پیش بینی بورس (یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴)| سقف شکنی ادامه دارد؟ پیش بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴) عراقچی: خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد! واریز حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری بر مبنای حکم حقوق سال قبل پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴)| منتظر ریزش باشیم؟ ۲۲۰۰ فرصت شغلی جدید، دستاورد وام‌های خوداشتغالی به فرزندان ایثارگران در خراسان رضوی تخفیف ۵۰ درصدی عوارض شهرداری برای ساختمان‌های سبز در تهران ابلاغ برنامه اقدام ایران در مبارزه با پولشویی ابلاغ حقوق ورودی واردات گوشی تلفن همراه در سال ۱۴۰۴ بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ریزش ۹۰ میلیونی قیمت تی‌راک رشد قیمت خودرو‌های داخلی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پژو ۲۰۷ پانوراما ۹۴۰ میلیون تومان قیمت جدید سیب‌زمینی اعلام شد | بار جدید سیب‌زمینی از راه رسید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) ماجرای پیامک واریز ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیونی برای مسکن نهضت ملی گلبهار چه بود؟ | شرکت عمران گلبهار پاسخ می‌دهد داستان موفقیت ایران را با قلم تولید بنویسیم دومین سیگنال مثبت مذاکرات برای بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش ۶۵ درصدی وصول مالیات در خراسان رضوی طی سال ۱۴۰۳ مستأجران چگونه می‌توانند وام ودیعه مسکن را دریافت کنند؟ + شرایط قیمت طلا و سکه بازار طلای مشهد در روز مذاکرات اعلام شد (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) آیا مشکل تعطیلی پنجشنبه‌ها حل می‌شود؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | نوسان دلار در کانال ۸۵ هزار تومان در روز مذاکرات گلایه های مردمی از دهک بندی یارانه ها و آنچه مردم از تغییر دهک باید بدانند تغییر در نحوه واریز سهمیه سوخت | قیمت و میزان سهمیه بنزین هم تغییر می‌کند؟ مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی: بیش از ۲۷۲ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی برای خراسان رضوی جلب شد شاخص کل بورس شگفتی آفرید | فتح قله ۳ میلیونی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) زمان واریز یارانه نقدی فروردین ماه ۱۴۰۴ دهک‌های چهارم تا نهم مشخص شد قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | توت‌فرنگی، کیوی و نارنگی، گران‌ترین میوه‌ها سقوط دوباره تتر در آستانه دومین جلسه مذاکرات (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) متقاضیان تسهیلات مشاغل خانگی به بانک‌ها مراجعه نکنند
سرخط خبرها

دلایل مشکل تخصیص ارز کالا‌های اساسی معلوم شد

  • کد خبر: ۳۱۷۰۶۵
  • ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۰
دلایل مشکل تخصیص ارز کالا‌های اساسی معلوم شد
بررسی آمار‌های رسمی گمرک از ۸ سال گذشته تاکنون در مورد ذرت نشان می‌دهد که وابستگی ایران به واردات ذرت طی هشت سال اخیر افزایش یافته و در مقابل، سهم تولید داخلی در تأمین نیاز کشور کاهش پیدا کرده است. این در حالی است که تقاضا برای ذرت در بازار داخلی به‌ویژه در صنایع دام و طیور، رشد قابل‌توجهی داشته است.

به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس داده‌های منتشرشده، نیاز سالانه کشور به ذرت از ۱۳.۹ میلیون تن در سال ۱۳۹۵ به ۱۷.۶ میلیون تن در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته که نشان‌دهنده رشد ۲۶ درصدی تقاضا طی این مدت است. با این حال، تولید داخلی نتوانسته متناسب با این افزایش تقاضا رشد کند.

در سال ۱۳۹۵ برابر ۵۴.۴ درصد از نیاز کشور از طریق تولید داخلی تأمین می‌شد، اما این سهم در سال ۱۴۰۳ (تا آبان) به ۴۰.۳ درصد کاهش یافته است. در مقابل، سهم واردات که در سال ۱۳۹۵ حدود ۴۵.۶ درصد بود، در سال ۱۴۰۳ (تا آبان) به ۵۹.۷ درصد رسیده است.

کاهش سهم تولید داخلی موجب افزایش نیاز به واردات شده است. آمار‌ها نشان می‌دهد که میزان واردات ذرت در سال ۱۳۹۵ حدود ۶.۳۷ میلیون تن بوده که در سال ۱۴۰۲ به ۹.۴۲ میلیون تن افزایش یافته است. این رشد ۴۸ درصدی واردات، وابستگی بیشتر کشور به تأمین ذرت از منابع خارجی را نشان می‌دهد.

در سال ۱۴۰۳ نیز تا پایان آبان‌ماه، میزان واردات ۴.۸۴ میلیون تن گزارش شده که ۵۹.۷ درصد از تأمین کل کشور را شامل می‌شود. این روند نشان می‌دهد که بخش قابل‌توجهی از نیاز کشور از طریق واردات تأمین شده و تولید داخلی پاسخگوی تقاضای روزافزون نیست.

تحلیل وضع موجود نشان میدهد، افزایش وابستگی به واردات در شرایط تحریم و نوسانات ارزی، امنیت غذایی کشور را با چالش مواجه می‌کند. رشد کُند تولید داخلی باعث می‌شود هزینه‌های تأمین نهاده‌های دامی افزایش یابد و در نتیجه، قیمت مرغ، تخم‌مرغ، گوشت و لبنیات تحت تأثیر قرار گیرد. درضمن نوسانات قیمت جهانی ذرت و محدودیت‌های ارزی می‌تواند فشار بیشتری بر اقتصاد کشور وارد کند.

در این میان راهکار‌های پیشنهادی برای کاهش وابستگی، افزایش سرمایه‌گذاری در تولید داخلی و اصلاح الگوی کشت در کنار توسعه زیرساخت‌های تولید ذرت دانه‌ای برای کاهش نیاز به واردات، استفاده از فناوری‌های نوین کشاورزی برای افزایش بهره‌وری تولید و تدوین سیاست‌های حمایتی برای کشاورزان و تولیدکنندگان داخلی است. درضمن با توجه به روند رو به رشد تقاضا برای ذرت و کاهش سهم تولید داخلی، کارشناسان بر ضرورت حمایت از تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات تأکید دارند. به نظر می‌رسد اتخاذ سیاست‌های راهبردی در این حوزه می‌تواند از فشار‌های اقتصادی و تجاری ناشی از افزایش واردات بکاهد.

منبع: اکوایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->