌های مجهز به این ورق چه زمانی آغاز می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->