وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ممنوعیت بلندمرتبه‌سازی در بافت تاریخی اردبیل

  • کد خبر: ۳۱۶۹۶۶
  • ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۰
ممنوعیت بلندمرتبه‌سازی در بافت تاریخی اردبیل
با هدف حفاظت از هویت تاریخی اردبیل مجوز جدیدی برای بلندمرتبه‌سازی در بافت تاریخی این شهر صادر نخواهد شد. مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اردبیل اعلام کرد که تمرکز اصلی بر رعایت محدودیت‌های ارتفاعی و نمای ساختمان‌ها است و ارتفاع ساخت‌وساز در محدوده بافت قدیمی به ۶.۵ متر کاهش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز، حسن محمدی ادیب اظهار کرد: طرح ویژه حفاظت و احیای بافت تاریخی شهر اردبیل با توجه به قانون حمایت از مرمت و احیا بافت‌های تاریخی فرهنگی (مصوب مورخ ۱۳۹۸/۴/۲) ۱۹ دی ۱۴۰۳ در شورای‌عالی معماری و شهرسازی تصویب شد.

وی اضافه کرد: این طرح با واکنش‌های بسیاری همراه بود و پس از تصویب آن بعضی از دوستداران میراث فرهنگی نسبت به موضوع بلند مرتبه سازی در بافت تاریخی اردبیل اظهار نگرانی کرده و اظهار کردند در این طرح ویژه در محدوده بافت تاریخی (۱۷۰ هکتار باقی‌مانده) با افزایش تراکم دو سه‌طبقه بافت تاریخی به شش طبقه موافقت شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اردبیل در این باره گفت: بافت اردبیل از دو بخش تشکیل شده است: بافت قدیمی که در دهه ۷۰ و اوایل ۸۰ ابلاغ شد و حدود ۹۰ هکتار وسعت دارد. در این محدوده، محدودیت ارتفاع در برخی نقاط ۸.۵ متر و در برخی دیگر ۱۲.۵ متر است.

حسن محمدی ادیب افزود: بخش دوم، محدوده الحاقی بافت است که در اواخر سال ۹۸ ابلاغ شد. با احتساب این دو بخش (قدیم و جدید)، مساحت بافت به ۲۶۰ هکتار می‌رسد. در حال حاضر، در بافت الحاقی ساختمان‌هایی با ارتفاع ۱۰ تا ۱۲ طبقه وجود دارند که بدون محدودیت خاصی ساخته شده‌اند و این موضوع مطابق طرح تفصیلی و طرح جامع شهر بوده و پروانه شهرداری برای آنها صادر شده است.

او ادامه داد: در بافت قدیمی (۹۰ هکتاری) تغییر خاصی اعمال نشده و محدودیت‌های ارتفاعی همچنان برقرار است. شهرداری و وزارت راه پیشنهاد داده بودند که در برخی نقاط، ارتفاع به ۱۰.۵ متر افزایش یابد تا ضوابط نظام‌مهندسی رعایت شود. دلیل این پیشنهاد، مشکل جان‌پناه بود، زیرا در ارتفاع ۸.۵ متر، بنا تکمیل می‌شد و امکان لحاظ‌کردن جان‌پناه وجود نداشت. براین‌اساس، در برخی نقاط، مجوز ۱۰ متر ارتفاع صادر شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری استان اردبیل با بیان اینکه در محدوده ۱۷۰ هکتاری جدید، محدودیت‌هایی اعمال کردیم و شهرداری حق ندارد پروانه ساخت بالاتر از ۶.۵ متر صادر کند، گفت: در ۲۵ سال گذشته حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد این محدوده بازسازی شده و امکان اعمال محدودیت بیشتر وجود ندارد. اما برای اینکه بنا‌ها حداقل به‌صورت منظم ساخته شود محدودیت ۶.۵ متر اعمال شد و اعلام کردیم نمای ساختمان‌های این محدوده باید مطابق ضوابط بافت تاریخی باشد.

او گفت: متأسفانه برخی رسانه‌ها اشتباه گزارش کرده‌اند که مجوز ساخت ۶ طبقه صادر شده است، درحالی‌که ما محدودیت ارتفاع را به ۶.۵ متر کاهش داده‌ایم. پیش‌ازاین مجوز گرفتن راحت‌تر بود، الان در ۲۰۰ متری شیخ صفی (خارج از حریم منظری) بر اساس طرح تفضیلی شهر و طرح جامع شهر ساختمان ۱۲ طبقه در حال ساخت است و به لحاظ قانونی هم مشکلی ندارد؛ اما پس از این حداکثر مجوز ۶ طبقه در این محدوده صادر خواهد شد.

ادیب تأکید کرد: تا جایی که در توان داشتیم مقاومت کردیم تا سمت بلندمرتبه‌سازی نرویم. در بافت جدید، تمرکز ما بیشتر بر رعایت نما و محدودیت‌های ارتفاعی بوده است و برخلاف آنچه در رسانه‌ها مطرح شده، مجوز جدیدی برای بلندمرتبه‌سازی صادر نشده است.

ادیب درباره آزادسازی حریم مجموعه جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی هم گفت: در حال حاضر، چسبیده به یک مجموعه جهانی، یک پاساژ سه‌طبقه وجود دارد که باید آزادسازی شود تا نمای اصلی مجموعه در خور مجموعه ثبت جهانی دیده شود. نه اینکه یک طرف این اثر فاخر را پاساژ کور کند، یک طرف را بنا‌های قدیمی و مخروبه و... بحث آزادسازی از سال ۷۹ آغاز شد، اما در دوره‌ای متوقف ماند.

تخصیص اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومانی برای حفاظت از یادگار دوره صفوی

او ادامه داد: زمانی که رهبر انقلاب از شیخ صفی بازدید کردند، دست خطی بر جای گذاشتند با این مضمون که این بنا و آنچه در آن است آمیزه‌ای از هنر و دیانت و صنعت است اگر چه یادگار اصلی دوره صفوی عشق و ایمان مردم ما به اهل‌بیت علیهما سلام بوده است؛ اما این بنا و متعلقات آن یادگار ارزنده‌ای است که دولت جمهوری اسلامی باید با همه توان در نگهداری آن همت گمارد.

این دستورالعمل تاکنون مغفول مانده و مورداستفاده قرار نگرفته بود. ما بر همین اساس پروپوزالی تهیه و به نمایندگان مجلس، استاندار و امام‌جمعه ارائه کردیم و خوشبختانه موفق شدیم برای اولین‌بار در کشور یک ردیف اعتباری ملی برای این پروژه دریافت کنیم.

منبع: جماران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->