توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) ۳فوتی و یک مصدوم در تصادف خونین در محور نیشابور- سبزوار (۲۹ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ارزیابی کیفیت شیرخشک با ابداع پژوهشگران دانشگاه تهران

  • کد خبر: ۳۱۸۰۳۴
  • ۰۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۸
ارزیابی کیفیت شیرخشک با ابداع پژوهشگران دانشگاه تهران
پژوهشگران دانشکده علوم دانشگاه تهران، موفق شدند با استفاده از نوعی نانوکامپوزیت، تکنیک‌های استخراج و تشخیص نوع و میزان وانیلین به کاررفته در شیر خشک را ارتقاء دهند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در پژوهشی که به تازگی توسط محسن آقازیارتی دانشجوی دکتری رشته شیمی تجزیه دانشگاه تهران و به راهنمایی حسن سرشتی استاد دانشکده شیمی دانشکدگان علوم دانشگاه تهران انجام شده، روش پیشرفته‌ای برای تشخیص وانیلین طبیعی از وانیلین سنتزیِ به کار رفته در مواد غذایی پیشنهاد شده است.

سرشتی در ارتباط با تفاوت وانیلین طبیعی و مصنوعی با بیان اینکه، وانیلین از غلاف گیاه وانیل (Vanilla planifolia) به دست می‌آید و به دلیل کاربرد فراوان در صنایع غذایی به ویژه در تولید بستنی، شیرخشک و پودرکیک به عنوان ملکه طعم‌دهنده‌ها شناخته می‌شود، افزود: امروزه به دلیل تقاضای فزاینده جهانی برای این ماده، تولید نوعی وانیلین مصنوعی یا سنتزی از طریق فرآیند‌های شیمیایی رواج یافته است.

وی درباره مصرف وانیلین مصنوعی و عوارض آن توضیح داد: وانیلین مصنوعی نسبت به نوع طبیعی آن بسیار ارزان‌تر است و همین موضوع باعث شده تا برخی سودجویان، وانیلین سنتزی را به‌جای نوع طبیعی آن به فروش برسانند. تحقیقات نشان می‌دهد مصرف بیش از حد وانیلین مصنوعی باعث سردرد، تهوع، استفراغ، تنگی نفس و حتی بیماری‌های مربوط به کبد و کلیه می‌شود.

این استاد شیمی تجزیه افزود: بنابراین، در برخی کشور‌ها مقررات ایمنی سخت‌گیرانه‌ای برای این قبیل طعم‌دهنده‌های مصنوعی تدوین و ابلاغ شده و کاربرد آن در تولید شیرخشک نوزادان صفر تا شش ماهه ممنوع شده است. همچنین، محدودیت‌های تعیین‌شده در برخی کشور‌ها در مورد حداکثر مقدار مجاز وانیلین برای غذا‌های مکمل نوزادان، حاکی از نگرانی درباره تأثیرات آن بر سلامت کودکان است. از این رو تشخیص ترکیبات وانیلین در مواد غذایی از نظر ایمنی غذا و سلامت انسان قابل توجه است.

وی با اشاره به روش‌های مرسوم در تشخیص وانیلین و مشتقات آن در مواد غذایی تصریح کرد: در این پژوهش، نانوکامپوزیت جدیدی مبتنی بر باکتریال سلولز اصلاح شده با نانولوله‌های کربنی و هیدروکسید دوگانه لایه‌ای برای استخراج وانیلین از مواد غذایی، از جمله شیرخشک، ساخته شده است.

سرشتی فرایند انجام پژوهش را این‌گونه توصیف کرد: ابتدا وانیلین استخراج‌شده به وسیله دستگاه کروماتوگرافی گازی-طیف‌سنجی جرمی نسبت ایزوتوپی (Gas Chromatography Isotope Ratio Mass Spectrometry-GC-IRMS) اندازه‌گیری شد. به منظور بررسی کارایی روش، چهار گیاه وانیل طبیعی از کشور‌های ماداگاسکار، اندونزی، پاپوآ گینه نو و هندوستان به عنوان نمونه تهیه و عصاره آنها با این روش به عنوان نمونه مرجع مورد آزمایش قرار گرفت. در مرحله بعد، نمونه‌هایی از شیرخشک و پودر کیک وانیلی برای بررسی نوع وانیلین خریداری و با این روش بررسی شد.

این استاد دانشگاه تهران درباره کاربرد نتایج این پژوهش نیز توضیح داد: با توجه به تأثیر کیفیت و میزان وانیلین مصنوعی موجود در مواد غذایی در سلامت انسان، ارائه یک روش قابل اعتماد که بتواند به‌طور هم‌زمان مقدار و طبیعی یا سنتزی بودن وانیلین را در شیرخشک مشخص کند، به ویژه برای سلامتی نسل‌های آینده، حیاتی است.

بر اساس اعلام دانشگاه تهران، نتایج این پژوهش به تازگی از سوی انجمن شیمی آمریکا در نشریه ACS Food Science & Technology منتشر شده و از طریق پیوند زیر دست‌یافتنی است:

Green Ultrasound-Assisted QuEChERS Based on Bacterial Cellulose-Supported CNT/LDH Nanohybrids, Followed by Gas Chromatography–Isotope Ratio Mass Spectrometry: Application in Vanillin Authentication

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->