حمله هوایی رژیم صهیونیستی به اطراف دمشق (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله هوایی رژیم صهیونیستی به استان‌های حماه و لاذقیه سوریه (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) جزئیات استخدام ۸۵ هزار نفر در آموز‌ش‌ و پرورش اعلام شد | هزار مدرسه با یک دانش‌آموز! گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با دبیرکل سازمان ملل متحد (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) گوترش نقض حاکمیت سوریه توسط رژیم صهیونیستی را محکوم کرد (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) ترس آمریکا از یمن و حضور ناوهواپیمابر «هری ترومن» در منطقه قطع بودجه دو رسانه معتبر آمریکایی توسط ترامپ رژیم صهیونیستی: حمله ما به کاخ ریاست جمهوری دمشق پیام آشکاری به نظام سوریه بود ابراز نگرانی اتحادیه اروپا از تنش‌های فزاینده میان هند و پاکستان واکنش سخنگوی وزارت خارجه به ادعای فرانسه درباره دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله یمن به یک هدف حیاتی در حیفا با موشک فراصوت (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) زمین لرزه ۷.۴ ریشتری آرژانتین را لرزاند (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) درخواست ترامپ از فدرال رزرو: نرخ بهره را کاهش دهید! تحریم آمریکا علیه یک شرکت در ترکیه به دلیل همکاری با ایران (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) واکنش وزارت امورخارجه به تحریم‌های جدید نفتی آمریکا علیه ایران (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) کارگر، نیروی محرک اقتصاد کشور | حادثه انفجار بندر شهید رجایی؛ غم‌انگیز و عبرت‌آموز ترامپ خریداران نفت ایران را به محروم شدن از تجارت با آمریکا تهدید کرد حمله پهپادی اسرائیل به کشتی حامل کمک‌های بشردوستانه به غزه (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) درخواست دادگستری از مالکان خودروهای آسیب دیده انفجار بندرعباس: مالکان به شهرداری شهرک شهید رجایی مراجعه کنند شرط چین برای مذاکره با آمریکا حملات جدید رژیم صهیونیستی به غزه| ۱۲ نفر دیگر به شهادت رسیدند (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله موشکی دوباره ارتش یمن به سرزمین‌های اشغالی (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی به نزدیکی کاخ ریاست‌جمهوری سوریه حمله کرد (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) واشنگتن: دور تازه گفت‌و‌گو‌ها با ایران، به‌زودی برگزار می‌شود قول وزیر کار برای تأمین مسکن خانواده‌های جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی | بیمه مسئولیت مدنی شامل حال همه آسیب‌دیدگان می‌شود عراقچی: بیش از هر زمان دیگری مصمم به دستیابی به یک توافق عادلانه و متوازن هستیم اعزام نماینده ویژه رهبر معظم انقلاب به هرمزگان برای دلجویی از مجروحین و حادثه‌دیدگان موضع‌گیری ترامپ علیه ایران
سرخط خبرها

گروسی: همکاری‌های میان آژانس اتمی و ایران ضروری است

  • کد خبر: ۳۲۲۶۶۷
  • ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۰
گروسی: همکاری‌های میان آژانس اتمی و ایران ضروری است
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار با کاظم غریب آبادی معاون حقوقی وزیر امور خارجه کشورمان در وین را به‌موقع خواند و گفت که همکاری‌های میان آژانس اتمی و ایران ضروری است.

به گزارش شهرآرانیوز، رافائل گروسی روز دوشنبه با انتشار پیامی در شبکه ایکس نوشت: دیدار با کاظم غریب آبادی معاون وزیر امور خارجه ایران به‌موقع بود.

وی افزود: همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارائه تضمین‌های معتبر درباره ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران ضروری است.

غریب آبادی نیز ساعاتی پیش با انتشار پیامی در شبکه ایکس، ملاقات با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را «صریح و سازنده» توصیف کرد. وی توضیح داد: در این دیدار همکاری بین ایران و آژانس، حل و فصل دو موضوع باقی مانده، امنیت تاسیسات هسته‌ای، و آخرین تحولات پیرامون موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌ها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

معاون وزیر امور خارجه افزود: ایران و آژانس سابقه‌ای طولانی از همکاری دارند که آنها را قادر می‌سازد تا اندک اختلافات موجود را حل کنند، منوط به اینکه به فشار‌های سیاسی بیرونی به آژانس خاتمه داده شده و آژانس نیز رویکردی مستقل، فنی، بی طرفانه و حرفه‌ای اتخاذ نماید.

وی تاکید کرد: ایران ضمن حفاظت از امنیت و منافع ملی خود، به همکاری با آژانس در چارچوب تعهدات پادمانی‌اش متعهد است.

دیدار میان معاون وزیر امور خارجه ایران و مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حالی برگزار شد که کشور‌های غربی، به‌ویژه ایالات متحده و سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان)، در تلاش برای افزایش فشار‌های سیاسی و امنیتی‌سازی پرونده هسته‌ای ایران هستند. در نشست آذرماه شورای حکام، این کشور‌ها قطعنامه‌ای را به تصویب رساندند که در آن، با نادیده گرفتن همکاری‌های گسترده ایران با آژانس، از مدیرکل این نهاد خواسته شد تا گزارش جامع‌تری درباره برنامه هسته‌ای تهران ارائه کند.

هم‌زمان، نشست غیرعلنی شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره برنامه هسته‌ای ایران که به درخواست آمریکا، انگلیس، فرانسه، کره جنوبی، یونان و پاناما برگزار شد، نشان می‌دهد که غرب به دنبال بهره‌برداری از گزارش‌های آژانس برای اعمال فشار‌های دیپلماتیک بیشتر علیه تهران است. این رویکرد در حالی دنبال می‌شود که برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران همواره تحت نظارت آژانس قرار داشته و تاکنون هیچ‌گونه انحرافی از تعهدات پادمانی این کشور گزارش نشده است.

ایران در سال‌های اخیر، باوجود خروج یکجانبه آمریکا از برجام در سال ۱۳۹۷ و ناتوانی اروپا در اجرای تعهدات خود، همچنان مسیر همکاری با آژانس را ادامه داده است. بسته شدن پرونده «ابعاد احتمالی نظامی» (PMD) در سال ۱۳۹۴، بسیاری از ادعا‌های غرب را بی‌اعتبار کرد، اما سیاست فشار حداکثری و سوءاستفاده از ابزار‌های نظارتی آژانس برای اعمال فشار‌های سیاسی، همچنان ادامه دارد. در واکنش به این اقدامات، تهران گام‌هایی در راستای کاهش تعهدات برجامی خود برداشت که کاملاً در چارچوب حقوقی این توافق بود.

جمهوری اسلامی ایران همواره تأکید کرده است که مسیر دیپلماسی در صورتی موفق خواهد بود که طرف‌های غربی رویکردی سازنده اتخاذ کنند و از فشار‌های یکجانبه دست بردارند. مذاکرات اخیر ایران با تروئیکای اروپایی در ژنو و گفت‌و‌گو‌های سه‌جانبه در پکن، نشانه‌ای از تمایل تهران به حل‌وفصل دیپلماتیک این موضوع است، به‌شرط آنکه تضمین‌های واقعی برای لغو تحریم‌ها ارائه شود. مقامات ایران تصریح کرده‌اند که هرگونه توافق پایدار باید شامل تعهدات متقابل و اجرای عملی لغو تحریم‌ها باشد تا از سوءاستفاده‌های آینده جلوگیری شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->