انتشار ویدئویی از حضور جبلی در پشت‌صحنه «پایتخت ۷» + فیلم برو کار می‌کن، نگو بازنشسته‌ام! پدر در پدر پهلوان‌زاده‌ایم گذر‌های هنری به وسعت شهر | گزارشی از بخش جدید جشنواره هنر‌های شهری بهار ۱۴۰۴ درنگی در کم‌وکیف برگردان‌های منثور منظومه فردوسی، به‌مناسبت انتشار «شاهنامه منثور»، اثر گیتی فلاح‌رستگار رقابت ۲۴ گروه در جشنواره ملی سرود رضوی مستند «جانان» اثر فیلم‌ساز مشهدی، روی آنتن شبکه دو + زمان پخش انتشار مجموعه داستان «شرّ درونش» قسمت ۱۲ مسابقه مافیا دن، در شبکه خانگی رکوردشکنی تقاضا برای بلیت مشهد، هم‌زمان با پخش قسمت پایانی «پایتخت» حضور دیزنی با «زوتوپیا۲»، «الیو» و «داستان اسباب‌بازی ۵» در جشنواره انسی رکوردشکنی نمایش آنلاین | «پایتخت ۷» در تلوبیون ۱.۸۵ میلیارد دقیقه تماشا شد خانه منسوب به «سعدی» در حال ویرانی مجری مراسم جوایز امی ۲۰۲۵ را بشناسید زمان پخش فصل دوم سریال بی‌باک: تولدی دوباره صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴
سرخط خبرها

خانه منسوب به «سعدی» در حال ویرانی

  • کد خبر: ۳۲۷۱۹۰
  • ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۶
خانه منسوب به «سعدی» در حال ویرانی
کارشناس پیشکسوت مرمت و معماری درباره خطر تخریب خانه منسوب به سعدی در شیراز هشدار داد.

به گزارش شهرآرانیوز، مدیرکل اسبق حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی در نشستی که به مناسبت روز جهانی بناها ‌و محوطه‌های تاریخی در پژوهشگاه میراث فرهنگی برگزار شد، با بیان اینکه باید همه دستگاه‌ها و عموم مردم در قبال میراث فرهنگی احساس مسئولیت کنند، گفت: فقط میراث فرهنگی مسئول حفاظت نیست باید به گونه‌ای در جامعه احساس مسئولیت ایجاد کرد که همه مسئولیت حفاظت را برعهده داشته باشند.

رایتی مقدم با بیان اینکه گفته شده است خانه (منسوب به) سعدی در شیراز در معرض تخریب طرح توسعه حرم شاهچراغ است، افزود: فردی مانند سعدی در قرن هفدهم میلادی، چنان تاثیرگذار در ادبیات اروپا بود که گلستان و بوستان سعدی در همان قرن به فرانسه ترجمه شد و در فضای رمانتیک فرانسه غوغا کرد و فرانسوی‌ها تحت‌تاثیر سعدی آثار متعددی نشر دادند که نمونه این نویسندگان ویکتور هوگو بود.

او به تاثیرگذاری رییس جمهور فرانسه (ماری فرانسوا سعدی کارنو) که نامش را پدرش با همین ذهنیت سعدی انتخاب کرده بود اشاره کرد و گفت: یکی از پسران کارنو به نام سعدی نیز قانون ترمودینامیک جهان را پیشنهاد داد که این مهم نشان می‌دهد سعدی در این قرن تاثیرگذار بوده است. علت بلایا و مسایل میراث ساختار سیاسی اجتماعی جامعه است.

این پیشکسوت مرمت و معماری با اشاره به اهمیت کنوانسیون لاهه و تصویب آن در راستای حفاظت از میراث فرهنگی اظهار کرد: توصیه‌های مهم کنوانسیون متوجه تمام دستگاه‌های کشور می‌شود که برخی از اعضای آن شامل شخصیت‌های برجسته باستان شناسی، موزه‌ها، ارتش و سپاه، وزارت امور خارجه، کارشناسان بین‌المللی، سازمان محیط زیست و دیگر موارد می‌شود.

رایتی مقدم با بیان این که واژگان میراث در معرض خطر و بلایا و درگیری‌ها حتی برخی از بلایای طبیعی نتیجه دخالت بشر است، گفت: من معتقدم که برخی از این مسائل و علت ایجاد این ساختار مربوط به ساختار جامعه و برنامه‌ریزی سیاستگذاران این کشورهاست.

او با تاکید بر اینکه میراث فرهنگی سرمایه است و قابل مصرف کردن نیست، اظهار کرد: برخی از عوامل و مسائلی که در میراث فرهنگی وجود دارد از درون این ساختار قابل حل شدن نیست، چون این عوامل به ساختار سیاسی و اجتماعی گره خورده است و ارتباط ما با جهان را نشان می‌دهد.

منبع: ایسنا

این معمار با اشاره به جنگ‌ها و درگیری‌های کشورهای اروپایی و اثرگذاری آن بر منشورهای مرتبط با حفاظت و مرمت، ‌ افزود: لوایح و منشورهای شکل گرفته ناشی از این است که انسان‌ها یاد گرفتند در صلح، چگونه برای محافظت از میراث فرهنگی در برابر جنگ چه کنند.

رایتی مقدم با بیان اینکه حفاظت و شناخت میراث فرهنگی و اهمیت به آن‌ها نباید وابسته به افراد باشد، اظهار کرد: میراث فرهنگی مرهون افراد بزرگی در عرصه خدمت است اما ما نباید میراث فرهنگی را وابسته به افراد کنیم بلکه باید ساختار حفاظت محور شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->