گردوخاک، ۸۲ نفر را در شوش راهی بیمارستان کرد (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) مدارس کدام استان‌ها فردا (چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ در هوای آلوده چه غذاهایی باید مصرف کنیم؟ آماده‌باش مدیریت بحران خراسان رضوی درپی رگبار باران و طوفان در سطح استان | تاکنون حادثه جدی گزارش نشده است (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) طوفان شدید مشهد ۱۷ حادثه را در پی داشت (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) وقوع ۲۸ حادثه در پی طوفان شدید در سبزوار (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) تصادف خودرو و موتورسیکلت در گلبهار با ۶ مصدوم (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) حذفیات منابع کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول وقوع طوفان شدید و رگبار باران در سبزوار (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) غرق‌شدن کودک ۴ساله در بولوار شاهنامه مشهد (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) بازداشت دزدی که  می خواست اموال سرقتی را  به خود مال باخته بفروشد راهکارهایی برای صبوری بیشتر در تعاملات اجتماعی | چطور از غوره حلوا بسازیم؟ هر چه بادا باد! محبت و مودت، ۲ نعمت الهی برای آرامش همسران | دلواپس شادمانی تو هستم جزئیات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از زبان رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی خراسان رضوی احضار متهم ضرب و جرح دانش‌آموزان سنندجی به دادسرا (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) کشف ۳ میلیارد تومان تجهیزات پزشکی قاچاق در بازار تهران (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) ۲۸ هزار قلم داروی گیاهی قاچاق و غیرمجاز در نیشابور کشف شد (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) سکته چشمی در افراد بالای ۵۰ سال رخ می‌دهد  جزئیات حذفیات آزمون‌های پایه یازدهم و دوازدهم منتشر شد تحلیل حواشی مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور چاقوکشی مرگبار پسر دانش‌آموز به‌خاطر هیچ فوت ۲۶ بیمار هموفیلی به دلیل کمبود‌های دارویی ۱۲۰ کودک مناطق حاشیه‌ای گناباد و بجستان واکسن فلج اطفال دریافت کردند حکم اولیه معلم خاطی در سنندج صادر شد دریافت علی‌الحساب شهریه برای پیش‌ثبت‌نام مدارس، طبق تعرفه سال گذشته است بازنشستگان حساب خود را چک کنند | معوقات متناسب‌سازی حقوق برای تمام بازنشستگان تأمین اجتماعی واریز شد (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۶ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش محسوس دما از پنجشنبه با رعایت این نکات روزهای گرم را تحمل کنید رئیس سازمان اورژانس کشور: ۹۷ درصد مصدومین ترافیکی نوروز ۱۴۰۴، ایرانی و ۳ درصد از مصدومین اتباع خارجی بوده‌اند آموزش و پرورش تهران: اولیا تا ابلاغ رسمی، مبلغ اضافی پرداخت نکنند
سرخط خبرها

جزئیاتی از معادن نویافتۀ هخامنشی‌ها در آبدانان ایلام

  • کد خبر: ۳۲۶۲۸۷
  • ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۰
جزئیاتی از معادن نویافتۀ هخامنشی‌ها در آبدانان ایلام
معاون میراث‌ فرهنگی استان ایلام درباره معادن تازه کشف شدۀ هخامنشی‌ها توضیحات تازه‌تر داد و گفت: این معادن چندان هم ناشناخته نبودند، حتی افراد محلی از یکی از این معادن برای ساخت‌وساز استفاده می‌کردند، چون تا پیش از این، چنین ادعایی مطرح نبود که این معادن به دوره هخامنشی و کاخ آپادانا در شوش مربوط باشند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ رائد ناصری‌فر درباره شناسایی سه معدن سنگ در منطقه آبدانان که احتمال می‌رود سنگ‌های به‌کار رفته در کاخ داریوش بزرگ هخامنشی، آپادانا در شوش از آن‌ها استخراج شده باشند، گفت: در منطقه آبدانان، سه معدن وجود دارد که احتمال می‌رود سنگ‌های کاخ آپادانا در شوش از این معادن تأمین شده‌اند. پیش‌تر نیز مطالعاتی روی این معادن انجام شده بود و کارشناسان ما به همراه افراد بومی منطقه، این معادن را مورد بررسی قرار داده‌ بودند. اخیراً، فردی به نام «محمد حیدری»، که معلم و کوهنورد است، این موضوع را مورد بررسی قرار داد و ادعا کرد که سنگ‌های کاخ آپادانا از این منطقه استخراج شده‌اند. همچنین، آقای احمدزاده شوهانی، کارمند پایگاه شوش و باستان‌شناس، مقاله‌ای در این زمینه نوشته و تحقیقاتی انجام دادند. ایشان ادعا دارند که این سنگ‌ها از سه معدن مذکور استخراج و به کاخ شوش و آپادانا منتقل شده‌اند.

ناصری‌فر افزود: در منابع قدیمی نیز به شهرهایی مانند «ابیرادوش» اشاره شده است که مربوط به این دوره هستند. البته، این‌ها فعلاً در حد یک فرضیه است؛ فرضیه‌ای که به حداقل یک ماه کاوش علمی در منطقه نیاز دارد تا اثبات شود که این سنگ‌ها متعلق به دوره هخامنشی هستند و از اینجا به شوش منتقل شده‌اند.

جزئیاتی از معادن نویافتۀ هخامنشی‌ها در آبدانان ایلام

نگاره از بار عام پادشاه هخامنشی در کاخ آپادانا که گمان می رود از سنگ های همین معدن ساخته شده باشد

او ادامه داد: بر این اساس، به همراه رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و کارشناسان حوزه باستان‌شناسی به منطقه رفتیم. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد این سنگ‌ها متعلق به دوره هخامنشی هستند. برای ما به‌عنوان متولیان میراث فرهنگی، موضوع تا حدی اثبات شده، اما در باستان‌شناسی چیزی صد درصد نیست تا زمانی که کاوش‌های علمی انجام شود، زیرا فاصله محل معدن تا شوش حدود ۱۵۰ کیلومتر است.

معاون میراث فرهنگی استان ایلام با بیان اینکه در حال حاضر، این فرضیه در این سطح قابل‌قبول است، اما نیاز به بررسی بیشتر دارد، اظهار کرد: این معادن چندان گم‌ و ناشناخته نبودند؛ دقیقاً پشت پاسگاه آبدانان قرار دارند. افراد محلی بی‌آنکه بدانند از یکی از این معادن برای ساخت‌وساز نیز استفاده می‌کردند. اما اینکه این معادن به دوره هخامنشی مربوط باشند یا سنگ‌های کاخ آپادانا از آنها استخراج شده باشند، تا پیش از این، چنین ادعایی مطرح نبود.

ناصری‌فر در پاسخ به این سوال که در حال حاضر، آیا یگان حفاظت یا تیمی برای مراقبت از این معادن مستقر شده است، گفت: شهرستان آبدانان نمایندگی حفاظت و میراث فرهنگی دارد و وظیفه ذاتی آن‌ها مراقبت از همه آثار است. این کوه‌ها مکان‌هایی نیستند که سرقتی از آن‌ها رخ دهد، چون فقط معادن سنگ هستند.

 محمدابراهیم زارعی، رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ اعلام کرد که در دامنه زاگرس و منطقه آبدانان ایلام، سه معدن شناسایی شده که احتمال می‌رود همان معادن گمشده‌ دوران هخامنشی باشند.

او گفته است: در حال انجام آزمایش‌هایی هستیم تا مشخص شود سنگ‌ها با نمونه‌های کاخ شوش یکسان‌اند یا نه.

جزئیاتی از معادن نویافتۀ هخامنشی‌ها در آبدانان ایلام

بخشی از پلکان ورودی به کاخ آپادانا تخت جمشید که گمان می رود از همین معادن نویافته استراخ و ساخته شده باشد

لقمان احمدزاده، باستان‌شناس پروژه، نیز درباره این کشف گفته است: ماجرا از ویدیویی در اینستاگرام شروع شد. محمد حیدری، معلم محلی، به‌طور اتفاقی این معادن را معرفی کرد و ما متوجه شباهتشان با معادن هخامنشی شدیم.

این باستان‌شناس تأکید کرد: احتمال می‌دهیم این معادن همان «ابیرادوش» باشند که در کتیبه کاخ آپادانا آمده است. اگر این فرضیه تایید شود، معادن آبدانان می‌توانند به ثبت جهانی برسند و نقشی مهم در بازسازی تاریخ معماری و مهندسی هخامنشی ایفا کنند.  

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->