بارش برف و باران در جاده‌های خراسان رضوی (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر آیا سرکه سیب برای کاهش وزن مؤثر است؟ مصرف قارچ سمی ۶۳ نفر را مسموم و یک نفر را به کام مرگ کشاند خسارت تگرگ به ۲۵۵ هکتار از باغ‌های فریمان در خراسان رضوی (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) معاون رئیس جمهور: مسئله آلودگی هوا باید در اولویت دولت باشد انصاری: نیازمند پیگیری چالش‌های معاینه فنی خودرو‌ها برای کنترل آلودگی هوا هستیم
سرخط خبرها

تولید زخم‌پوش نانو الیاف ایرانی با عصاره بلوط

  • کد خبر: ۳۲۶۴۶۸
  • ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۴
تولید زخم‌پوش نانو الیاف ایرانی با عصاره بلوط
«تولید زخم پوش از جنس نانوالیاف پلی کاپرولاکتون (PCL) حاوی عصاره جفت بلوط» عنوان طرح پژوهشی یکی از استادان دانشگاهی کشورمان است که کاهش عوارض جبران‌ناپذیر بیماران و افزایش چشم‌گیر کیفیت بهبود زخم را به دنبال دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، این طرح پژوهشی سهیلا کاشانیان استاد تمام دانشگاه رازی کرمانشاه است که با حمایت بنیاد ملی علم انجام شده است.

کاشانیان درباره این طرح توضیح داد: پوست، اولین سد دفاعی بدن در برابر عوامل خارجی است و هر گونه آسیب جدی به آن سلامت بدن را به خطر می‌اندازد. روزانه تعداد افراد زیادی به‌دلیل ایجاد زخم‌ها و سوختگی‌ها به بیمارستان مراجعه می‌کنند. این افراد در بیمارستان‌ها معمولاً به‌وسیله گاز استریل، شستشو با نرمال‌سالین و مصرف آنتی‌بیوتیک به‌صورت موضعی، خوراکی و تزریقی درمان می‌شوند. این روش درمانی در بعضی از موارد، خوب شدن کامل زخم را در پی ندارد چرا که مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌ها باعث ایجاد بیوفیلم و افزایش عفونت در محل زخم شده و عوارض خطرناکی همچون قطع عضو و حتی مرگ را در پی دارد.

وی افزود: همچنین در روش درمانی متداول در اکثر موارد محل زخم به شکل اولیه و طبیعی خود باز نمی‌گردد و موضع زخم برای همیشه روی پوست فرد به شکل اِسکار (جای زخم) باقی می‌ماند، بنابراین یک زخم‌پوش مناسب می‌تواند به‌عنوان محافظی فیزیکی زخم را در برابر آلودگی‌ها، باکتری‌ها و عوامل محیطی و نیرو‌های بیرونی محافظت کند.

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: زخم‌پوش ایده‌آل دارای ویژگی‌هایی از جمله توانایی جذب ترشحات زخم، توانایی عبور بخار آب و اکسیژن، عدم سمیت، زیست‌سازگاری و خواص مکانیکی مطلوب و خاصیت آنتی‌باکتریال است. امروزه با کمک علم نانوفناوری تولید نانوالیاف‌های حاوی مواد آنتی‌باکتریال بر پایه عصاره گیاهان دارویی توانسته تا حد زیادی این مشکل را بر طرف سازد.

وی اضافه کرد: در این طرح، عصاره جفت بلوط مستخرج از درختان بلوط جنگلی استان کرمانشاه به‌دست می‌آید. در منابع طب سنتی به خواص طبی بلوط از جمله بهبود زخم اشاره شده است. جفت بلوط با داشتن تانن، فلاونوئید، آلکالوئید و چندین ترکیب آروماتیک خاصیت آنتی‌اکسیدانی داشته و می‌تواند با کاهش التهاب و افزایش TGF-β فاکتور‌های رشد اپیدرمال را فعال کند و از آنجا که کاهش التهاب باعث تسریع در ترمیم زخم می‌شود می‌توان نتیجه گرفت که جفت بلوط به‌خاطر داشتن مواد ضد التهابی باعث تسریع ترمیم زخم ناشی از سوختگی می‌شود.

کاشانیان درباره علت انجام این طرح گفت: هدف اصلی این طرح عبارتند از تجاری‌سازی یک محصول دانش‌بنیان و توزیع آن در سراسر بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مربوط به سوانح و سوختگی‌هاست که در این صورت مشکلات کادر درمان با کاهش زمان بستری بیماران جراحت و سوختگی برطرف می‌شود و این محصول، کاهش عوارض جبران‌ناپذیر بیماران و افزایش چشم‌گیر کیفیت بهبود زخم را نیز در پی دارد.

وی در ادامه تأکید کرد: از اهداف دیگر این طرح می‌توان به شناخته شدن گیاهان دارویی مؤثر ایران از جمله جفت بلوط اشاره کرد که ناشناخته مانده‌اند و استفاده از پتانسیل حداکثری کشور با داشتن چنین منابع طبیعی است.

کاشانیان خاطرنشان کرد: علاوه بر این توسعه استفاده از نانوالیاف‌ها در کاربرد‌های درمانی است که دنیا با سرعت بالایی در این جهت در حال حرکت است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->