انتشار چهار عنوان کتاب علمی از سوی دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی مراسم گرامیداشت شهدای خدمت، هجدهم اردیبهشت ۱۴۰۴، در حرم امام‌رضا(ع) برگزار می‌شود نخستین کنگره بین‌المللی ۳۱۰۰ شهید امدادگر دوران دفاع مقدس و مقاومت برگزار می‌شود امام رضا (ع) و رمزِ موفقیت جامعه نویسندگان حوزه ایثار و شهادت در نمایشگاه کتاب تهران تجلیل می‌شوند از کنگره جهانی امام رضا (ع) تا جشن بزرگ امام رضایی‌ها | بیش از ۱۷۵ عنوان خدمت در دهه کرامت ۱۴۰۴ ارائه می‌شود آمادگی آستان مقدس علوی برای برگزاری باشکوه جشن‌های غدیر ۱۴۰۴ ورود نخستین زائران ایرانی حج تمتع به مدینه (۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴) آب زمزم زودتر از زائران به مقصد می‌رسد شبی که همه ایران، امام‌رضا(ع) بود تعداد دفاتر امانات وسایل فعال در حرم امام‌رضا(ع)، در دهه کرامت ۱۴۰۴ افزایش می‌یابد پذیرایی از زائران با مشارکت ۴۵ موکب و صدها خادمیار در چایخانه‌های حرم امام‎رضا(ع) عکسی که همیشه بوی تازگی دارد کرامت غربی، واکنشی و کرامت اسلامی، کنشی و تربیتی است به زندگی عطر رضوی بزنیم | در باب اشاعه فرهنگ قرآن و اهل‌بیت(ع) همه جهان علیه جنایات رژیم صهیونیستی برافروخته شده و برخاسته‌اند رئیس انجمن علمای رباط محمدی عراق: مشهد پایتخت فرهنگی امت اسلام شود آیین بزرگداشت جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی، در حرم امام‌رضا(ع) برگزار شد تمدن اسلامی، مسیر نجات بشر از بحران هویت غرب است
سرخط خبرها

دبیر ششمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع): منشور حقوق بشر سازمان ملل توان توقف نسل‌کشی را ندارد

  • کد خبر: ۳۳۰۶۰۹
  • ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۷
دبیر ششمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع): منشور حقوق بشر سازمان ملل توان توقف نسل‌کشی را ندارد
دبیر ششمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع) گفت: منشور حقوق بشر فاقد بنیان توحیدی است و نمی‌تواند مصالح حقیقی انسان را تأمین کند و نتیجه آن، استمرار ظلم و نسل‌کشی در جهان است.

به گزارش شهرآرانیوز، سعیدرضا عاملی امروز (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) در اجلاسیه بین‌المللی ششمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع) در حرم مطهر رضوی، ضمن گرامیداشت یاد شهید آیت‌الله رئیسی و جان‌باختگان حادثه بندرعباس، از حضور مهمانانی از ۲۱ کشور ازجمله آرژانتین، کانادا، هند، عراق، ترکیه، مالزی، عمان و سایر کشور‌ها در این کنگره تشکر ویژه کرد و حضور اندیشمندان و فرهیختگان جمهوری اسلامی ایران در این نشست بین‌المللی را ارج نهاد.

وی افزود: ریاست کنگره از آغاز پنجمین دوره تاکنون، با همت جهانی مسیر گسترش معارف اهل‌بیت(ع) در سطح جهان را هدایت کرده است. این هدف اساسی کنگره جهانی امام‌رضا(ع) است؛ چراکه در جهانی که از معارف متقن الهی محروم مانده، عرضه اندیشه تمدنی امام‌رضا(ع) ضرورتی انکارناپذیر است.

عاملی با اشاره به چالش‌های انسان معاصر در مسیر تمدن‌سازی بدون خداوند، تأکید کرد: عقلانیت منهای خدا نمی‌تواند راهگشای زندگی بشر باشد. کنارگذاشتن دین، بحران‌هایی جدی برای انسان امروزی پدید آورده است.

وی خاطرنشان کرد: این نگاه از نخستین کنگره امام‌رضا(ع) در سال ۱۳۶۲ به راهبری رهبر حکیم انقلاب اسلامی آغاز شد و تاکنون استمرار داشته است. مأموریت ما عرضه اندیشه الهی و تمدنی امام‌رضا(ع) در سطح جهانی است. قدرت پیام، اگر مهم و نیازمند باشد، قطعاً در دل‌ها جای می‌گیرد.

دبیر کنگره جهانی حضرت رضا(ع) در ادامه سخنان خود، به ابعاد عمیق معارف اهل‌بیت(ع) اشاره کرد و گفت: اگر خصیصه‌های معنوی مکتب اهل‌بیت(ع) به‌درستی باز شود، اتفاق بزرگی در سطح جهانی رخ خواهد داد.  

وی در ادامه بیان کرد: از مکتب اهل‌بیت(ع) سه درس مهم می‌توان گرفت؛ نخست، عمق و غنای معنوی، دوم، توجه به نیاز‌های امروز جهان و سوم، ابعاد سیاسی این مکتب که متأسفانه نگرش سکولار، آن را از عرصه سیاست جدا کرده و حتی از عقلانیت فاصله داده است. این جدایی، نوعی حسادت بزرگ در زندگی بشر ایجاد کرده است.

عاملی با تأکید بر موضوع کرامت و حقوق انسان، اظهار داشت: امروز این موضوع هم جنبه‌های معنوی دارد و هم دچار انحرافات جهانی شده است. نگاه غیرالهی به جایگاه، هویت و حقوق انسان باعث شده حقوق بشر به ابزاری برای تخریب ملت‌ها تبدیل شود. هرجا که بخواهند ملتی را تحت فشار قرار دهند، از شعار‌های زیبای حقوق بشر بهره می‌گیرند و در قالب تحریم‌ها، تحریف‌ها، تحقیر‌ها و حصرها، ملت‌ها را می‌آزارند.

 دبیر کنگره با اشاره به جنایات اخیر در غزه گفت: از هفتم اکتبر تاکنون، تعداد زیادی در غزه جان باخته‌اند که دوسوم آنان کودک، زن و مرد غیرنظامی هستند. این کشتار جمعی در زمانی رخ می‌دهد که انتظار می‌رود عقلانیت جهانی حاکم باشد. حقوق و کرامت انسانی باید امتداد داشته باشد و برای جامعه امروز بازتعریف شود.

وی ادامه داد: متأسفانه منشور حقوق بشر سازمان ملل پایه توحیدی ندارد؛ اگرچه ممکن است در برخی بیانات، با اندیشه الهی هم‌پوشانی داشته باشد، اما فقدان بنیاد توحیدی باعث شده نتواند مصالح حقیقی انسان را تأمین کند.  

عاملی ابراز کرد: این منشور زیر سلطه حق وتوی شورای امنیت قرار دارد و حتی در شرایط حصر مردم مظلوم غزه، قادر به جلوگیری از فاجعه انسانی نیست؛ در حالی که ملت‌های آزاده جهان، در اروپا، آمریکا، آسیا و آفریقا، یکپارچه به این ظلم اعتراض کرده‌اند. نگرش الهی در حوزه حقوق بشر و کرامت انسانی می‌تواند مسیر جدیدی را بر اساس ظرفیت‌های عقلا، حکما، اندیشمندان و ملت‌های جهان بگشاید.  

دبیر ششمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع) بیان کرد: هیچ تحول جدی برای بشر اتفاق نیفتاده و آمار‌ها نشان می‌دهد وضعیت جهانی بسیار ناگوار است؛ به‌طوری‌که امروز ۸۵ درصد جوانان جهان دچار تبعیض هستند، درحالی‌که در قرن ۱۸ این میزان تنها ۲۵ درصد بود. هرچه پیش رفتیم، نظام تبعیض قوی‌تر و گسترده‌تر شد.

وی با اشاره به چالش‌های جهانی در حوزه حقوق اساسی انسان، گفت: امروز در سطح جهان، ۲۴۴ میلیون کودک و نوجوان از تحصیل بازمانده‌اند؛ درحالی‌که در جمهوری اسلامی ایران، نزدیک به ۱۰۰ درصد جمعیت در سن تحصیل، امکان آموزش دارند و این یک ظرفیت ملی بزرگ است.

عاملی افزود: تخمین‌ها نشان می‌دهد حدود ۱.۶ میلیارد نفر در جهان از مسکن مناسب محروم‌اند و این یک ظلم جهانی است. همچنین بیش از ۷۰۰ میلیون نفر در جهان با درآمد روزانه تنها ۲ دلار و ۱۵ سنت زندگی می‌کنند؛ عددی که به‌معنای واقعی کلمه، امکان یک زندگی انسانی را فراهم نمی‌کند.

وی ادامه داد: امروز در شرایطی هستیم که درحالی‌که نزدیک به ۳۰ درصد منابع غذایی جهان به صورت پسماند دور ریخته می‌شود، فقر غذایی و سوء‌تغذیه به یک بحران جهانی تبدیل شده است.

دبیر ششمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع) تصریح کرد: در بخش بهداشت نیز وضعیت نگران‌کننده است؛ به‌طوری‌که نزدیک به ۴ میلیارد نفر از مردم جهان از نظام سلامت مناسب محروم‌اند و ۲.۵ میلیارد نفر حتی به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند.

عاملی با انتقاد از رویکردهای جهانی به‌جای حل این مشکلات، گفت: جهان به‌جای آنکه سرمایه‌ها را صرف بهبود زندگی مردم کند، به سمت جنگ و تخریب پیش می‌رود. به‌عنوان نمونه، آمریکا در یک دهه اخیر، نزدیک به ۱۰ تریلیون دلار برای جنگ هزینه کرده است. این در حالی است که حدود ۵ درصد تولید ناخالص ملی در جهان صرف تولید سلاح‌های کشتار جمعی می‌شود و این مقدار می‌توانست صرف بهداشت، آموزش، مسکن و بهبود معیشت مردم جهان شود.

وی در ادامه به نقش بنیادین خانواده در جامعه پرداخت و گفت: خانواده، مهم‌ترین و بنیادی‌ترین نهاد زندگی است. خوشبختانه رئیس‌جمهور محترم سه اولویت را مطرح کرده‌اند: مدرسه، دانشگاه و خانواده. البته به باور من، اول و آخر همه این اولویت‌ها، خانواده است.

عاملی با ابراز نگرانی از وضعیت خانواده‌ها در جهان افزود: خانواده‌ها در جهان با تدبیر اداره نمی‌شوند. نرخ طلاق رو به افزایش است و حتی در برخی کشورها، جشن طلاق برگزار می‌شود، درحالی‌که پیامدهای طلاق، موضوعی جدی و نگران‌کننده است. امروز ۸ درصد خانواده‌های جهان، تک‌سرپرست‌ هستند که ۸۷ درصد آن‌ها توسط مادران اداره می‌شود. در حال حاضر ۴۵۰ میلیون خانواده تک‌سرپرست در جهان وجود دارد.

وی تأکید کرد: نظام حقوقی جهانی هنوز نتوانسته حقوق خانواده، حقوق زن و مرد، حقوق والدین و فرزندان را به‌ طور کامل تعریف و تثبیت کند.

دبیر ششمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع) با اشاره به حدیثی از امام‌رضا(ع) گفت: امام(ع) فرمودند «بدترین نوع زندگی آن است که دیگران در سایه زندگی شما آزار ببینند». این فرمایش نشان می‌دهد سبک زندگی فردی، اجتماعی و حتی جهانی باید به‌گونه‌ای باشد که هیچ انسانی در ذیل آن آسیب نبیند.

عاملی تأکید کرد: امروز سیاست‌های جهانی مبتنی بر دیگری‌سازی است؛ یعنی برچسب‌زدن، نفرت‌پراکنی و سیاه‌نمایی علیه ملت‌ها و اقلیت‌ها. درحالی‌که نگاه فاخر تمدنی امام‌رضا(ع) به گفت‌وگو، استدلال و تعامل با دیگران تأکید دارد و این نگاه، یک ظرفیت بزرگ برای پاسخگویی به چالش‌های جهانی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->