به گزارش شهرآرانیوز، این تعداد در بازه زمانی ۱۲ تا ۲۶ فروردین ماه به دلیل خوردن قارچهای وحشی موجود در طبیعت دچار مسمومیت شدهاند که ۵۷ نفر پس از طی مراحل درمانی مرخص و پنج نفر همچنان در بیمارستان بستری هستند.
در این گزارش با اشاره به اینکه در این مدت یک نفر نیز جان خود را از دست داده، تصریح شده است: استانهای کرمانشاه با ۳۲ مصدوم، فارس با ۱۸ و زنجان با هشت نفر به ترتیب بیشترین تعداد مسمومیت ناشی از مصرف قارچ وحشی در این مدت را دارند.
این گزارش میافزاید: آمار مسمومیت ناشی از مصرف قارچ سمی در این بازه زمانی نسبت به مدت مشابه سال قبل سه برابر شده است.
از بین حدود پنج هزار گونه قارچ، حدود ۱۰۰ گونه برای انسان سمی است که با توجه به فرا رسیدن فصل بهار، رشد قارچهای خودرو و استفاده از آنها توسط مردم، مسمومیتهای ناشی از آن افزایش مییابد.
تشخیص قارچهای سمی از قارچهای خوراکی نیازمند علم کافی است و برای تشخیص انواع قارچها یک قارچ شناس میتواند به افراد کمک کند، با مصرف انواع قارچهای سمی ممکن است افراد دچار مسمومیت شوند. بیش از ۱۰ مورد از علائم مسمومیت با قارچ تاکنون کشف شده است.
کارشناسان میگویند از ۲۰ دقیقه تا چهار ساعت بعد از خوردن قارچهای سمی این علائم را میتوانید داشته باشید: حالت تهوع، استفراغ، گرفتگی عضلات و اسهال. اگر این نشانهها بسیار شدید باشند احتمال بستری شدن فرد در بیمارستان نیز بیشتر میشود.
البته برخی علائم دیگر نیز از خوردن قارچهای سمی به وجود میآید. کاهش سطح هوشیاری، تنگی نفس، یرقان، تشنج، بی حالی و ضعف از نشانههای مسمومست با انواع قارچهای سمی است.
در ماههای فروردین، اردیبهشت و اوایل خرداد با توجه به شرایط آب و هوایی و بروز رعد و برق، رشد قارچها افزایش مییابد؛ این زمان با اوج طبیعتگردی مردم همزمان است که احتمال مصرف اشتباه قارچهای سمی بالا میرود؛ بر خلاف تصور عمومی، از روی ظاهر نمیتوان به طور قطعی تشخیص داد که قارچی غیرسمی است؛ تنها برخی قارچهای سمی با ظاهرشان قابل شناسایی هستند، اما نمیتوان اطمینان داشت که قارچی که ظاهر عادی دارد، خطرناک نیست.
منبع: ایرنا