بهروزآذر: مجلس ماهیت لایحه حمایت از زنان را تغییر ندهد روایت بانوی شاعر مشهدی از اشعاری که برای مادرش سروده است| «سه‌شنبه»؛ سرودن اشعاری در سکوت سوگواری معرفی چند ترفند ساده و کاربردی برای سروسامان‌دادن به کارهای خانه‌تکانی تحویل حدود ۹۰ هزار زمین به متقاضیان در قالب اجرای قانون جوانی جمعیت بزرگ‌ترین بوستان بانوان شرق کشور در مشهد آماده استقبال از بهار ۱۴۰۴ شد لزوم مصرف روزانه حدود ۲.۷ لیتر مایعات توسط بانوان توجه ویژه بیانیه گام دوم انقلاب به ضرورت انکارناپذیر نقش زنان در عرصه‌های مختلف روش‌های مناسب آموزش تصمیم گیری درست به کودک تقدیر از مادران مجاهد ایران‌زمین در همایش «در آغوش بهشت» کدام مواد غذایی را نمی‌توان در یخچال نگهداری کرد؟ افزایش خطر ابتلا به سرطان و ناباروری با مصرف این نوع چای تدوین اطلس نیاز‌های زنان محلات مختلف مشهد با رویکرد آینده‌پژوهی استفاده از رژیم گیاهخواری مطلق، عامل مهم افزایش خطر شکستگی استخوان لگن در زنان راه‌اندازی بیش از ۳۵۰ گروه روضه‌خوانی توسط بانوان در کشور آموزش مسئولیت‌پذیری به کودکان با تمرکز بر رشد هوش هیجانی آن‌ها بهروزآذر: مشکلات مادران و نوزادان با مشارکت بخش خصوصی حل می‌شود پوسیدگی شدید دندان در کودکان کمتر از ۱۲ سال آموزش مجازی، عامل مهم افت تحصیلی دانش‌آموزان
سرخط خبرها
کشک زرد، غذای محلی و کامل بانوان سیستان و بلوچستان

کشک زرد، غذای محلی و کامل بانوان سیستان و بلوچستان

  • کد خبر: ۳۱۶۷۵۳
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۵
بانوان سیستان و بلوچستان کشک زابلی یا زرد را از موادی ساده، اما مقوی تهیه می‌کنند و به همین علت این کشک نوعی غذای کامل و پرخاصیت برای تغذیه خانواده‌ها محسوب می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کشک زرد مخلوطی تخمیری و خشک شده از موادی مانند سیر، بلغور گندم، دانه‌های شوید، زیره، گشنیز، پودر زردچوبه، دوغ و اندکی نمک است.

برای تهیه کشک زرد تمام این مواد را مخلوط کرده و به مدت چند هفته در ظرفی بدون منفذ می‌گذارند تا به ماده‌ای تخمیری تبدیل شود. سپس مخلوط آماده را روی کیسه‌ای نخی پهن می‌کنند که کاملا خشک شود. پس از خشک شدن گلوله‌های خمیر را با دست می‌مالند تا مانند آرد نرم شود. این ماده را می‌توان ماه‌ها نگهداری و برای پخت غذای لذیذ کشک زرد استفاده کرد.
کشک زرد را غذای پهلوانان زابلی می‌نامند. این وجه تسمیه از آن بابت است که این غذا آنقدر نیروزاست که تا ساعت‌ها اصلا احساس گرسنگی نخواهید کرد.

کشک زرد که حالا موج محبوبیتش تا خراسان نیز رسیده و سر سفره خراسانی‌ها هم دیده می‌شود، مخصوص روز‌های سرد پاییز و زمستان است که در وعده صبحانه سرو می‌شود. پایه اصلی این غذا، کشک زابلی است که بانوان صبور و هنرمند زابلی آن را طی یک فرایند طولانی تهیه می‌کنند. برای تهیه غذا پیاز را در روغن حیوانی سرخ کرده، سپس کشک زرد را اضافه کرده حسابی مخلوط می-کنیم. آب گوشتی را که قبلا تهیه کردیم کم کم اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا جا بیافتد. کشک زرد را با نان محلی سرو و با یا به اصطلاح تلیت می‌کنند.

منبع: راسخون

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.