وزیر اقتصاد: گزارشی از عادی‌سازی پرونده ایران در FATF به رئیس‌جمهور ارائه کردم درآمد ۶ هزار میلیارد تومانی اینفلوئنسر‌های ایرانی اینستاگرام بسته ۱۷ اقدام بورس برای رشد بازار تا پایان ۱۴۰۳ آخرین وضعیت تولید گاز برای زمستان ۱۴۰۳ پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه فردا یکشنبه (۱۵ مهر ۱۴۰۳) هواپیمایی امارات استفاده از «پیجر» را ممنوع کرد ۳ آزمون کشوری توسط سازمان سنجش ۲۰ مهرماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود به‌زودی قیمت خرید تضمینی برنج ابلاغ می‌شود بازگشت دوباره تالار مجازی بورس (۱۴ مهر ۱۴۰۳) آیا زمان واریز مرحله سوم سود سهام عدالت مشخص شد؟ کود‌های کشاورزی بر اساس الگوی کشت شهرستان‌های خراسان رضوی توزیع می‌شود بسیاری از کارگاه‌های مشاغل سخت و زیان‌آور مشمول طرح طبقه‌بندی نیستند قیمت رسمی ۲۰ قلم کالای اساسی اعلام شد برداشت زعفران از مناطق سردسیر خراسان رضوی آغاز شد | هنوز زعفران نوبرانه به بازار عرضه نشده است درخواست جامعه کارگری از مجلس: هرچه سریع‌تر تحقیق در خصوص اموال سازمان تأمین اجتماعی را آغاز کنید پیش‌بینی حجم و نرخ رشد نقدینگی تا پایان سال ۱۴۰۳ ادامه فشار عرضه کنندگان در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۴ مهر ۱۴۰۳) فرونشست در کمین ۳۵۹ دشت کشور شرایط فروش اقساطی X ۵۵ پرو مدیران خودرو با اقساط بلندمدت از امروز (۱۴ مهر ۱۴۰۳) + جزئیات نوسازی ۸ هزار ناوگان حمل‌ونقل عمومی در سال ۱۴۰۲ | اسقاط بیش از ۱۶۰ هزار خودرو در سال ۱۴۰۳ یک پیش‌بینی دیگر از آینده قیمت ارز (۱۴ مهر ۱۴۰۳) «در صورت افزایش حقوق کارگران، کارفرما‌ها کارگران مازاد را اخراج خواهند کرد» یک نظریه اشتباه است با کمتر از ۲۰ میلیون تومان می‌توان گوشی آیفون خرید؟ (۱۴ مهر ۱۴۰۳) توقیف بیش از ۲۰۰ هزار پاکت زعفران تقلبی در چاپخانه‌های مشهد ۹۶ میلیارد دلار فرصت انرژی در کشور از دست رفت
سرخط خبرها

خطر افزایش نقدینگی در پی پول‌پاشی برای ترمیم تبعات اقتصادی کرونا

  • کد خبر: ۳۲۷۹۸
  • ۱۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۶
خطر افزایش نقدینگی در پی پول‌پاشی برای ترمیم تبعات اقتصادی کرونا
بانک مرکزی در تازه‌ترین آمار منتشر‌شده درباره رشد نقدینگی در کشور خبر از رشد ۲ واحد درصدی نقدینگی داده و علت آن را اجرای برنامه‌های حمایتی در پی شیوع ویروس کرونا اعلام کرده است.
مسعود سلطانی / شهرآرانیوز - بانک مرکزی در تازه‌ترین آمار منتشر‌شده درباره رشد نقدینگی در کشور خبر از رشد ۲ واحد درصدی نقدینگی داده و علت آن را اجرای برنامه‌های حمایتی در پی شیوع ویروس کرونا اعلام کرده است. در این گزارش که رشد نقدینگی در ۳‌ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۹ در آن اعلام شده آمده است: «براساس محاسبات انجام‌گرفته توسط اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی، حجم نقدینگی در هفته منتهی به ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ به ۲۶۵۱۴.۶ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به پایان سال قبل ۷.۳ درصد رشد نشان می‌دهد. همچنین حجم پایه پولی در پایان خرداد ۱۳۹۹ به ۳۸۳۴.۷ هزار میلیارد ریال رسیده است که در مقایسه با پایان سال قبل ۸.۸ درصد رشد نشان می‌دهد.» بانک مرکزی اعلام کرده که مقایسه آمار رشد نقدینگی با رقم مشابه سال گذشته (۵.۳ درصد) حاکی از آن است که تحت تأثیر حمایت‌های صورت‌گرفته از خانوار‌ها و فعالان اقتصادی در پی شیوع ویروس کرونا و نیز افزایش میزان تنخواه‌گردان دولت در سال جاری، رشد نقدینگی در مقایسه با سال گذشته ۲ واحد درصد افزایش یافته است که البته این موضوع پیش‌بینی‌پذیر بود.
بدون تردید رشد نقدینگی در کشور تبعات تورمی خواهد داشت و در سال رکود اقتصادی می‌تواند زندگی مردم را سخت‌تر کند. تجربه رکود هم‌زمان با تورم منجر به تضعیف طبقه متوسط و افزایش تعداد خانوار‌های فقیر در کشور می‌شود. این اتفاق دولت را بر سر یک دوراهی متناقض قرار می‌دهد. از سمتی تداوم اجرای برنامه‌های حمایتی و پرداخت یارانه‌های مستقیم منجر به رشد پرشتاب‌تر نقدینگی و فقیرتر شدن مردم می‌شود و از سویی این تسهیلات و برنامه‌های حمایتی در کوتاه‌مدت تبعات اقتصادی شیوع ویروس کرونا را تسکین می‌دهد و پاسخ به توقعات مردم است.
البته اقدامات صورت‌گرفته از سوی بانک مرکزی تاکنون امیدوارکننده هم بوده است. اقداماتی نظیر زمینه‌سازی مناسب برای عرضه و فروش اوراق بدهی دولتی از طریق کارگزاری این بانک و نیز اقدام اخیر بانک مرکزی در خصوص اعلام نرخ سپرده‌پذیری از بانک‌ها در سطح ۱۰ درصد و در ادامه افزایش آن به سطح ۱۲ درصد که تا حدی به ماندگاری پول در بانک‌ها کمک می‌کند. اما واقعیت این است که تمامی اقدامات ذکرشده بازهم نتوانست در ۳ ماه نخست سال اسب سرکش نقدینگی را مهار کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->