ویدئو| آمار بهُت‌آور از رشد ۱۲۵ برابر نقدینگی کشور در ۲۰ سال اخیر معاون توانیر: امسال وضعیت بدتری برای تولید برق داریم‌ پیش بینی قیمت ارز و دلار (دوشنبه یک اردیبهشت ۱۴۰۴)| کاغذ آمریکایی در مسیر نزول فاصله بی‌سابقه بین شاخص آلتکوین‌ها و قیمت بیتکوین+نمودار پیش‌بینی بورس (دوشنبه، یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) | روزهای سبز ادامه دارد؟ استاندار خراسان رضوی: این استان رتبه نخست ظرفیت تولید انرژی پاک در کشور را دارد جوجه‌هایی که نمی‌توانند قاطی مرغ‌ها شوند! قیمت روز موبایل‌های سامسونگ و آیفون (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) + جدول ریزش شدید قیمت خودرو‌های خارجی (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) کمبود آب در بخش کشاورزی خراسان رضوی | سهم ۳.۹ میلیاردی در مقابل نیاز ۷ میلیارد مترمکعبی بررسی قیمت خودرو‌های داخلی (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) | تاثیر ریزشی قیمت دلار بر بازار خودرو + جدول فرصت خرید در بازار طلا | چه سرنوشتی در انتظار نرخ طلا و ارز است؟ ورود روزانه حدود ۲۰۰ تن انواع روغن به خراسان رضوی ادامه رکوردشکنی‌های بورس | شاخص ۶۵ هزار واحد رشد کرد (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) سفیر چین در آمریکا از واشنگتن خواست به‌جای جنگ تجاری با ما به دنبال تفاهم باشید ریزش ۵ میلیونی قیمت سکه در مشهد | طلا هم ارزان شد (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) آیا طلا به نصف قیمت خواهد رسید؟ ساعت فعالیت پارک شهربانو وکیل‌آباد مشهد + روز تعطیلی رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو مشهد: ریزش قیمت خودرو تا خرداد ۱۴۰۴ ادامه‌دار خواهد بود قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) | دلار ۸۳ هزار و ۱۵۰ تومان ساماندهی صندوق‌های قرض‌الحسنه با دستورالعمل جدید بانک مرکزی | دریافت وام قرض‌الحسنه آسان‌تر شد چگونه می‌توان از سرمایه خود محافظت کرد؟ | عبور امن از بازار‌های طوفانی آغاز ثبت سفارش گوشت قرمز و چای از اول اردیبهشت ۱۴۰۴ رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی مشهد: در حال حاضر بازار لوازم خانگی گیج است تا وضعیت مذاکرات مشخص شود ورود رسمی «بابک زنجانی» به صنعت ریلی کشور | سرمایه‌گذاری اول ۶١ همت! حداقل و حداکثر حقوق کارمندان و بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ + جدول علت واریزنشدن یارانه فروردین ۱۴۰۴ برخی از خانوارها چه بود؟ خودرو ایکس ۵ MVM محصول جدید مدیران خودرو را بیشتر بشناسید
سرخط خبرها

بازار کالا‌های اساسی خراسان رضوی زیر ذره‌بین نظارت ستاد تنظیم بازار

  • کد خبر: ۳۲۰۲۵۹
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۹
بازار کالا‌های اساسی خراسان رضوی زیر ذره‌بین نظارت ستاد تنظیم بازار
از برنج تا روغن و سیب‌زمینی؛ آخرین وضعیت بازار کالا‌های اساسی در خراسان رضوی در جلسه ستاد تنظیم بازار بررسی شد.
ملیحه فلاح
خبرنگار ملیحه فلاح

به گزارش شهرآرانیوز؛ تحلیل وضعیت بازار کالا‌های اساسی به‌ویژه اقلام خوراکی در ماه مبارک رمضان و عید نوروز، یکی از مهم‌ترین محور‌های جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار استان خراسان رضوی بود که روز گذشته در استانداری برگزار شد. موضوعات مهمی از جمله وضعیت عرضه برنج پاکستانی، قیمت‌گذاری کالا‌های اساسی و تأمین نیاز‌های مصرف‌کنندگان بررسی شد. این جلسه به دنبال ایجاد تعادل در بازار و جلوگیری از گران‌فروشی، تصمیماتی اتخاذ کرد که به گفته مسئولان تأثیر مستقیمی بر دسترسی شهروندان به کالا‌های اساسی با قیمت مصوب خواهد داشت.

برنج خارجی از شنبه در بازار

برنج پاکستانی و کمبود عرضه آن در بازار با نرخ مصوب، یکی از محور‌های اساسی جلسه تنظیم بازار روز گذشته بود. خلاصه مطالب مطرح شده در جلسه از وضعیت بازار برنج، این بود که واردکنندگان برنج پاکستانی مدعی هستند ارزی که قرار است به واردات این محصول تعلق گیرد با تأخیر به آنها واگذار می‌شود و بازرگانان مجبورند از جیب خود هزینه کنند تا پس از طی پروسه واردات، ارز به آنها تعلق گیرد و این موضوع موجب تحمیل ضرر به آنها به دلیل خواب سرمایه می‌شود.

در این مدت بازار برنج پاکستانی به همین دلیل با اختلال روبه‌رو بود. در این راستا یک مصوبه جلسه تنظیم بازار کشور مصوب شد که بر اساس آن فروش برنج تا ۱۸ درصد بالاتر از نرخ مصوب بلامانع است البته با این شرط که برنج‌های وارداتی در شبکه منتخب و تحت نظارت جهاد کشاورزی توزیع شود. 

اکنون قیمت مصوب برنج پاکستانی حدود ۵۴ هزار تومان است که درصورت افزایش ۱۸ درصدی به حدود ۶۳ هزارتومان خواهد رسید، اما آنچه در بازار به دست مصرف‌کننده می‌رسد تا نرخ ۹۰ هزار تومان هم می‎رسد. از طرفی بخش زیادی از برنج‌های توزیع‌شده نیز در فروشگاه‌های بزرگ عرضه می‌شود که این موضوع باعث رسوب کالا در انبار و توزیع قطره‌چکانی می‌شود.

در این میان ریاست اتحادیه صنف برنج‌فروشان و عمده‌فروشان مواد غذایی مشهد گفت: در دو روز گذشته بار خوبی از برنج پاکستانی وارد شد که برخی عرضه کرده‌اند و برخی هنوز عرضه نکرده‌اند.

سیدحسینعلی شرف‌زاده افزود: باوجود این مصوبه کشوری برخی از ستاد تنظیم بازار استان‌های دیگر برای برنج نرخ بالاتری در نظر گرفته‌اند و در صورتی که ما قیمت ۶۳ هزار تومان را در نظر بگیریم، موجب خروج برنج از استان و کمبود عرضه خواهد شد.

در ادامه جلسه، این پیشنهاد با انتقاد مسئولان همراه بود و قرار شد که در خراسان رضوی برنج پاکستانی با همان نرخ ۶۳ هزارتومان توزیع شود.

مرتضی مدنی، مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی نیز در این‌باره تأکید کرد: از همه حوزه‌های نظارتی و مسئولان می‌خواهیم هر فردی که طبق مصوبه کارگروه تنظیم بازار کشور برنج پاکستانی را عرضه نکرد به تعزیرات حکومتی معرفی شود تا بلافاصله دستور عرضه آن را صادر و با فرد خاطی برخورد کنیم.

برنج پاکستانی با نرخ مصوب به قفسه می‌آید

رضا جمشیدی به‌عنوان معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در حاشیه جلسه ستاد تنظیم بازار استان، گفت: حسب تصمیم ستاد تنظیم بازار کشور واردکنندگانی که ارز دریافت نکرده‌اند، اما برنج وارد کرده‌اند، موظف هستند که قیمت برنج را با نرخ ۶۳۰۰۰ تومان به بازار عرضه کنند. در جلسه تنظیم بازار استان مقرر شد که ما هم به همین شکل از مصوبه ستاد تنظیم بازار کشور تبعیت کنیم و برنجی که در بازار وجود دارد و در انبار موجود است، از امروز در بازار با همین نرخ مصوب عرضه شود.

اداره کل تعزیرات حکومتی هم موظف شدند، درصورتی‌که عرضه بیش از این قیمت برای برنج پاکستانی وجود داشته باشد برخورد تعزیراتی لازم را انجام دهد. علاوه بر این، میزانی از ذخایر استان مربوط به برنج هندی است که آن هم قرار شد با سرعت بیشتر در بازار عرضه شود. ذائقه شهروندان خراسان رضوی بیشتر برنج پاکستانی است ولی از جهتی که به‌هرحال در بازار برنج وجود داشته باشد و نگرانی برای مردم کمتر باشد در ماه مبارک رمضان برنج هندی نیز عرضه خواهد شد.

مقداری از بار‌های وارداتی برنج پشت مرز‌های پاکستان است. قرار شد تمهیداتی اندیشیده شود که به‌زودی ترخیص شود.

همچنین میزانی هم برنج در یکی دیگر از انبار‌های استان وجود دارد که ترخیص آن دو روز دیگر مانده که بعد از آن، این برنج‌ها نیز به بازار عرضه خواهند شد.

فکر می‌کنم ظرف یکی دو روز مشکلات دیگر کاهش پیدا خواهد کرد. با همکاری تمام دستگاه‌های نظارتی و دستگاه اجرایی اگر هم‌زمان پیش برود، ظرف دو روز آینده ان‌شاء‌ا... شاهد عرضه برنج پاکستانی به قیمت مصوب در فروشگاه‌ها خواهیم بود.

مشکلی در تأمین مرغ و گوشت نداریم

مجید جعفری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در زمینه وضعیت بازار کالا‌های اساسی در این جلسه، مطالبی را مطرح کرد. گوشت گوسفندی: باتوجه‌به افزایش تقاضا در شانزده روز پایان سال، هیچ کمبودی در این زمینه نداریم و اگر مشکلی در حوزه قیمت یا میزان تقاضا ایجاد شود از ذخایر استراتژیک استفاده خواهیم کرد.

مرغ: حجم بالای جوجه‌ریزی انجام شده است و باتوجه‌به اینکه در اسفند بالاتر از ۱۰۰ درصد تعهدات جوجه‌ریزی انجام می‌شود، هیچ نگرانی در این زمینه وجود ندارد. شرکت پشتیبانی ذخایر خوبی دارد و قرارداد‌های خوبی در دست اجراست که اگر نیاز به ورود مرغ به بازار باشد، این‌کار را انجام خواهد داد. گندم: در زمینه گندم نیز ذخایر ما چندین برابر نیاز است.

افزایش سهمیه روغن خام استان

رضا رمضانی، مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز در حاشیه جلسه ستاد تنظیم بازار به وضعیت برخی کالا‌های اساسی اشاره کرد و گفت: در یک بازه زمانی، تولید روغن دچار مشکلاتی در تأمین مواد اولیه شد. همین موضوع نیز در جلسه قبلی ستاد تنظیم بازار استان مطرح شد. در آن جلسه، مأموریتی به سازمان‌های متولی واگذار کردیم، چراکه نمی‌توان این وضعیت را ادامه داد. متولیان به تهران رفتند و برای استان، یک سهمیه اختصاصی روغن خام دریافت کردند.

 قیمت مصرف‌کننده روی کالا درج شده است و هیچ‌کس حق ندارد مبلغی فراتر از آن را از شهروندان دریافت کند. در رابطه با سیب‌زمینی، برای استان سهمیه‌ای در نظر گرفته شده است. موضوع هزینه‌های حمل‌ونقل و مسائل دیگر نیز مطرح شد و تصمیماتی در این زمینه اتخاذ شد. مأموریتی به سازمان جهاد کشاورزی واگذار شد تا مباشر بخش خصوصی، روز شنبه در وزارت جهاد حضور پیدا کند و مجوز‌های لازم را دریافت کند. در نتیجه، باید بتوانیم سیب‌زمینی را با قیمتی که مصوب می‌شود، یعنی با در نظر گرفتن هزینه خرید، حمل‌ونقل، سایر هزینه‌های مرتبط و سود قانونی، به شهروندان عرضه کنیم.

آخرین وضعیت کالا‌های اساسی

محمدصادق محمدزاده، مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف خراسان رضوی، در این جلسه درباره آخرین وضعیت کالا‌های اساسی در بازار گزارش داد که به تفکیک در ادامه آورده شده است.

حبوبات| از هفته گذشته تاکنون غیر از لوبیاچیتی و عدس کانادایی که در بازار تقاضای بیشتری دارد و با افزایش بیشتری همراه بوده است، در سایر اقلام افزایش دو تا سه درصدی داشتیم. اکنون عدس کانادایی از ۱۲۴ هزارتومان به ۱۳۲ هزارتومان افزایش داشته است.

روغن| در زمینه روغن سرخ‌کردنی مشکلات زیادی داشتیم، اما از هفته گذشته با پیگیری‌های انجام‌شده مصوب شد که ۳ هزار تن روغن به خراسان رضوی تعلق بگیرد که تاحدودی وارد بازار شده است. همچنین یکی از کارخانه‌های استان در زمینه تولید روغن سرخ‌کردنی اقدام کرده است. در زمینه روغن خانوار نیز مشکلی نداریم، اما قیمت روغن ۱۶ کیلویی ۹۹۹ هزارتومان فاکتور می‌شود که با هزینه‌های توزیع قیمت نهایی آن به یک‌میلیون و ۵۸ هزار تومان می‌رسد. از سوی دیگر در کمیته نرخ‌گذاری برای روغن سود خالص ۱۱ درصدی را تأیید کرده، اما اکنون بر اساس نرخ مصوب با سود ۳ درصد توزیع می‌شود، بنابراین قیمت واقعی با نرخ مصوب متفاوت است. براین اساس فعالان این حوزه خواستار تجدیدنظر در زمینه قیمت روغن هستند.

تخم‌مرغ| قیمت تخم‌مرغ درب مرغداری حدود ۵۶هزار تومان بود که در چند روز گذشته افزایش دو تا سه هزار تومان داشتیم. مسئولان اتحادیه مرغ تخم‌گذار اعلام کردند که می‌تواند تخم‌مرغ را با قیمت مصوب ۵۷هزار و ۵۰۰تومان توزیع کنند. اکنون در سطح بازار نیز قیمت تخم‌مرغ افزایشی بوده است.

سیب‌زمینی| داستان سیب‌زمینی دوباره در حال تکرار است. اکنون قیمت کف بازار به ۵۵ هزار تومان رسیده است.

شکر| این محصول تا روز شنبه در بازارگاه توزیع نمی‌شد که با پیگیری‌های انجام‌شده این اتفاق افتاد و به‌دنبال آن روند قیمت مقداری کاهشی شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->