بررسی ویژگی‌های شاخص یک خانواده مهدوی در جامعه اعزام تیم ملی فوتسال زنان به تایلند برای شرکت در یک تورنمنت بین المللی معرفی بهترین مکمل‌ها برای زنان در سنین مختلف از بانوی شاعر ایرانی که نامش در فهرست دایره‌المعارف زنان شاعر عرب قرار دارد، چه می‌دانید؟ اثرات نامناسب رژیم‌های غذایی با قند زیاد در کودکان بیش فعال کتابخوانی، راهکاری موثر برای رشد اجتماعی و هیجانی کودکان میزان ابتلاء به بیماری اوتیسم در دختران بالاتر است ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| محمد علی بقالیان تاجری آشنایی با خطرات رانندگی برای مادران در ماه‌های پایانی بارداری آمادگی ۸۰ درصدی بازیکنان تیم ملی فوتسال زنان ایران برای شرکت در تورنمنت تایلند و بازی‌های آسیایی تولد دختران ۳ قلو در مرکز زنان بیمارستان بعثت سنندج کدام استان‌های کشور، پیشتاز آمار زنان فناور هستند؟ ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید علی اصغر اسدی درباره اولین دختر دروازه بان هندبال ایرانی که در لیگ اروپا حضور دارد، چه می‌دانید؟ آشنایی با غذا‌های ویژه عید فطر در کشور‌های اسلامی معرفی روش‌های ساده برای لکه زدایی چربی‌های روی فرش حضور تیم ملی بیسبال دختران ایران برای نخستین بار در رویداد‌های بین المللی واریز کمک هزینه خرید بسته‌های بهداشتی و سبد غذایی برای ۲۶ هزار مادر باردار نیازمند در خراسان شمالی «ازدواج سفید»، عامل مهم افزایش طلاق‌ها و فروپاشی خانواده‌ها
سرخط خبرها
بررسی علل اصلی تشویق به ازدواج آسان در اسلام

بررسی علل اصلی تشویق به ازدواج آسان در اسلام

  • کد خبر: ۳۲۴۰۳۹
  • ۱۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۵
اسلام با تأکید بر سادگی و عدم ایجاد فشار مالی یا اجتماعی، به ازدواج آسان تشویق می‌کند و اهمیت ازدواج ساده را برای تعادل زندگی انسانی برجسته می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در فرهنگ اسلامی ازدواج آسان به عنوان یکی از مهم‌ترین راهکار‌های حل مشکلات اجتماعی و معنوی شناخته شده است. اسلام با تأکید بر سادگی و عدم ایجاد فشار مالی یا اجتماعی، به ازدواج آسان تشویق می‌کند و اهمیت ازدواج ساده را برای تعادل زندگی انسانی برجسته می‌کند. در ادامه، به بررسی علل اصلی تشویق به ازدواج آسان پرداخته می‌شود.

الف) پیشگیری از فساد اجتماعی:

ائمه اطهار (ع) همواره به این نکته توجه کرده‌اند که ازدواج یکی از بهترین راه‌های پیشگیری از فساد اجتماعی و گناهان است. امام رضا (ع) می‌فرماید: ازدواج را آسان کنید تا انسان‌ها از گناه فرار کنند. (کافی، ج۵، ص۳۲۸) این حدیث ازدواج را به عنوان یک راه حل برای جلوگیری از اعمال نادرست و اخلاقی معرفی می‌کند.

ب) تأمین حقوق زوجین:

در اسلام، حقوق هر دو طرف در ازدواج به‌طور مساوی تضمین شده است. ازدواج آسان به این معناست که هیچ یک از طرفین نباید تحت فشار مالی یا اجتماعی قرار گیرد. امام صادق (ع) می‌فرماید: به همسر خود چیزی بدهید که حق او باشد و از او نیز چیزی بگیرید که حق شما باشد. (من لایحضره‌الفقیه، ج۳، ص۴۷۰) این حدیث تأکید می‌کند که ازدواج باید بر اساس عدالت و انصاف انجام شود و حقوق هر دو طرف باید به طور عادلانه تأمین شود.

ج) تربیت نسل بعدی:

 ازدواج آسان به تربیت نسل بعدی و ایجاد خانواده با محیط سالم کمک می‌کند. امام باقر (ع) می‌فرماید: ازدواج را آسان کنید تا فرزندان شما در محیطی سالم و براساس اصول اسلامی تربیت شوند. (بحارالأنوار، ج۱۰۳، ص۲۳۲) وقتی مراحل ازدواج سخت و تجملاتی طی شود، یقینا تبعات آن ازدواج سخت به بعد از مراسم و زندگی مشترک تاثیرات منفی می‌کذارد. چه بسیار خانواده‌هایی که تا سال‌ها بعد از ازدواج همچنان درگیر خرج‌های عروسی خود هستند و تاثیرات منفی روی فرزندان می‌گذارد.

راهکار‌هایی برای ازدواج آسان

تشویق به مهریه کم:

ازدواج نباید بر اساس مسائل مالی انجام شود. ائمه علیهم‌السلام توصیه کرده‌اند که مهر باید در حداقل مقدار باشد. امام صادق (ع) می‌فرماید: مهریه کمترین چیزی است که می‌توانید بدهید، بنابراین از آن استفاده کنید. (کافی، ج ۵، ص۳۲۹) یعنی مهریه باید ساده و پرداختش بدون فشار مالی باشد.

برگزاری عروسی‌های ساده:

برگزاری عروسی‌های ساده و بدون موارد اضافه می‌تواند به کاهش فشار‌های مالی کمک کند.

ترویج ازدواج بر اساس اخلاق:

ترویج ازدواج بر اساس اخلاق و شخصیت، نه ثروت و موقعیت اجتماعی، می‌تواند به ایجاد زندگی خانوادگی سالم کمک کند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.