درخشش فیلم کوتاه سَر، در جشنواره فیلم رشد زنان سینماگری که بیشترین تجربه حضور در هیئت انتخاب جشنواره فیلم فجر را دارند درگذشت چارلز شایر، کارگردان مطرح سینما آغاز ثبت‌نام رسانه‌های دیداری و شنیداری در چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر درباره محمود پاک‌نیت، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون که امروز ۷۲ ساله شد نگاهی به سریال مهیار عیار، ساخته سیدجمال سیدحاتمی | ملودرام تاریخی همچنان مشتری دارد نگاهی به نمایشگاه نقاشی خط «با من بخوان» که این روز‌ها در نگارخانه «آسمان» برپاست قلب امیرحسین صدیق جراحی شد آموزش داستان نویسی | از سنگ و آب و شیاطین دیگر (بخش اول) اهدای نشان‌های افتخار، باعث تقویت ارزش‌های مثبت در جامعه می‌شود تک‌افتاده‌های سبک هندی | ۲ کتاب تازه از میراث محمد قهرمان انتشار یافت معرفی نامزد‌های بخش نمایشنامه‌نویسی جشنواره تئاتر فجر + اسامی «بُت» و «قاتل و وحشی»، دو فیلم اکران‌نشده حمید نعمت‌الله، در راه فجر چهل‌وسوم کنسرت‌های هفته دوم دی ماه ۱۴۰۳ صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ فیلم سینمایی آقای زالو در راه جشنواره فجر اعلام جرم علیه یک روزنامه و یک فعال فضای مجازی در تهران نمایش فیلم‌های جشنواره «سینما حقیقت» در خراسان رضوی آغاز شد بیش از ۱۰ میلیون ایرانی در پاییز ۱۴۰۳ به سینما رفتند | زودپز همچنان در صدر!
سرخط خبرها

جنجال سریال انیمیشنی «پارک جنوبی» به دلیل پخش تصاویر پیامبر اسلام (ص)

  • کد خبر: ۳۲۳۶۱
  • ۱۰ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۷
جنجال سریال  انیمیشنی «پارک جنوبی» به دلیل پخش تصاویر پیامبر اسلام (ص)
شبکه «اچ بی او مکس» آمریکا از ۲۴ ژوئن امسال پخش سریال انیمیشنی معروف «پارک جنوبی» را آغاز کرد که پخش تصویری از پیامبر اسلام(ص) در یکی از قسمت‌های آن اعتراض‌هایی به دنبال داشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سایت خبری الجزیره که این خبر را اعلام کرده است، درباره‌ این انیمیشن و اعتراض‌ها به آن چنین نوشته است:

 

«south park» از ۲۳ فصل تشکیل شده و تولید آن از سال ۱۹۹۷ آغاز شده است. این انیمیشن در مجموع ۳۰۷ قسمت دارد که همه قسمت‌هایش به جز پنج قسمت خاص در شبکه «اچ بی او مکس» قابل مشاهده هستند.

 

شبکه «اچ بی او مکس» و نیز شرکت تولیدکننده «پارک جنوبی» به این دلیل که در این انیمیشن به پخش تصویری از پیامبر اسلام(ص) اقدام کردند، از نمایش این پنج قسمت منع شده‌اند.

 

انیمیشن «پارک جنوبی» حاوی محتوایی برای بزرگسالان است و جامعه آمریکایی را نقد می‌کند. این کارتون چهار شخصیت اصلی دارد و به سبب محتوای طنز و نقادانه‌اش معروفیت زیادی دارد و سود مالی بسیاری را عاید صاحبانش کرده است.

 

البته این سریال انیمیشن موجب اختلاف‌هایی میان مسیحیان و مسلمانان و دیگر شهروندان نیز شده؛ به طوری که کشوری مانند چین پخش آن را ممنوع کرده است.

 

تاثیر این انیمیشن بر جامعه آمریکا به‌گونه‌ای است که در مدارس آمریکایی بسیاری از دانش‌آموزان اقدام به پوشیدن لباس‌هایی شبیه به شخصیت‌های این انیمیشن جنجالی کرده‌اند.


از همان ابتدای پخش پارک جنوبی، اعتراض‌هایی به سبب فحاشی در این انیمیشن و نیز نحوه نامناسب نشان دادن شخصیت‌های مذهبی و تاریخی شکل گرفت و مردم خواستار توقف پخش آن شدند.

 

الجزیره در ادامه گزارشش آورده است: «چالشی که سازندگان این اثر به خاطر نشان دادن تصویر پیامبر اسلام (ص) به تازگی دچارش شدند، مساله جدیدی نیست. در سال ۲۰۰۱، در فصل دهم این انیمیشن هم قسمت‌هایی پخش شده بود که در آن اعتقاد مسلمانان مبنی بر نمایش ندادن چهره پیامبر اکرم (ص) در آثار هنری مورد جسارت قرار می‌گرفت. در همان زمان شرکت تولیدکننده این سریال که می‌ترسید مسلمانان در دیگر نقاط جهان اعتراض کنند، بلافاصله پخش قسمت‌های بعدی را متوقف کرد.»

 

این اتفاق بار دیگر در سال ۲۰۱۰ روی داد که باعث اعتراض‌های مسلمانان در آمریکا شد. همچنین حزب اسلامی مالزی خواستار عذرخواهی سازندگان انیمیشن پارک جنوبی از مسلمانان سراسر جهان شد. این اعتراض‌ها در آن زمان بار دیگر «پارک جنوبی» را به توقف پخش کشاند و دو قسمت دیگر از آن را محروم از پخش کرد.

 

حالا «اچ بی او مکس» پنج قسمت از سریال «پارک جنوبی» را که موجب برانگیختن احساسات مذهبی میان مردم می‌شد، حذف کرده و با وجود تلاش سازندگان برای اصلاح این قسمت‌ها و حذف تصویر پیامبر اسلام (ص)، این شبکه تصمیم به حذف کامل این قسمت‌ها گرفته است.

 

به نظر می‌آید «اچ بی او مکس» سعی دارد از هرگونه جنجال مذهبی و نژادی دوری کرده و بی‌طرفانه رفتار کند. زیرا این شبکه چندی پیش در پی اعتراضات ضد نژادپرستانه در آمریکا فیلم  معروف  سینمای کلاسیک هالیوود یعنی «بر باد رفته» را حذف کرده بود.

 

این فیلم در سال ۱۹۳۹ تولید شد. «برباد رفته» که محتوایی نژادپرستانه دارد، مدتی پس از حذف شدن از شبکه «اچ بی او مکس» بار دیگر به همراه ویدیویی که درباره آن توضیحاتی ارائه شده بود، در دسترس کاربران قرار گرفت. «اچ بی او مکس»  گفته بود که خشونت‌های  برده‌داری را نمی‌پذیرد و این فیلم محصول زمان خودش بوده که تعصبات نژادی و قومی را به تصویر کشیده که هم در آن زمان و هم در این زمان اشتباه است.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->