کاهش سود بازرگانی گوشی موبایل بعد از تغییر نرخ محاسباتی ارز برای واردات کالا محبوبیت ایلان ماسک در آمریکا به‌شدت رو به کاهش است فصل دوم سریال لست آف آس (The Last of Us ۲) در چه لوکیشن‎‌هایی فیلمبرداری شده است؟ ویدئویی از ربات انسان‌نمای اطلس درحال کار با دوربین فیلم‌برداری ترامپ گوشی‌ها، کامپیوترها و تراشه‌ها را از تعرفه‌ها معاف کرد برای نخستین‌بار نوزادی با لقاح مصنوعی رباتیک و تحت کنترل هوش مصنوعی به‌ دنیا آمد درگذشت اکبر اعتماد پایه گذار صنعت هسته ای ایران واتساپ با چند قابلیت جدید آپدیت شد: نمایش افراد آنلاین گروه و زوم کردن در تماس‌ها صدای راه‌اندازی ویندوز ۹۵ به آرشیو صداهای ملی کتابخانه کنگره آمریکا اضافه شد + صوت چین در اقدامی تلافی‌جویانه تعرفه واردات کالا‌های آمریکایی را به ۱۲۵ درصد افزایش داد فواید غیرفعال کردن اینترنت طبق تحقیقات جدید: افزایش تمرکز، کاهش اضطراب و معکوس‌کردن فرآیند پیری! آیا ترامپ محصولات اپل را از تعرفه‌های سنگین معاف می‌کند؟ واکنش انجمن نجوم ایران به مشاهده شی نورانی مشکوک اسکن دیجیتالی پیشرفته جزئیات جدیدی از غرق‌شدن کشتی تایتانیک آشکار کرد خط و نشان ترامپ برای TSMC: یا در آمریکا کارخانه بسازید یا مالیات ۱۰۰ درصدی بدهید آیفون ۱۷ پرو یک قابلیت ویژه خواهد داشت: ضبط هم‌زمان با دوربین جلو و عقب نتایج بررسی‌های تلسکوپ هابل: یک روز در اورانوس طولانی‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کردیم درخواست ایلان ماسک از ترامپ برای لغو تعرفه‌های جدید ChatGPT روی تصاویری که رایگان تولید می‌کند برچسب می‌زند هجوم آمریکایی‌ها برای خرید آیفون از ترس گرانی بعد از اعمال تعرفه‌های جدید ترامپ تمرکز معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در سال ۱۴۰۴ بر کوانتوم، فوتونیک و هوش مصنوعی خواهد بود
سرخط خبرها

آیا تراشه‌های الکترونیکی هم شامل تعرفه‌های سنگین ترامپ می‌شوند؟

  • کد خبر: ۳۲۴۵۹۷
  • ۱۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۰
آیا تراشه‌های الکترونیکی هم شامل تعرفه‌های سنگین ترامپ می‌شوند؟
فهرست تعرفه‌های سنگین دولت ترامپ همه صنابع دنیا را تحت تأثیر قرار داده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ صنعت تراشه‌ی تایوان فعلاً از موج جدید تعرفه‌های تجاری آمریکا معاف شده است. به گفته‌ی یک تحلیلگر، تراشه‌ها در فهرست کالا‌هایی قرار گرفته‌اند که از تعرفه‌های سنگین دولت دونالد ترامپ مستثنی شده‌اند.

اندی هسو، تحلیلگر، در گفت‌و‌گو با CNA می‌گوید که معافیت تعرفه‌ای می‌تواند نشان‌دهنده‌ی تاکتیک‌های مذاکراتی ترامپ باشد. او گفت: «ترامپ ابتدا تهدید‌های تعرفه‌ای را مطرح کرد، سپس TSMC متعهد شد که سرمایه‌گذاری بزرگی در ایالات متحده انجام دهد.»

TSMC، بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ی قراردادی تراشه در دنیا، اعلام کرد که طی سال‌های آینده، بیش از ۱۶۵ میلیارد در آمریکا سرمایه‌گذاری خواهد کرد. هسو افزود: «در حال حاضر، صنعت نیمه‌هادی تایوان می‌تواند نفس راحتی بکشد؛ اما سیاست‌های غیرقابل پیش‌بینی ترامپ همچنان باعث نگرانی هستند و صنعت تراشه نمی‌تواند برای طولانی‌مدت از تهدید‌های تعرفه‌ای غافل شود.»

یکی از نگرانی‌های اصلی این است که آیا ترامپ، بودجه‌ی وعده‌داده‌شده‌ی دولت قبلی برای شرکت‌هایی از جمله TSMC را حفظ خواهد کرد یا نه. این حمایت‌ها در قالب قانون CHIPS و Science Act ارائه شده بودند.

هوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی آمریکا اخیراً اعلام کرد که کاخ سفید قصد دارد تعهدات مالی بیشتری دریافت کند، بدون آنکه لزوماً بودجه‌ی این کمک‌ها را افزایش دهد.

تحلیلگران باور دارند که دولت آمریکا شاید از تأمین‌کنندگان تایوانی تراشه بخواهد که قیمت محصولات خود را کاهش دهند؛ مسئله‌ای که می‌تواند روی کارخانه‌های تولید تراشه، طراحی IC و تمام بخش‌های تولیدی تأثیر بگذارد.

درحالی‌که تأمین‌کنندگان بزرگ می‌توانند تا حدی قیمت‌ها را پایین بیاورند، شرکت‌های کوچک‌تر چنین انعطافی ندارند و ممکن است با کاهش شدید صادرات یا حتی خروج کامل از بازار روبه‌رو شوند.

واکنش TSMC به سیاست‌های تعرفه‌ای جدید آمریکا با دقت زیر نظر گرفته خواهد شد. این شرکت ۱۷ آوریل (۲۸ فروردین) در کنفرانس سرمایه‌گذاران، گزارش مالی سه‌ماهه‌ی اول ۲۰۲۵ خود را منتشر می‌کند و به سؤالات کلیدی سرمایه‌گذاران درباره‌ی تأثیر تعرفه‌ها پاسخ خواهد داد.

در چارچوب طرح جدید سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری، TSMC قصد دارد سه کارخانه‌ی جدید تولید ویفر، دو واحد مونتاژ IC و یک مرکز تحقیق‌وتوسعه در آریزونا احداث کند. با این اقدام، مجموع سرمایه‌گذاری‌های غول تایوانی در آریزونا به ۱۶۵ میلیارد دلار خواهد رسید.

ترامپ تاکنون چندین بار گفته است که سرمایه‌گذاری TSMC در آمریکا احتمالاً به ۲۰۰ یا حتی ۳۰۰ میلیارد دلار برسد. برخی تحلیلگران معتقدند که این اظهارات می‌تواند نشانه‌ای از فشار بیشتر بر شرکت تایوانی باشد.

برخی کارشناسان نگران خطر افشای اطلاعات محرمانه‌ی TSMC هستند. درصورتی‌که این شرکت تحت فشار دولت آمریکا مجبور به سرمایه‌گذاری در کارخانه‌های اینتل شود، احتمال افشای اسرار تجاری و فناوری‌های پیشرفته افزایش خواهد یافت.

منبع: دیجیاتو

به‌روزرسانی: اگرچه تعرفه‌های سنگین تجاری که دولت ایالات متحده وضع کرد، فعلاً شامل واردات تراشه نمی‌شوند، به‌نظر می‌رسد دولت دونالد ترامپ درحال آماده‌سازی تعرفه‌های جداگانه برای صنایعی مثل نیمه‌هادی‌ها، داروسازی و احتمالاً مواد معدنی حیاتی است. طبق اظهارات اخیر ترامپ، وضع تعرفه بر واردات تراشه‌ها خیلی زود آغاز خواهد شد.

ترامپ اوایل امسال تهدید کرد که احتمالاً بین ۲۵ تا ۱۰۰ درصد تعرفه بر تراشه‌های تولیدشده در تایوان اعمال کند. بااین‌حال، پس از آنکه شرکت TSMC اعلام کرد ۱۰۰ میلیارد دلار دیگر برای توسعه‌ی ظرفیت تولید و ساخت مرکز تحقیق و توسعه در آمریکا سرمایه‌گذاری خواهد کرد، دولت ترامپ فعلاً در این زمینه سکوت اختیار کرده است.

از طرف دیگر، تعرفه‌های سنگینی که اخیراً بر کالا‌های وارداتی از اروپا، ژاپن، کره‌ی جنوبی و تایوان اعمال شد، قیمت تجهیزات ساخت تراشه برای تولیدکنندگان آمریکایی را بین ۲۰ تا ۳۲ درصد افزایش داد. باتوجه‌به افزایش هزینه‌ها برای شرکت‌های آمریکایی، وضع تعرفه بر تراشه‌های خارجی می‌تواند به ایجاد تعادل نسبی میان رقابت محصولات داخلی و خارجی در بازار آمریکا کمک کند.

هنوز مشخص نیست که تعرفه‌های ترامپ دقیقاً چه ساختاری خواهند داشت؛ آیا واردات تراشه به‌طور کلی شامل این تعرفه‌ها خواهند شد یا میان تولیدکنندگان و کشور‌ها تفاوت‌هایی قائل می‌شوند؟

به نوشته‌ی Tomshardware، اگر تعرفه‌ای فراگیر بر تمام تراشه‌های تولیدشده در خارج از خاک آمریکا اعمال شود، شرکت‌های بزرگی مانند AMD، اینتل، انویدیا، برادکام و کوالکام که بخش عمده‌ای از محصولات خود را از طریق TSMC در تایوان تولید می‌کنند، بیش از همه آسیب خواهند دید.

برای نمونه، اگر کارت گرافیک انویدیا با قیمت ۵۰ هزار دلار و حاشیه سود ۷۵ درصد مشمول تعرفه ۲۵ درصدی شود، شرکت مجبور خواهد شد ارزش پایه‌ی ۱۲٬۵۰۰ دلاری برای آن اعلام کند و ۳۱۲۵ دلار بابت تعرفه بپردازد. چنین تعرفه‌ای یا حاشیه سود انویدیا را کاهش یا قیمت محصول را برای مشتریان آمریکایی افزایش می‌دهد. در مورد دیتاسنتر‌های نسل بعدی ایلان ماسک که قرار است از یک میلیون گرافیک انویدیای بهره ببرند، این تعرفه به معنای ۳٫۱۲۵ میلیارد دلار هزینه‌ی اضافی خواهد بود.

مسئله‌ی تعرفه فقط به محصولات گران‌قیمت محدود نمی‌شود. برای مثال، پردازنده‌ی ۲۰۰ دلاری‌ای که معمولاً با حاشیه‌ی سود ۴۰ تا ۵۰ درصد در زنجیره‌ی تأمین فروخته می‌شود، در صورت مشمول‌شدن تعرفه‌ی ۲۵ درصدی، با برچسب ۲۲۵ دلار عرضه خواهد شد.

منبع: زومیت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->