افزایش ۲۹ درصدی اختلالات خلقی در روز‌های آلوده هشدار به بیماران قلبی | مراقب گرمای شب‌ها باشید رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری: امیدواریم در اردیبهشت‌ماه شاهد افزایش حقوق و صدور احکام جدید برای بازنشستگان باشیم آدم ربایی اتباع بیگانه غیرمجاز در مشهد پیش‌بینی بارش برف و باران بهاری در خراسان رضوی و ۱۳ استان دیگر طی امروز و فردا (۲۷ و ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) احکام جدید حقوق بازنشستگان کشوری به همراه متناسب‌سازی صادر می‌شود آغاز سفر‌های کیش برای بازنشستگان کشوری از اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ با خواص بی‌نظیر کرفس آشنا شوید جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول افزایش حقوق به همراه متناسب‌سازی اگر دیسک کمر دارید، این کارها را هرگز انجام ندهید نمک‌های ممنوعه را بشناسید گردوخاک، ۸۲ نفر را در شوش راهی بیمارستان کرد (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) مدارس کدام استان‌ها فردا (چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ در هوای آلوده چه غذاهایی باید مصرف کنیم؟ آماده‌باش مدیریت بحران خراسان رضوی درپی رگبار باران و طوفان در سطح استان | تاکنون حادثه جدی گزارش نشده است (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) طوفان شدید مشهد ۱۷ حادثه را در پی داشت (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) وقوع ۲۸ حادثه در پی طوفان شدید در سبزوار (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) تصادف خودرو و موتورسیکلت در گلبهار با ۶ مصدوم (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) حذفیات منابع کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول وقوع طوفان شدید و رگبار باران در سبزوار (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) غرق‌شدن کودک ۴ساله در بولوار شاهنامه مشهد (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) بازداشت دزدی که  می خواست اموال سرقتی را  به خود مال باخته بفروشد راهکارهایی برای صبوری بیشتر در تعاملات اجتماعی | چطور از غوره حلوا بسازیم؟ هر چه بادا باد! محبت و مودت، ۲ نعمت الهی برای آرامش همسران | دلواپس شادمانی تو هستم جزئیات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از زبان رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی خراسان رضوی احضار متهم ضرب و جرح دانش‌آموزان سنندجی به دادسرا (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) کشف ۳ میلیارد تومان تجهیزات پزشکی قاچاق در بازار تهران (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) ۲۸ هزار قلم داروی گیاهی قاچاق و غیرمجاز در نیشابور کشف شد (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) سکته چشمی در افراد بالای ۵۰ سال رخ می‌دهد  جزئیات حذفیات آزمون‌های پایه یازدهم و دوازدهم منتشر شد
سرخط خبرها

آنچه باید درباره خرید و نگهداری جوجه رنگی‌ها بدانیم

  • کد خبر: ۳۲۶۳۷۲
  • ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۵
آنچه باید درباره خرید و نگهداری جوجه رنگی‌ها بدانیم
سرنوشت آشنا و غم‌انگیز این جوجه‌ها که به لحاظ روانی برای کودکانی که به آنها دل می‌بندند خاطره‌ای دردناک خواهد بود، خیلی زود رقم می‌خورد، مرگ در اثر بیماری، دستمالی زیاد یا زیر دست و پا له شدن.

ظریفیان | شهرآرانیوز؛ با شروع فصل بهار فروش جوجه‌های رنگی نیز اغلب رونق می‌گیرد. جیک‌جیک‌هایی که گاهی مانند مته مغز آدم را سوراخ می‌کند، صدایی آشناست که این روز‌ها در بیشتر کوچه‌ها و هنگام گذر از حیاط یا تراس خانه‌ها به گوش می‌رسد. مشتری جوجه‌رنگی‌هایی که اغلب از سوی نمکی‌ها و در شرایط نامناسب و آلوده نگهداری و فروخته می‌شوند، خانواده‌های دارای کودک هستند که با اصرار بچه ذوق‌زده‌شان آنها را می‌خرد، درحالی‌که هیچ دانش و مهارتی از نگهداری جوجه‌ها ندارد.

سرنوشت آشنا و غم‌انگیز این جوجه‌ها که به لحاظ روانی برای کودکانی که به آنها دل می‌بندند خاطره‌ای دردناک خواهد بود، خیلی زود رقم می‌خورد، مرگ در اثر بیماری، دستمالی زیاد یا زیر دست و پا له شدن. در این مطلب مهم‌ترین اطلاعاتی را که هنگام خرید و نگهداری از این حیوانات باید بدانید را جمع‌آوری کرده‌ایم.

نکاتی برای خرید جوجه‌رنگی

پیش از همه به اینکه در کجا می‌خواهید آن را نگهداری کنید فکر کنید. تا چند ماه اول شاید بتوان از جوجه در آپارتمان نگهداری کرد، اما این پرنده سرعت رشد بالایی دارد و پس از مدتی، زندگی در آپارتمان برای او مناسب نخواهد بود.

قبل از یک‌ماهگی نباید جوجه را در حیاط و محیط سرد نگهداری کرد.

یک کارتن محکم یا یک جعبه چوبی انتخاب مناسبی به عنوان لانه جوجه‌رنگی در چند ماه اول است، اما کارتنی که بوی مواد شیمیایی یا شوینده بدهد جوجه را بیمار می‌کند.

کف کارتن را با پوشال نرم بپوشانید و از ظرفی کم‌عمق به منظور آبخوری پرنده استفاده کنید.

برای جلوگیری از واژگون شدن ظرف آب و خیس شدن کارتن، یک تکه سنگ را شسته و درون ظرف آب قرار دهید.

ظرف آبی را انتخاب کنید که پرنده نتواند به درون آن برود، در غیر این صورت باعث سرماخوردگی و تلف شدن جوجه خواهد شد.

جوجه مریض نخرید. چشمان شفاف و باز، جنب‌و‌جوش زیاد، پر‌های تمیز، جیک‌جیک کردن شاداب و فرز بودن نشانه‌های جوجه‌رنگی سالم است

چه غذایی به جوجه‌رنگی بدهیم؟

بهترین تغذیه برای جوجه مرغ، استارتر است، چون تمامی مواد لازم برای بدن جوجه‌ها را دارا بوده و باعث رشد سریع این پرنده می‌گردد.

اگر توانایی خرید استارتر را ندارید از مخلوط پودر گندم، ذرت، سویا و تخم کتان برای غذای جوجه رنگی استفاده کنید. پس از گذشت چند روز می‌توانید به جوجه سبزیجات تازه و خرد شده و برخی از میوه‌ها مانند سیب نیز بدهید.

این غذا‌ها را به جوجه ندهید

  • غذا‌های خانگی پخته شده با روغن و نمک
  • شیرینی و شکلات
  • سیب‌زمینی سبز رنگ و دارای جوانه
  • پیاز
  • آووکادو و هسته میوه‌ها
  • شیر

دمای مورد نیاز جوجه‌رنگی

دمای مناسب برای جوجه‌رنگی قبل از دو هفته، ۳۰ تا ۳۲ درجه سانتی‌گراد است، اما قرار دادن لانه پرنده در کنار بخاری به دلیل پخش نامتناسب گرما و آلودگی برای پرنده مضر است. بهترین انتخاب نصب لامپ رشته‌ای ۱۰۰ یا ۵۰ وات (بسته به انداره کارتن) بالای کارتن با ارتفاع ۵۰ تا ۷۰ سانتی‌متر است.

پیشگیری و درمان بیماری‌های جوجه‌رنگی

حفظ نظافت و تغذیه صحیح جوجه‌ها از ابتلای آنها به بیماری جلوگیری می‌کند.

بهتر است پس از خرید جوجه‌رنگی، به دام‌پزشک مراجعه کنید تا واکسن‌های مورد نیاز به پرنده تزریق شود.

یکی از دلایل عمده تلف شدن جوجه‌رنگی‌ها، دست زدن دائم و فشردن آنها از سوی کودکان است.

در صورت مشاهده بی‌حالی، چشم‌های بسته یا تغییر در مدفوع پرنده، جوجه را از سایر پرندگان جدا کنید و دمای محیط نگهداری را افزایش دهید. استفاده از مولتی ویتامین مخصوص طیور نیز در درمان بیماری مؤثر خواهد بود.

چطور از انتقال بیماری جوجه‌رنگی به بچه‌ها جلوگیری کنیم؟

از آنجایی که جوجه‌رنگی‌ها از نوع گوشتی یا تخم‌گذار نیستند و ارزش اقتصادی ندارند، از نظر بیماری‌ها هم معمولا تحت پوشش اقدامات پیشگیرانه و واکسیناسیون قرار نمی‌گیرند؛ بنابراین می‌توانند باعث انتقال بیماری‌های مشترک طیور و انسان مانند آنفلوانزای نوع A و سالمونز شوند. خطر ابتلا به این بیماری‌ها در کودکان و افراد مسن و ضعیف بیشتر است.

سالمونز معمولا بعد از ۱۲ تا ۱۴ ساعت با علائمی نظیر تب، لرز، پیچش شکم، اسهال و استفراغ یا گاستریت شدید بروز می‌کند و ممکن است تا یک هفته ادامه داشته باشد.

کودکان به دلیل علاقه زیادی که به جوجه‌ها دارند گاهی در کنار آنها غذا می‌خورند، آنها را می‌بوسند و اغلب بدون شستن دست‌ها غذا می‌خورند؛ بنابراین لازم است دقت کنید که کودکان ارتباط کمتری با جوجه‌ها داشته باشند و مرتب دست‌هایشان را با آب و صابون شست وشو دهند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->