تجلیل مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی از اولین بانوی اسیر دفاع مقدس «معصومه آباد»، قهرمان استخبارات بعثی‌ها در آغوش گرفتن کودک چه فوایدی دارد؟ آشنایی با ژن‌هایی که از مادر به فرزند منتقل می‌شود آیا مصرف قرص آهن در دوران بارداری موجب افزایش وزن جنین می‌شود؟ ابتلای ۳۷ درصد از زنان خراسان شمالی به پوکی استخوان فردوسی ثامن، نماینده جدید مشهد در لیگ برتر فوتسال بانوان کشور کسب مقام سوم توسط تیم ملی دختران بسکتبال ۳ به ۳ ایران در رقابت‌های لیگ ملت‌های آسیا جزئیاتی از آمار شهدا و ایثارگری‌های زنان در دوران دفاع مقدس ۵ زن ایرانی که سال‌ها در اردوگاه‌های عراق اسیر بودند را بیشتر بشناسیم عوامل موثر در شکل‌گیری یک رابطه صمیمی و عمیق بین مادر و دختر نقش موثر افق رسانه‌ای زن مسلمان در ایجاد تحولات بزرگ در منطقه نکاتی از شرایط ویژه و چالش‌های لیگ دوومیدانی بانوان کشور از زبان دونده خراسانی فضای مجازی، عامل مهم تغییر نقش‌ها و مسئولیت‌های زوجین در زندگی مشترک درباره تعداد اسرای زن جنگ تحمیلی چه می‌دانید؟ بررسی عوامل مهم در کاهش فرزندآوری| تک فرزندی، تبعات گسترده‌ای برای جامعه دارد تولد ۳ فرشته در قلب خراسان | چندقلوزایی در ایران نویدبخش شادی آیا حضور ملی پوش جوان خراسانی در هجدهمین دوره لیگ برتر فوتبال زنان ایران قطعی می‌شود؟ پیاده روی اربعین، عامل اساسی در تغییر و تحول در سبک زندگی مردم
سرخط خبرها
کشک زرد، غذای محلی و کامل بانوان سیستان و بلوچستان

کشک زرد، غذای محلی و کامل بانوان سیستان و بلوچستان

  • کد خبر: ۳۱۶۷۵۳
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۵
بانوان سیستان و بلوچستان کشک زابلی یا زرد را از موادی ساده، اما مقوی تهیه می‌کنند و به همین علت این کشک نوعی غذای کامل و پرخاصیت برای تغذیه خانواده‌ها محسوب می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کشک زرد مخلوطی تخمیری و خشک شده از موادی مانند سیر، بلغور گندم، دانه‌های شوید، زیره، گشنیز، پودر زردچوبه، دوغ و اندکی نمک است.

برای تهیه کشک زرد تمام این مواد را مخلوط کرده و به مدت چند هفته در ظرفی بدون منفذ می‌گذارند تا به ماده‌ای تخمیری تبدیل شود. سپس مخلوط آماده را روی کیسه‌ای نخی پهن می‌کنند که کاملا خشک شود. پس از خشک شدن گلوله‌های خمیر را با دست می‌مالند تا مانند آرد نرم شود. این ماده را می‌توان ماه‌ها نگهداری و برای پخت غذای لذیذ کشک زرد استفاده کرد.
کشک زرد را غذای پهلوانان زابلی می‌نامند. این وجه تسمیه از آن بابت است که این غذا آنقدر نیروزاست که تا ساعت‌ها اصلا احساس گرسنگی نخواهید کرد.

کشک زرد که حالا موج محبوبیتش تا خراسان نیز رسیده و سر سفره خراسانی‌ها هم دیده می‌شود، مخصوص روز‌های سرد پاییز و زمستان است که در وعده صبحانه سرو می‌شود. پایه اصلی این غذا، کشک زابلی است که بانوان صبور و هنرمند زابلی آن را طی یک فرایند طولانی تهیه می‌کنند. برای تهیه غذا پیاز را در روغن حیوانی سرخ کرده، سپس کشک زرد را اضافه کرده حسابی مخلوط می-کنیم. آب گوشتی را که قبلا تهیه کردیم کم کم اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا جا بیافتد. کشک زرد را با نان محلی سرو و با یا به اصطلاح تلیت می‌کنند.

منبع: راسخون

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.