یورش بیش از ۲۰۰ صهیونیست به مسجد الاقصی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) در سفر یک روز پزشکیان به باکو چه گذشت؟ اعتراف نیروی دریایی آمریکا: سقوط یک فروند اف-۱۸ در دریای سرخ (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در رم خواهد بود رئیس شاباک استعفا داد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) رویترز مدعی پیشنهاد ایران برای ملاقات با تروئیکای اروپا شد شیخ نعیم قاسم: دولت لبنان مسئول پیگیری فشار‌ها بر کشور‌های ناظر بر توافق آتش بس است منبع صهیونیستی مدعی اعلام زمان پایان جنگ غزه شد توافق ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ادامه مذاکرات حمله ارتش یمن به ناو هواپیمابر آمریکایی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر کشور: شعله‌های آتش در اکثر نقاط تحت تأثیر حریق بندر شهید رجایی، خاموش شده است (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پزشکیان: ایران و آذربایجان مانند یک خانواده هستند پزشکیان به آرامگاه حیدر علی‌اف ادای احترام کرد احتمال حمله نظامی هند به پاکستان قوت گرفت شهادت ۶۰ نفر در حمله آمریکا به صعده یمن (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ترامپ بازهم بر پیوستن کانادا به آمریکا در پیام انتخاباتی تأکید کرد وزیر کشور: قصور در انفجار بندر شهید رجایی محرز شد | برخی مقصران احضار شدند پزشکیان در دیدار با الهام علی اف: اجازه نخواهیم داد عده‌ای ارتباطات ما را بر هم بزنند خط‌ونشان‌های تازه پاکستان: موشک‌های هسته‌ای ما هند را نشانه گرفته‌اند کشف ردپای فرعون در اردن (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستور ویژه اژه‌ای به دادستان کل کشور برای شناسایی و برخورد قانونی با مقصران احتمالی حادثه بندر شهید رجایی آمار جدید شهدا و مجروحان جنگ غزه اعلام شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) جوزف عون: تصمیم انحصار سلاح در دست دولت لبنان گرفته شده است جزئیات سفر یک‌روزه پزشکیان به جمهوری آذربایجان تخریب مقبره حافظ اسد، پدر بشار اسد، توسط افراد ناشناس + ویدئو سفر رئیس جمهور به کشور آذربایجان، فرصتی برای کلید زدن کریدور شمال-جنوب پزشکیان در باکو: قره‌باغ قسمت جدانشدنی از خاک آذربایجان است تدوین قانون ویژه معادن زغال سنگ در دستورکار مجلس | هوش مصنوعی به کمک تنقیح قوانین می‌آید
سرخط خبرها

انقلاب اسلامی و ارزش‌های تمدن‌ساز

  • کد خبر: ۳۱۴۸۱۲
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۴
انقلاب اسلامی و ارزش‌های تمدن‌ساز
انقلاب اسلامی ایران را می‌توان به‌وضوح یک مکتب بدیع با مبانی اسلامی دانست؛ مکتب و تفکری که در عصر قدرت‌نمایی و جنگ مکاتب بزرگ انحطاطی غرب و شرق، ناباورانه از گوشه حجره‌ای کاه‌گلی در مدرسه فیضیه قم متولد شد.

قضاوت عادلانه درباره یک مکتب یا نظامی نو، بستگی به میزان موفقیت یا عدم موفقیت در دستیابی به اهداف اولیه فرد یا افراد مؤسس آن مکتب یا تفکر جدید دارد. انقلاب اسلامی ایران را می‌توان به‌وضوح یک مکتب بدیع با مبانی اسلامی دانست؛ مکتب و تفکری که در عصر قدرت‌نمایی و جنگ مکاتب بزرگ انحطاطی غرب و شرق، ناباورانه از گوشه حجره‌ای کاه‌گلی در مدرسه فیضیه قم متولد شد.

امپراتوری عظیم کمونیستی در شرق و پادشاهی به‌ظاهر فناناپذیر لیبرال‌دموکراسی در غرب در همه عرصه‌های نظامی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و تکنولوژی با هم سرشاخ شده بودند و بقیه کشور‌ها و خرده‌فرهنگ‌های دیگر را می‌بلعیدند تا فربه‌تر شوند. 

ناگهان فریادی متفاوت از ایران برخاست: نه شرقی، نه غربی! همه پرسیدند: پس چه؟! چون تصوری دیگر برای بقا در عالم وجود نداشت؛ یا باید عبد شوروی می‌بودند یا برده آمریکا. پاسخ این بود: «جمهوری اسلامی»! و از صندوق رأی نیز همین بیرون آمد: «جمهوری اسلامی؛ نه یک کلمه کمتر، نه یک کلمه بیشتر.» اتفاقی عجیب روی داد؛ ابرقدرت‌ها اختلافات را کنار گذاشتند، امپراتوری شرق و پادشاهی غرب متحد شدند تا این صدا را خاموش کنند؛ چون آنها به‌خوبی دریافته بودند که این فریاد آزادی‌خواهی، روزی جهانی خواهد شد و طومار آرزوهایشان را خواهد پیچید. 

اما دیری نپایید و پس از دهه اول انقلاب اسلامی، کمونیسم به زباله‌دان تاریخ پیوست و امروز در چهل‌وششمین جشن انقلاب اسلامی، امپریالیسم غربی نیز رو به اضمحلال است؛ اما جمهوری اسلامی با عزت و اقتدار پابرجاست. پس اولین و مهم‌ترین دستاورد اعجازگونه جمهوری اسلامی، ماندگاری این نظام نوپا در مقابله با همه قدرت‌های بلامنازع جهان است. افرادی می‌توانند رمز مانایی و بقای جمهوری اسلامی را به‌درستی درک کنند که درباره قدرت آن روز دو مکتب بزرگ شرق و غرب و مبارزه همه‌جانبه نظامی، سیاسی، فرهنگی و رسانه‌ای آنها با انقلاب اسلامی مطالعه‌ای دقیق داشته باشند.

 اما رمز ماندگاری مکتب خمینی کبیر (ره) یا به‌قول تحلیلگران غربی خمینیسم در مقابل اراده مستکبران عالم بر حذف این نظام، در چه بوده است؟! باید بگوییم زمانی یک مکتب، نظام و جریان فکری ماندگار و موفق می‌شود که به همه نیاز‌های پیروانش یا دست‌کم به نیاز‌های اساسی آنها پاسخ مثبت بدهد؛ چون بنیان نظام جمهوری اسلامی که بر پایه مبانی وحیانی اسلام و فقه پویای شیعی پایه‌گذاری شده، مطابق با فطرت انسان‌هاست، پس جمهوری اسلامی یک مکتب فطری است و انسان‌هایی که فطرتشان توسط اجانب دست‌کاری نشده باشد، به‌طور ذاتی و فطری به آن می‌گرایند.

 درحقیقت رمز جاودانه‌شدن مکتب امام‌خمینی (ره) همان رمز جاودانه‌بودن اسلام، یعنی پاسخ‌گویی به همه نیاز‌های فطری بشر است؛ اما مسئله این است که انسان به‌جز نیاز‌های فطری و الهی، احتیاجات دیگری هم دارد و جمهوری اسلامی زمانی می‌تواند ادعا کند که درمجموع نظامی موفق را تشکیل داده است که به دستاورد‌های مادی از قبیل پیشرفت علمی، اقتصادی، نظامی، رفاهی و... نیز دست یافته باشد.

انقلاب اسلامی باوجود همه کارشکنی‌های دشمنان داخلی و خارجی اعم از جنگ، تحریم، دامن‌زدن به اختلافات قومیتی، برپایی آشوب و اغتشاش و نفوذ جریان لیبرال در عرصه حکومت، باز هم دستاورد‌هایی انکارناپذیر در زمینه‌های مختلف داشته است. اما واقعیت این است که شأنیت جمهوری اسلامی، دستاوردی بزرگ‌تر از این پیشرفت‌های مادی را می‌طلبد. 

دستاوردی مافوق همه دستاوردها؛ دستاوردی که اگر به‌خوبی محقق شود، همه دستاورد‌ها درپی آن خواهند آمد و آن تربیت نیروی انسانی با الگوی انسان کامل یا رفتن به سوی کمال انسانی است. واضح است که همه دستاورد‌های نظامی، علمی، پزشکی، نانوفناوری، هسته‌ای و... که در این ۴۶ سال در جمهوری اسلامی محقق شده، توسط تربیت‌شدگان حقیقی مکتب خمینی (ره) صورت گرفته است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->