به گزارش شهرآرانیوز، حجت الاسلام محسن قرائتی امروز (۴اسفندماه) در همایش طلایه داران هدایت ماه رمضان در محل اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در سخنانی بر اهمیت اولویتبندی مسائل و رعایت اصول در بیان مطالب دینی تأکید کرد.
وی با اشاره به جایگاه علمی آیتالله بروجردی اظهار داشت: آیتالله بروجردی که از اساتید مراجع بودند، علیرغم سن ۹۰ سالگی، بر حفظ و رعایت اصول تأکید داشتند.
قرائتی افزود: هر سخنی که بیان میشود باید چهار شرط داشته باشد یا واجب باشد، یا مستحب باشد، یا مشکلی از جامعه را حل کند، یا مشکل فردی را برطرف سازد. در غیر این صورت، در روز قیامت مورد بازخواست قرار خواهیم گرفت.
وی همچنین بر اهمیت دعا برای امام زمان (عج) و عمل به واجبات دینی تأکید کرد.
رئیس ستاد اقامه نماز با انتقاد از برخی رویههای رایج در حوزههای علمیه و دانشگاهها گفت: برخی قوانین نادرست، عمر ما را تلف میکند. مثلاً تعطیلی جمعه نباید تنها به نیم ساعت نماز جمعه محدود شود. باید برای حضور مردم و آشنایی عمیقتر با معارف اسلامی برنامهریزی کرد.
وی با اشاره به دیدگاههای بزرگان دینی مانند آیتالله مکارم شیرازی و آیتالله وحید خراسانی گفت: یکی از توفیقات آیتالله مکارم این است که همیشه بر مبانی عقلانی تأکید دارند و تصمیمگیریهای ایشان بر اساس مصالح جامعه انجام میشود.
قرائتی در ادامه ضمن بیان اهمیت مطالعه و آمادگی قبلی برای سخنرانیها افزود: بیمطالعه سخن گفتن خیانت به عمر مردم است. ما باید دروس را با دقت و تأمل بخوانیم تا فهم درستی از دین داشته باشیم.
وی همچنین بر اهمیت توجه به قرآن و معارف دینی تأکید کرد و افزود: درک ناقص از متون دینی باعث برداشتهای غلط میشود. باید قرآن را هم درست بخوانیم و هم به عمق مفاهیم آن پی ببریم.
قرائتی با اشاره به آمار ساعات آموزشی گفت: باید از زمان بهطور مؤثر استفاده کنیم. برخی دروس تنها الفاظ و اصطلاحات هستند و فاقد عمق لازم میباشند.
رئیس ستاد اقامه نماز به اهمیت حرکتهای دستهجمعی و تأثیر آن در مقابله با دشمنان اشاره کرد و گفت: راهپیماییهایی مانند ۲۲ بهمن موجب خشم دشمنان میشود و باید اینگونه برنامهها را تقویت کنیم.
وی با استناد به آیات قرآن کریم خاطرنشان کرد: قرآن بر اهمیت امر به معروف و نهی از منکر تأکید دارد و ما نیز باید با شناخت صحیح، به اصلاح جامعه بپردازیم.
رئیس ستاد اقامه نماز، در ادامه سخنان خود به اهمیت تبلیغ صحیح و اصولی آموزههای دینی اشاره کرد و گفت: امام صادق (ع) در خانه خود یک یا دو آیه از قرآن را بر دیوار نوشته بودند که نشاندهنده توجه به معارف دینی در زندگی روزمره است. این اقدام، الگویی مناسب برای ما است که از ظرفیتهای هنری مانند خط کوفی، صوفی و میخی برای ترویج معارف اسلامی استفاده کنیم.
وی در بخش دیگر سخنان خود گفت: برای احیای زکات در جامعه تلاش زیادی کردهام. یک دوره به استانهای مختلف ایران سفر کردم و برای ترویج فرهنگ زکات با گندمفروشان عمده در گیلان غرب جلسهای با حضور امام جمعه برگزار کردیم.
قرائتی با اشاره به حجم گسترده آیات و روایات درباره زکات گفت: در جلد نهم کتاب «جامع بروجردی»، ۳۲۰۰ آیه و حدیث درباره زکات و مسائل مرتبط با آن وجود دارد که آنها را شمرده و بررسی کردهام. ما به مردم گفتیم هر آنچه درباره زکات بیان شده انجام دادهایم و اگر نکتهای باقی مانده که به ما نگفتهاید، یادآوری کنید.
وی تأکید کرد: مسئله زکات در تمام شهرها و استانها باید به صورت جدی پیگیری و اجرا شود.
رئیس ستاد اقامه نماز همچنین بر لزوم تبلیغ اصولی و مؤثر تأکید کرد و افزود: در برخی مناطق، تبلیغ صحیح و اصولی انجام گرفته و نتایج خوبی به دست آمده است. باید از این الگوها برای گسترش معارف دینی در سراسر کشور استفاده کنیم.