قیمت تره‌بار میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کاهو و کلم کیلویی چند است؟ افزایش مزد کارگران کمتر از تورم در ۷ سال اخیر بوده است فروش فوری سایپا از فردا (دوشنبه، ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد + شرایط مهلت استفاده از اعتبار کالابرگ تا پایان خردادماه است | مرحله سوم کالابرگ هم واریز می‌شود؟ جزئیات پرداخت وام مشاغل خانگی اعلام شد + مبلغ وام پیش بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصمیم نهایی شورای رقابت: خودروهای وارداتی از دستورالعمل تنظیم بازار مستثنا شدند پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت شاغل کشور بیمه نیستند! ویدئو| صدور صورت‌حساب الکترونیک برای ۶۰ درصد از مؤدیان برداشت ۴۰۰‌ میلیون دلار از منابع ارزی برای تأمین هزینه‌های حج به‌روزرسانی سامانه ثبت‌نام وام ودیعه مسکن | زمان جدید ثبت‌نام اعلام شد سهم مردم عادی از وام‌های پرداختی بانک‌ها در فروردین ۱۴۰۴ چقدر بوده است؟ مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی: ساختار منطقه‌ای بازار سرمایه برای استان مناسب نیست قیمت امروز خودرو‌های داخلی در سربالایی (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش شدید قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول یکسان‌سازی قیمت آرد و نان برای ثابت‌نگه‌داشتن قیمت نان برق مشترکان پرمصرف از امروز محدود می‌شود (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی فایل‌های اجاره ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان در مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) پشت‌پای مذاکرات به بورس | ریزش ۶۱ هزار واحدی شاخص بورس (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سال ۱۴۰۳، کدام صنایع در بورس پرطرفدار بودند؟ ثبت نام وام ودیعه مسکن مختل شد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) پرواز قیمت طلا در مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | جهش دوباره دلار تا محدوده ۸۷ هزار تومان اتحادیه لبنیات درباره تبعات اصلاح قیمت شیرخام هشدار داد تبعات فاجعه بندرعباس بر صنعت خودرو ناترازی‌ و کمبود منابع مالی بخش مسکن را تهدید می‌کند پایان خاموشی بی‌برنامه صنایع خراسان رضوی
سرخط خبرها

۷ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت شاغل کشور بیمه نیستند!

  • کد خبر: ۳۳۰۳۲۲
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۶
۷ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت شاغل کشور بیمه نیستند!
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: از ۲۴ میلیون شاغل در کشور نیز، نزدیک به ۳۰ درصد تحت پوشش بیمه نیستند و این موضوع نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و اقدام فوری است.

به گزارش شهرآرانیوز، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کاهش نرخ مشارکت اقتصادی را نگران کننده دانست و گفت: حدود ۵۷ درصد بازار کار ایران از مشاغل غیررسمی تشکیل شده است که فاقد بیمه‌های اجتماعی و مزایای قانونی هستند.

سید مالک حسینی روز شنبه در گفت‌وگویی با تشریح وضعیت اقتصادی و بازار کار ایران، به دغدغه‌های جدی در حوزه نرخ مشارکت اقتصادی، چالش مشاغل غیررسمی، و ضرورت اصلاحات بنیادین در ساختار بازار کار کشور پرداخت.

وی اظهار کرد: کاهش نرخ بیکاری نمی‌تواند تنها معیار موفقیت باشد، بلکه باید فضای کسب‌وکار توانمند شود و افزایش مشارکت اقتصادی در اولویت قرار گیرد.

وی با اشاره به آمار‌های مرکز آمار ایران، اعلام کرد: نرخ بیکاری کشور در سال ۱۴۰۳ به ۷.۶ درصد رسیده با این حال، کاهش نرخ مشارکت اقتصادی نگرانی‌هایی جدی ایجاد کرده است؛ زیرا بسیاری از نیرو‌های کار، بنا به شرایط اقتصادی، امید به یافتن شغل را از دست داده‌اند.

حسینی تاکید کرد که ایران با نرخ مشارکت ۴۱ درصدی، فاصله زیادی با میانگین جهانی (۶۰ درصد) دارد. این موضوع نشان‌دهنده خروج بخش عمده‌ای از نیروی کار از بازار است.

مشاغل غیررسمی، چالش بزرگ بازار کار

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ارائه آماری درباره سهم مشاغل غیررسمی، اظهار کرد: ۵۶ تا ۵۷ درصد بازار کار ایران از مشاغل غیررسمی تشکیل شده است که نیرو‌های کار فعال در این حوزه فاقد بیمه‌های اجتماعی و مزایای قانونی هستند.

حسینی ادامه داد: از ۲۴ میلیون شاغل در کشور نیز، نزدیک به ۳۰ درصد تحت پوشش بیمه نیستند و این موضوع نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و اقدام فوری است.

برنامه‌ریزی برای کاهش سهم بازار کار غیررسمی

حسینی در ادامه به مصوبه هیات دولت مبنی بر بیمه فعالان سکو‌های (پلتفرم) حمل‌ونقل اشاره کرد و گفت: این مصوبه گام مهمی در حمایت از نیروی کار مشاغل غیررسمی است که بیش از ۶ میلیون نفر را شامل می‌شود. اما هنوز ۲ میلیون نفر از این افراد کاملاً فاقد پوشش بیمه هستند.

وی بر لزوم تقویت نظام آموزش مهارتی به منظور افزایش کیفیت نیروی کار تاکید و اضافه کرد: طرح‌هایی نظیر «طرح همنوا» که همکاری میان سازمان فنی و حرفه‌ای و آموزش و پرورش را ممکن می‌سازد، می‌تواند به آموزش نیروی کار ماهر کمک کند.

حسینی ادامه داد: ۲۰۰ مرکز آموزشی شناسایی شده‌اند که امکان سرمایه‌گذاری در آموزش نیروی کار را دارند و این تحول می‌تواند اثرات مثبتی بر کیفیت بازار کار داشته باشد.

به گفته وی، بازار کار ایران طی ۱۲ سال گذشته تنها توانسته است سالانه حدود ۳۴۰ هزار شغل ایجاد کند؛ رقمی که با توجه به نیاز اقتصادی کشور برای توسعه پایدار کافی نیست.

حسینی تصریح کرد: ما برای ایجاد یک میلیون شغل پایدار در سال، نیازمند رشد اقتصادی سالانه هشت درصد هستیم و بدون گسترش کیک اقتصادی، نمی‌توان انتظار تحول جدی در بازار کار را داشت.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر اهمیت حمایت از نیروی کار و تقویت زیرساخت‌های لازم جهت ایجاد اشتغال پایدار تاکید کرد و گفت: بهبود بازار کار در گرو اصلاح ساختاری، حمایت قانونی از نیروی کار و توسعه نظام آموزش و مهارت در کشور است. تنها از این طریق می‌توان شاخص‌های اقتصادی را بهبود بخشید و انتظارات جامعه را برآورده کرد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->