فعالیت حدود ۳ هزار عطاری در مشهد | کمتر از ۱۵۰۰ عطاری مجوز فعالیت قانونی دارند راز عجیب پیداشدن اسکلت مرد روی تخت خانه متروکه در مشهد + عکس هشدار خود مراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وقتی «گریه واجب» می‌شویم! هرآنچه باید درباره روش های مصرف، نگهداری و پخت برنج بدانید | راه و رسم پلوخوری اماواگر‌های بیمه فرزند پسر بالای ۱۸ سال آغاز مرحله منطقه‌ای سیزدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان در مشهد دفع انگل با این میوه خوشمزه! شاخص BMI | معیار دقیق سلامت یا گمراه‌کننده برای ورزشکاران؟ جست‌وجوی اسامی مصدومان انفجار بندرعباس به تفکیک مراکز درمانی با هوش مصنوعی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: سالانه ۸۰۰ نفر بر اثر سوانح کار در کشور جان خود را از دست می‌دهند دیار امام‌رضا(ع)، همدرد بندرعباس | آمادگی خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی به حادثه‌دیدگان بندر شهید رجایی صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش‌های رگباری (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ مرگ‌ومیر نوزادان در بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد مشهد، ۵۰ درصد کاهش یافت نرخ باروری کل در خراسان رضوی ۳۶ درصد کمتر از حد مطلوب است بانوی مرگ مغزی به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا چهارشنبه با احتمال رگبار باران راهکار‌های از‌بین‌بردن بوی بد عرق بدن مدیرکل آموزش‌ و‌ پرورش خراسان رضوی: مدارس خشتی و کانکسی برچیده خواهند شد | پرونده معلم خاطی مشهدی در مرحله صدور حکم رشد ۳۰ درصدی صادرات دارو‌های ایرانی کشف حدود ۷۵ کیلوگرم طلا در مرز‌های خراسان رضوی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ویتامین‌هایی که سلامت پوستتان را تأمین می‌کنند وقوع طوفان در خراسان رضوی و ۲۰ استان دیگر طی امروز (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) درمان بیش‌فعالی، بدون نگرانی محققان هشدار دادند؛ ترکیب سیگار و ویپ، سم مهلک‌تری می‌سازد تغذیه معجزه‌آسای باروری از دیدگاه ابن‌سینا مقرری بیمه بیکاری و مستمری برای تمام کارگران و خانواده‌های متوفیان بیمه‌شده تأمین‌اجتماعی حادثه بندر شهید رجایی پوشش سلامت ۳۰ میلیون نفر با اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع افزایش تعداد جان‌باختگان طوفان تهران + فیلم (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) چالش نظام سلامت با بازارسیاه نوبت دهی برخی منشی‌های پزشکان
سرخط خبرها

ارتباط مرگ و میر با مصرف کَره و روغن‌های گیاهی

  • کد خبر: ۳۲۰۹۸۸
  • ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۶
ارتباط مرگ و میر با مصرف کَره و روغن‌های گیاهی
مطالعه‌ای جدید از ارتباط مصرف زیاد کره با افزایش نرخ مرگ‌ومیر خبر می‌دهد، در حالی که متخصصان با تحلیل داده‌های مربوط به بیش از ۲۰۰ هزار بزرگسال دریافته‌اند استفاده از روغن‌های گیاهی به جای کره، نرخ مرگ‌ومیر را تا ۱۷ درصد کاهش می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، نتایج این مطالعه جدید در مجله تخصصی متخصصان داخلی انجمن پزشکی آمریکا، جاما (JAMA Internal Medicine) منتشر شده است. بنابر نتایج چندین مطالعه دیگر هم استفاده از روغن‌های گیاهی برای سلامت به‌ویژه سلامت قلب و عروق، بسیار مفید است.

«استفانی شیف»، متخصص تغذیه در بیمارستان هانتینگتون نورث‌ول هلث گفت که چرا کره «مضر» است. طبق شواهد به‌دست‌آمده کره، کلسترول «ال‌دی‌ال» (LDL) یعنی لیپوپروتئین با چگالی کم در بدن را افزایش می‌دهد که می‌تواند شریان‌ها را مسدود کند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهد. کره همچنین حاوی چربی‌های اشباع‌شده است که معمولا در دمای معمولی جامدند و در محصولاتی مانند کره، روغن نارگیل، پنیر و خامه وجود دارند.

در مقابل، روغن‌های گیاهی مانند روغن زیتون و روغن آووکادو از چربی‌های تک غیراشباع که با کاهش خطر بیماری‌های قلبی مرتبط است، سرشارند. آنها همچنین اسید‌های چرب امگا ۳ ضدالتهابی دارند.

این متخصص تغذیه می‌گوید: من از روغن زیتون برای سس سالاد، تفت دادن غذا‌ها و گاهی در پخت‌وپز استفاده می‌کنم. این روغن فنول‌های گیاهی دارد، ترکیباتی که مانند آنتی‌اکسیدان عمل می‌کنند، مانع آسیب سلولی می‌شوند و خطر بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهند. به گفته او، روغن آووکادو سرشار از آنتی‌اکسیدان و بی‌طعم است و در مقایسه با روغن زیتون در برابر دمای بالا مقاوم است.

به گزارش ایندیپندنت، او توصیه می‌کند: فقط از روغن زیتون و روغن آووکادو تصفیه‌نشده استفاده کنید. آنها سالم‌ترند و بیش از روغن‌های فراوری‌شده و تصفیه‌شده ویتامین، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان دارند. شیف با آگاهی از بدنام‌شدن روغن دانه‌ها مانند روغن دانه پنبه، روغن دانه انگور و روغن سویا در میان مردم و سروصدای رسانه‌های اجتماعی در مورد آنها، می‌گوید: مشکل روغن دانه‌ها نسبت بالای چربی امگا ۶ به امگا ۳ است. نسبت سالم امگا ۶ به امگا ۳ (حدود چهار به یک) به کاهش التهاب در بدن کمک می‌کند، در حالی‌که سطح بالای امگا ۶ به امگا ۳ التهاب را افزایش می‌دهد.

او می‌گوید: مشکل این است که ما مقدار زیادی از روغن دانه‌ها را از طریق مواد غذایی فوق‌فراوری‌شده دریافت می‌کنیم و روغن‌های موجود در این غذا‌ها اغلب به‌شدت تصفیه و فراوری می‌شوند. به همین دلیل اگر می‌خواهید با این روغن آشپزی کنید، روغن دانه‌ای را تهیه کنید که به‌شکل سرد فشرده شده است.

به باور او، این روغن‌ها اگر به‌شکل متعادل و در ترکیب صحیح با چربی‌های امگا ۳ مصرف شوند، بخشی از رژیم غذایی سالم به شمار می‌آیند.

در نهایت اگر واقعا نمی‌توانید بدون کره زندگی کنید، سراغ محصولاتی بروید که از دام‌هایی به دست می‌آیند که در مراتع طبیعی پرورش می‌یابند، زیرا این نوع کره چربی‌های اشباع کمتر، چربی‌های سالم بیشتر و همچنین ویتامین کا۲ بیشتری دارد و به بهبود سلامت قلب کمک می‌کند.

شیف البته تاکید می‌کند مقصودش این نیست که کره بسیار خطرناک است، به همین دلیل است که توصیه می‌کند کره‌هایی را مصرف کنیم که از دام‌های مراتع به‌دست می‌آیند و البته تاکید می‌کند که بهتر است کم مصرف کنید، از روغن زیتون و آووکادو بهره ببرید و از روغن‌های تصفیه‌شده دانه‌ها و غذا‌های فوق‌فراوری‌شده پرهیز کنید.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->