به گزارش شهرآرانیوز، به گفته دکتر «شانا سوان»، اپیدمیولوژیست برجسته و استاد دانشکده پزشکی مونت سینای در نیویورک، این عادت، یک تهدید جدی برای سلامتی محسوب میشود.
او در پادکست علمی تحت عنوان «هابرمن لب/ Huberman Lab» که توسط «اندرو هابِرمنِ» عصبشناس اداره میشود به صراحت هشدار داد که هرگز و هرگز پلاستیک را در مایکروویو قرار ندهید»، حتی اگر روی آن نوشته شده باشد که «برای مایکروویو مناسب است.»
اما مشکل چیست؟ دکتر سوان توضیح میدهد که بی پیای (BPA)، فتالاتها و سایر مواد شیمیایی پلاستیکساز که در ظروف پلاستیکی غذا وجود دارند، بهطور شیمیایی به پلاستیک متصل نیستند. این بدان معناست که بر اثر گرما میتوانند آزاد شده و وارد غذا شوند.
هنگامی که پلاستیک در معرض دمای بالا قرار میگیرد، این ترکیبات تجزیه شده و مستقیما غذا را آلوده میکنند و در نتیجه خطرات سلامتی را افزایش میدهند.
به همین دلیل، این متخصص توصیه میکند که برای گرم کردن غذا در مایکروویو فقط از ظروف شیشهای یا سرامیکی استفاده کنید، زیرا این مواد هیچ ماده مضری آزاد نمیکنند.
به گزارش یورونیوز، فتالاتها گروهی از مواد شیمیایی هستند که برای نرمتر و انعطافپذیرتر کردن پلاستیک به کار میروند. این ترکیبات در زندگی روزمره ما بهویژه در بستهبندیهای مواد غذایی و ظروف پلاستیکی بسیار رایج هستند.
در سالهای اخیر، متخصصان ارتباطی بین قرار گرفتن در معرض فتالاتها و افزایش خطر بیشفعالی (ADHD)، اوتیسم و اختلالات شناختی در کودکان یافتهاند. همچنین، این ترکیبات باعث افزایش خطر دیابت، چاقی، بیماریهای قلبی-عروقی، اختلال در عملکرد هورمونی و آسیب به کبد و کلیهها میشوند.
بیسفنول اِی یا (BPA) یک ترکیب شیمیایی است که از دهه ۱۹۶۰ در تولید پلاستیکها و رزینها مورد استفاده قرار گرفته است. این ماده بهویژه در بطریهای پلاستیکی، قوطیهای کنسرو و ظروف نگهداری غذا یافت میشود.
مطالعات نشان دادهاند که بیسفنول با بیماریهایی مانند چاقی، دیابت نوع دوم و مشکلات قلبی عروقی ارتباط دارد. احتمال افزایش خطر ابتلا به سرطانهای مرتبط با هورمونها، مانند سرطان سینه و پروستات نیز مطرح شده است.
دکتر شانا سوان تأکید میکند بهترین راهحل این است که تا حد امکان از تماس مواد غذایی با پلاستیک به ویژه در هنگام مواجه آنها با گرما جدا خودداری کنیم.
منبع: ایسنا