بیانیه وزارت خارجه در پایان گفت‌و‌گو‌های رم هیئتی از حماس با رئیس اطلاعات ترکیه دیدار کرد برگزاری جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) اظهارات وزیر خارجه عمان بعد از پایان مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا روند مثبت مذاکرات | آمریکا خطوط قرمز ایران را رعایت کرده است   عراقچی: هنوز برای ورود آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به مذاکرات زود است وزارت خارجه عمان در پایان گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا بیانیه صادر کرد زمان و محل دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا مشخص شد ویدئو | نتیجه دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا از زبان سیدعباس عراقچی عراقچی: جلسات فنی در سطح کارشناسان در عمان برگزار می‌شود + فیلم آتش‌بس ۲ روزه با اوکراین از سوی پوتین اعلام شد وزیر خارجه ایتالیا: رم پایتخت صلح و گفت‌و‌گو می‌شود مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا به پایان رسید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) ۶ نظامی اسرائیلی در غزه زخمی و کشته شدند (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) نشست سران قوا به میزبانی پزشکیان برگزار شد وزارت خارجه از رسانه‌ها خواست به اخبار نادرست ضریب ندهند تکذیب ادعای حضور هیئت‌های ایرانی و آمریکایی در یک اتاق مشترک سلطان عمان برای دیدار با پوتین به کرملین می‌رود ویدئو | حضور سیاستمدار ایتالیایی در محل دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا با تی‌شرت و شلوارک! روایت شهرآرانیوز از حواشی نشست خبری استاندار خراسان رضوی | از ماجرای واکنش جنجالی «علی دایی» تا بازی مهم ایران و کره‌شمالی + فیلم آغاز دور دوم گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم به میزبانی عمان (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) آنتونیو تاجانی پس از دیدار با عراقچی با گروسی دیدار خواهد کرد وزیران امور خارجه ایران و عمان در رم با هم دیدار کردند (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی: نباید اقتصاد را شرطی کنیم که اگر FATF تصویب شود چه خواهد شد عراقچی در دیدار با همتای ایتالیایی خود: تنها مانع تحقق خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته‌ای، رژیم صهیونیستی است شرط ایران برای برقراری ارتباط با حاکمان جدید سوریه چیست؟
سرخط خبرها

احضار نماینده دولت موقت بگلادش توسط هند

  • کد خبر: ۳۱۵۲۶۴
  • ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۰
احضار نماینده دولت موقت بگلادش توسط هند
هند در پی درخواست داکا از دهلی‌نو برای توقف اظهارات «شیخ حسینه» نخست‌وزیر پیشین بنگلادش، نماینده دولت موقت این کشور را احضار کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، هند، یک روز پس از درخواست داکا از دهلی نو برای «توقف» اظهارات شیخ حسینه، نخست‌وزیر پیشین بنگلادش، از طریق احضار محمد نورالاسلام، سرپرست نمایندگی بنگلادش در هند، واکنش نشان داد.

وزارت امور خارجه هند در بیانیه‌ای اعلام کرد: هند خواهان روابط مثبت، سازنده و مفید متقابل با بنگلادش است که در دیدار‌های اخیر نیز بر آن تأکید شده است. با این حال، تأسف‌آور است که مقامات بنگلادش، هند را مسئول مسائل داخلی خود معرفی می‌کنند.

این وزارتخانه افزود: اظهارات منتسب به شیخ حسینه نخست‌وزیر پیشین، توسط وی بیان شده و هند هیچ نقشی در این اظهارات ندارد. ارتباط دادن این سخنان با موضع دولت هند نمی‌تواند به روابط دوجانبه کمک کند.

وزارت امور خارجه هند ادامه داد: دولت هند در تلاش برای ایجاد روابطی مفید و متقابل است و انتظار دارد که بنگلادش به‌طور مشابه رفتار کند و فضای روابط را با چنین اظهاراتی منفی نکند.

بر اساس گزارش رویترز، وزارت امور خارجه بنگلادش در داکا یادداشتی اعتراضی به سرپرست نمایندگی هند در بنگلادش تسلیم و نگرانی و اعتراض شدید خود را نسبت به اظهارات شیخ حسینه ابراز کرده است.

در بیانیه وزارت امور خارجه بنگلادش آمده که این کشور از هند خواسته است تا اقدامات مناسب را به‌منظور توقف این اظهارات کذب، ساختگی و تحریک‌آمیز اتخاذ کند.

شیخ حسینه در سخنانی از حامیانش خواسته بود تا علیه دولت موقت به رهبری محمد یونس، برنده جایزه نوبل، بایستند و مردم بنگلادش را به مقاومت در برابر رهبران جدید کشور که به گفته او «غیرقانونی» به قدرت رسیده‌اند، فراخوانده بود.

اعتراضات بنگلادش از اول ژوئیه برابر با ۱۱ تیر۱۴۰۳ آغاز شد؛ زمانی که فعالان دانشجویی در دانشگاه داکا به عنوان بزرگترین دانشگاه این کشور، به شدت با پلیس و هواداران دولت درگیر شدند.

این اعتراضات در یک نظام بحث برانگیز سهمیه‌بندی مشاغل ریشه داشت که تا ۳۰ درصد مشاغل دولتی را به اعضای خانواده مبارزان جنگ استقلال بنگلادش در سال ۱۹۷۱ علیه پاکستان موسوم به «مبارزان آزادی» اختصاص می‌داد.

تظاهرات مسالمت‌آمیز دانشجویی که در آغاز برای مخالفت با سهمیه‌های استخدامی در دولت شکل گرفته بود به یک کارزار سراسری نافرمانی مدنی و خشونت انجامید که در نهایت به استقرار ارتش و حکومت نظامی توسط دولت وقت منجر شد.

شیخ حسینه دختر شیخ مجیب الرحمان بنیانگذار بنگلادش مستقل، در پی تداوم ناآرامی‌ها و شدت گرفتن درگیری‌ها از سمت خود کناره‌گیری و در مورخ ۱۵ مرداد ماه ۱۴۰۳ با یک فروند بالگرد داکا را به مقصد هند، ترک کرد.

یک روز پس از استعفا و فرار شیخ حسینه، دفتر ریاست جمهوری بنگلادش، پارلمان این کشور را منحل کرد و محمد یونس برنده جایزه صلح نوبل بنا به خواست معترضان، در مورخ ۱۸ مرداد گذشته با ادای سوگند، ریاست دولت موقت را در این کشور برعهده گرفت.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->