وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

رفلاکس معده در روزه‌داری، پیامد پرخوری در وعده سحر

  • کد خبر: ۳۱۹۷۲۲
  • ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۹
رفلاکس معده در روزه‌داری، پیامد پرخوری در وعده سحر
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان مهم‌ترین عارضه پرخوری در وعده سحر را رفلاکس معده دانست و تأکید کرد: برای جلوگیری از این عارضه، از پرخوری و مصرف غذا‌های پرچرب در این وعده خودداری شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر امرالله شریفی با تأکید بر اهمیت تعادل در تغذیه در ماه رمضان، اظهار داشت: پرخوری در وعده سحر توصیه نمی‌شود؛ چراکه برخی افراد برای جلوگیری از احساس گرسنگی در طول روز اقدام به مصرف بیش از حد غذا می‌کنند، که این امر می‌تواند منجر به مشکلات گوارشی شود.

وی مهم‌ترین عارضه پرخوری در وعده سحر را رفلاکس معده دانست و تأکید کرد: برای جلوگیری از کم‌آبی بدن، لازم است سبزیجات و میوه‌ها در وعده سحر گنجانده شوند. همچنین، مصرف غذا‌های پرچرب در این وعده باید محدود شود، زیرا می‌تواند احتمال بروز رفلاکس معده را افزایش دهد.

وعده‌های غذایی را در زمان افطار تقسیم کنید

این متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان توصیه کرد: وعده افطار به دو بخش تقسیم شود و از مصرف هم‌زمان شام و افطار پرهیز گردد. روزه‌داران بهتر است ابتدا روزه خود را با یک وعده سبک باز کنند و چند ساعت بعد شام خود را میل نمایند.

 وی در ادامه با اشاره به احساس ضعف و بی‌حالی در ساعات نزدیک به افطار گفت: این وضعیت کاملا طبیعی است و یکی از فلسفه‌های روزه‌داری، درک شرایط فقرا و نیازمندان است. بنابراین، احساس گرسنگی و تشنگی در این ایام نباید موجب نگرانی شود.

خواب پس از سحر و افطار ممنوع

این متخصص تغذیه درباره خواب بلافاصله پس از سحر و افطار هشدار داد و گفت: این کار می‌تواند منجر به مشکلات گوارشی شود، افرادی که نیاز به خواب پس از این وعده‌ها دارند، بهتر است بالش خود را کمی بالاتر قرار دهند تا از مشکلاتی مانند رفلاکس معده جلوگیری کنند.

شریفی با اشاره به تأثیر کاهش بیش‌ازحد مواد چرب در وعده سحر بر کاهش وزن، عنوان کرد: همانند سایر ایام سال، در ماه رمضان نیز تعادل در مصرف مواد غذایی اهمیت دارد.

وی در مورد بوی بد دهان در ایام روزه‌داری نیز توضیح داد: این مسئله معمولا از بعدازظهر ایجاد می‌شود و به دلیل گرسنگی و افزایش کتون‌های خون رخ می‌دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه به مصرف تنقلات و شیرینی‌ها در ایام عید اشاره کرد و گفت: با توجه به کالری بالای این خوراکی‌ها، افرادی که به کنترل وزن خود اهمیت می‌دهند باید در مصرف آنها تعادل را رعایت کنند. همچنین، برخی آجیل‌های رنگی که اخیرا محبوب شده‌اند، ممکن است حاوی مواد افزودنی نامناسب باشند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، شریفی خاطرنشان کرد: در برخی موارد، فروشندگان برای پنهان کردن کهنگی آجیل، از رنگ‌های مصنوعی استفاده می‌کنند که می‌تواند سلامت مصرف‌کنندگان را به خطر اندازد.

 وی در پایان خاطرنشان کرد: در ماه رمضان، اصل تعادل در مصرف مواد غذایی و پرهیز از پرخوری باید رعایت شود. روزه‌داران باید به تغذیه سالم و طبیعی روی آورند و از مصرف مواد غذایی ناسالم، به‌ویژه خوراکی‌های پرچرب و فرآوری‌شده، خودداری کنند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->