توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) ۳فوتی و یک مصدوم در تصادف خونین در محور نیشابور- سبزوار (۲۹ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

«جینسنگ» گیاهی که از آلزایمر جلوگیری می‌کند

  • کد خبر: ۳۱۶۱۸۸
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۷
«جینسنگ» گیاهی که از آلزایمر جلوگیری می‌کند
خواص گیاه جینسنگ به لطف ترکیبات فعال در آن، قدرت حافظه را تا حد زیادی بهبود می‌بخشد. همچنین با افزایش عملکرد شناختی‌عصبی مرتبط است و می‌تواند از بیماری‌هایی مانند آلزایمر جلوگیری کند.

به گزارش شهرآرانیوز، جینسنگ یک گیاه دارویی و یکی از محبوب‌ترین دارو‌های گیاهی در جهان است. این گیاه، بومی کشور‌های آسیای شرق دور از جمله چین، کره و سیبری شرقی است که هزاران سال است از این گیاه برای اهداف درمانی در طب سنتی چینی استفاده می‌شود. همچنین جینسنگ انواع مختلفی اعم از امریکایی، آسیایی و سیبری دارد.

جینسنگ در طب جایگزین به عنوان دارویی شناخته شده که کاهش‌دهنده قند خون، بعد از غذا در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ و عفونت‌های تنفسی استفاده می‌شود، همچنین برای کاهش فشار خون مفید است.

خواص گیاه جینسنگ به لطف ترکیبات فعال در آن، قدرت حافظه را تا حد زیادی بهبود بخشیده همچنین مصرف جینسنگ با افزایش عملکرد شناختی عصبی مرتبط بوده و می‌تواند از بیماری‌هایی مانند آلزایمر جلوگیری کند؛ همچنین این گیاه بر بهبود عملکرد مغزی و رفتاری افراد مبتلا به آلزایمر اثر مثبت داشته است.

یک پژوهش روی ۳۰ فرد سالم نشان داد که مصرف روزانه ۰.۲ گرم جینسنگ به مدت چهار هفته، باعث بهبود سلامت روانی و عملکرد اجتماعی این افراد شده و کیفیت زندگی و خلق و خوی آنها را بهتر کرد. با این حال این بهبود‌ها بعد از ۸ هفته کمتر شدند، که شاید بیانگر این نکته باشد که استفاده اثرات مثبت روانی و بهبود خلق و خوی، بعد از مصرف طولانی مدت و بیش از دو ماه، کمتر می‌شود.

بهبودی میزان گلوکز خون

مردان بیشتر در معرض ابتلاء به دیابت نوع ۲ هستند و جینسنگ می‌تواند این عارضه را کاهش دهد. جینسنگ می‌تواند هم گلوکز ناشتا و هم گلوکز بعد از صرف غذا را کاهش دهد. این تأثیرات حتی در افرادی که قبلاً مبتلا به دیابت نوع ۲ بوده‌اند، مشاهده شده و این امر به یک درمان طبیعی بالقوه تبدیل شده است.

توصیه می‌شود این گیاه دارویی همراه با غذا مصرف شود، زیرا استفاده تنهای آن می‌تواند قند خون را آنقدر پایین بیاورد که اگر دیابت داشته باشید دچار افت قند خون می‌شوید. همچنین جینسنگ با دارو‌های دیابتی تداخل داشته بنابراین اگر از دارو استفاده می‌کنید، قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.

درمان سرطان با جینسنگ

میزان مرگ‌ومیر ناشی از سرطان در مردان بیشتر از زنان است و جینسنگ به عنوان یک آنتی‌اکسیدان طبیعی می‌تواند با این بیماری کشنده مبارزه کند. این ریشه دارویی اثرات قابل توجهی برای سرطان روده بزرگ، سومین سرطان شایع در ایالات متحده، نشان داده است.

بهبود سندرم متابولیک

اضافه وزن بالا اغلب با سندرم متابولیک ظاهر می‌شود، سندروم متابولیک مجموعه‌ای از عوامل است که شانس ابتلاء به بیماری‌های مزمن را افزایش داده همچنین بیماری‌هایی، چون دیابت، سکته مغزی و بیماری‌های قلبی به دلیل سندروم متابولیک به وجود می‌آیند. افرادی که اضافه وزن زیادی دارند بیشتر در معرض ابتلاء به سندرم متابولیک بوده و طبق درمان‌های مکمل پزشکی، جینسنگ قرمز توانایی بهبود را دارد. این نوع جینسنگ تأثیر مطلوبی بر هورمون‌ها به عنوان عامل مرتبط با سندرم متابولیک دارد.

جینسنگ قرمز به عنوان یک تقویت کننده عمومی استفاده می‌شود. این دارو استرس را ا، بین برده و به افزایش استقامت بدن، افزایش استقامت ورزشی کمک می‌کند. همچنین جینسنگ قرمز می‌تواند حافظه و تمرکز را افزایش دهد. این گیاه برای درمان زوال عقل و بیماری آلزایمر مفید است.

روش‌های مصرف جینسنگ

خوردن ریشه جینسنگ: گیاه را بشویید، ۱۰ دقیقه بخار دهید تا نرم شود، به برش‌های نازک تقسیم کنید و مقدار کمی از آن را بجوید. چنانچه طعم آن را دوست ندارید، می‌توانید به آن عسل اضافه کنید.

نوشیدن چای جینسنگ: برای تهیه چای جینسنگ، یک یا دو ریشه جینسنگ را خرد کنید، در یک قابلمه با یک لیتر آب بریزید و بگذارید بجوشد. وقتی شروع به جوشیدن کرد، شعله را کم کنید و بگذارید ۴۵ دقیقه بپزد. سپس مایع به دست آمده را صاف کنید و محلول را بنوشید. می‌توانید یک تا دو فنجان چای جینسنگ در روز مصرف کنید.

مصرف پودر جینسنگ: یک راه ساده برای مصرف جینسنگ این است که آن را به شکل پودر خریداری کنید و کمی روی غذا بپاشید. به عنوان مثال می‌توانید هنگام پخت برنج آن را به آب برنج اضافه کنید یا روی دیگر غذا‌ها بپاشید.

قبل از مصرف جینسنگ به این نکات توجه کنید

ابتدا عوارض جانبی آن را بشناسید، اگرچه مصرف جینسنگ به ندرت عوارض جانبی جدی ایجاد می‌کنداما مهم است که به دوز توصیه شده پای بند باشید، زیرا مصرف بیش از حد آن می‌تواند منجر به شرایطی مانند بی خوابی، سردرد، عصبی شدن، ناراحتی معده یا افزایش فشار خون شریانی شود. موارد منع مصرف آن را بررسی کرده و علیرغم اینکه جینسنگ یک گیاه طبیعی است، مصرف آن در برخی موارد خاص توصیه نمی‌شود.

افرادی که برای بیماری‌های دیابت، فشار خون بالا و کسانی که داروی ضد پلاکت صرف می‌کنند از جینسنگ استفاده نکرده و همچنین کودکان زیر ۱۲ سال، زنان باردار و شیرده نیز از این گیاه نباید استفاده کنند.

عوارض مصرف جینسنگ

اگرچه همه عوارض جانبی جینسنگ شناخته نشده است، با این حال تصور می‌شود این گیاه برای اغلب افراد بی خطر است، اما چنانچه پس از مصرف جینسنگ علائم آلرژیکی مانند مشکل در تنفس، تورم صورت، لب‌ها، زبان یا گلو در شما ظاهر شد، یا دچار تب شدید، سوزش در چشم‌ها یا ایجاد تاول شدید در پوست به پزشک مراجعه کنید.

این گیاه دارویی عوارض جانبی اعم از اسهال، بی خوابی، سردرد، ضربان قلب سریع، افزایش یا کاهش فشار خون و خونریزی غیرمتعارف از واژن برای افراد ممکن است ایجاد کند.

استفاده از گیاهان دارویی برای درمان بیماری‌های مختلف از دیرباز رایج بوده که معروف‌ترین انواع این گیاه، جینسنگ قرمز کره‌ای و امریکایی است که دارای خواص گوناگون برای زنان و مردان است. این گیاه را می‌توان به صورت تازه یا از آن در چای مصرف کرد. چنانچه افراد مبتلا به یک بیماری زمینه‌ای هستند، توصیه می‌شود قبل از مصرف این نوع گیاه با پزشک مشورت کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->