افزایش چشمگیر هزینه سفر به عتبات | سفر زیارتی خانوادگی تا ۱۳۰ میلیون تومان! توزیع بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار محصول فرهنگی در حرم مطهر امام‌رضا(ع) کتاب «آقای ورزش»، روایت زندگی شهید علیرضا شمسی‌پور، به سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب می‌آید تولید و پخش ۴ انیمیشن با محوریت زندگی امام صادق (ع) اجتماع بزرگ عزاداران امام‌صادق(ع) در مشهد، چهارم اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار می‌شود بیش از ۸۵ هزار ویزا برای حج تمتع ۱۴۰۴ دریافت می‌شود نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت: علم بدون تقوا تهدیدی برای بشریت است حجت‌الاسلام و المسلمین اکبر ایزدی درگذشت از قهرمان سردشت تا دلاوران جزیره مجنون| معرفی سه شهید تازه‌تفحص‌شده خراسانی به بهانه بازگشت آن‌ها به آغوش وطن یادی از شهید «مهدی رضایی مجد» | مارادونای ایران توی خاکریزها قهرمان شد پرواز مستقیم دمشق–جده برای سفر عمره سوری‌ها باز شد ستاد بزرگداشت شهدای خدمت تشکیل شد | از مساجد تا دانشگاه‌ها در میدان تبیین کتاب‌سال ۱۴۰۳ آستان قدس رضوی منتشر شد فرزندت را با کلام خدا واکسینه کن | مروری بر رهنمودهای اهل‌بیت(ع) درباره آموزش قرآن به کودکان فرمانده‌ای که خود را آبدارچی سپاه معرفی می‌کرد  جشنواره زیارت ویژه دانش‌آموزان مشهدی در ایام دهه کرامت ۱۴۰۴ برگزار می‌شود احداث ۷۰ استخر ذخیره آب کشاورزی در سال ۱۴۰۳، دستاورد جهادگران بسیجی در خراسان رضوی آغاز آموزش قرآن به زبان انگلیسی در مدارس قم آغاز پذیرش حوزه علمیه خواهران قم از امروز (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

شباهت‌های روزه‌داری در ماه رمضان با روز قیامت

  • کد خبر: ۳۲۰۲۸۹
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۲
شباهت‌های روزه‌داری در ماه رمضان با روز قیامت
روزه‌داری در ایام ماه مبارک رمضان شباهت‌های معنوی زیادی با روز قیامت دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، ماه رمضان از جهتی یادآور روز قیامت یا شبیه به گزاره‌های قیامتی است؛ چراکه در این ماه، انسان‌ها به آزمونی از گرسنگی، تشنگی و خودداری از لذات دنیوی مبتلا می‌شوند و روزه‌داری، تصویری از همان قیامت است. رسول خدا صلی الله علیه و آله ضمن خطبه‌ای که درباره‌ی مراقبات این ماه خواندند، فرمود «وَ اذْکُرُوا بِجُوعِکُمْ وَ عَطَشِکُمْ فِیهِ جُوعَ یَوْمِ الْقِیَامَةِ وَ عَطَشَهُ»؛ یعنی با گرسنگی و تشنگی‌تان در ماه رمضان، یاد روز قیامت و عطش آن بیفتد.

از دیگر سو در قیامت هرکس نتیجه اعمالش را خواهد دید و ماه مبارک رمضان، زمان مناسبی است تا انسان به بازنگری در رفتار و اعمال خود بپردازد و سعی کند از گناهان خود توبه کند. توبه و استغفار در این ماه، نه تنها باعث آمرزش گناهان می‌شود، بلکه زمینه‌ساز تغییرات مثبت در زندگی فردی و اجتماعی هم محسوب می‌شود. انسان با توبه و بازگشت به سوی خداوند، می‌تواند سرنوشت خود را به سمت خیر و سعادت هدایت کند.

همچنین ماه رمضان فرصتی است تا انسان با ایمان و اخلاص، سرنوشت خود را در دست بگیرد و به سوی رستگاری حرکت کند. این زمان، یادآور این حقیقت است که هر فرد مسئول اعمال خود است و باید با دقت و توجه، مسیر زندگی خود را انتخاب کند. با بهره‌گیری از این فرصت‌های معنوی، انسان می‌تواند به آرامش و سعادت ابدی دست یابد.

نهایت آنکه اگر بخواهیم به صورت دقیق‌تر وجه شباهت ایام روزه‌داری ماه رمضان با قیامت را بررسی کنیم، عبارتند از:

۱. محاسبه نفس: در روزه داری، انسان با خودداری از امیال و شهوات، به نوعی محاسبه نفس می‌پردازد. او باید در طول روز مراقب اعمال و رفتار خود باشد تا از انجام هرگونه عملی که روزه‌اش را باطل می‌کند، دوری کند. این محاسبه نفس، شبیه به حسابرسی اعمال در قیامت است، جایی که انسان باید پاسخگوی تمام اعمال و رفتار‌های خود در دنیا باشد.

۲. تحمل و صبر: روزه داری نیازمند تحمل و صبر در برابر گرسنگی و تشنگی است. این صبر و تحمل، انسان را برای مواجهه با سختی‌های زندگی و همچنین تحمل شرایط سخت قیامت آماده می‌کند. در قیامت نیز انسان باید صبر و تحمل داشته باشد تا بتواند از مراحل سخت و دشوار آن عبور کند.

۳. تصفیه روح: روزه داری فرصتی برای تصفیه روح و پاکسازی قلب از گناهان است. انسان با انجام عبادات و دوری از گناهان در ماه رمضان، سعی می‌کند روح خود را پاک کند و به خداوند نزدیک‌تر شود. این تصفیه روح، شبیه به تطهیر انسان در قیامت است، جایی که تنها کسانی می‌توانند وارد بهشت شوند که قلب و روح خود را از آلودگی‌ها پاک کرده باشند.

۴. تعیین سرنوشت: همان طور که در شب‌های قدر، سرنوشت انسان برای سال آینده تعیین می‌شود، در قیامت نیز سرنوشت ابدی انسان بر اساس اعمال و رفتارهایش مشخص می‌شود. روزه داری و شب‌های قدر، فرصتی است تا انسان با توبه و استغفار، سرنوشت خود را به سمت خیر و سعادت هدایت کند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->