به گزارش شهرآرانیوز، خطوط هوایی و ردیابهای پروازها حاکی است که شرکتهای هواپیمایی جهانی «ایرفرانس» و «لوفتهانزای» آلمان همزمان با افزایش تنش میان اسلام آباد و دهلی نو پس از حمله مرگبار ماه گذشته در کشمیر، از حریم هوایی پاکستان دوری میکنند.
هند پیش از این اقداماتی همچون بستن حریم هوایی خود به روی خطوط هوایی پاکستان را انجام داد و پاکستان هم در مقابل خطوط هوایی متعلق به هند یا تحت مدیریت آن را ممنوع کرد، تجارت را به حالت تعلیق درآورد و ارائه روادید ویژه برای هندیها را متوقف کر، اما به خطوط هوایی بینالمللی اجازه استفاده از حریم هوایی خود را داد.
گروه لوفتهانزا در بیانیهای که برای رویترز فرستاده، اعلام کرد که «خطوط هوایی این شرکت تا اطلاع ثانوی از حریم هوایی پاکستان اجتناب میکنند». این شرکت بین المللی در بیانیه خود خاطرنشان کرده است که این امر اگرچه منجر به طولانیتر شدن زمان پرواز در برخی از مسیرها به آسیا خواهد شد، اما تاکید کرده است که در حال نظارت بر تحولات منطقهای است.
دادههای ردیابی پرواز همچنین نشان میدهد برخی پروازهای «بریتیش ایرویز»، «سوئیس اینترنشنال ایرویز» و «امارات» پس از پرواز بر فراز دریای عرب، برای جلوگیری از ورود به حریم هوایی پاکستان به سمت شمال و دهلی نو تغییر مسیر دادند. دو شرکت بریتیش ایرویز و امارات تاکنون به درخواستهای رویترز برای اظهار نظر پاسخ ندادند.
شرکت خطوط هوایی ایرفرانس متعلق به فرانسه نیز در بیانیهای با اشاره به تنشها میان هند و پاکستان اعلام کرد: «این شرکت هواپیمایی تصمیم گرفته است تا اطلاع ثانوی پرواز بر فراز پاکستان را به حالت تعلیق درآورد.»
ایرفرانس اعلام کرد که برنامه پروازی خود را با مقاصدی مانند دهلی، بانکوک و هوشی مین تغییر میدهد که این امر سبب طولانیتر شدن زمان پرواز میشود.
دادههای وبسایت ردیابی پرواز فلایت رادار۲۴ نیز نشان میدهد که یک پرواز شرکت هواپیمایی لوفتهانزا از فرانکفورت به دهلی دیروز یکشنبه به دلیل طی کردن مسیر طولانیتر، یک ساعت بیشتر به طول انجامید.
به نوشته رویترز این تصمیم علاوه بر مسافتهای طولانیتر و هزینههای بالاتر سوخت برای خطوط هوایی، درآمد پاکستان از هزینههای پرواز را نیز کاهش دهد، که بسته به وزن هواپیما و مسافت طی شده میتواند به صدها دلار به ازای هر پرواز برسد.
افراد مسلح شامگاه سهشنبه دوم اردیبهشت با گشودن آتش به سوی گروهی از گردشگران در منطقه توریستی پهَلگام واقع در حدود ۹۰ کیلومتری شهر سرینگر، پایتخت تابستانی کشمیر تحت کنترل هند، دستکم ۲۴ نفر را کشتند. مقامات هندی این حادثه را یک حمله تروریستی توصیف کردند.
دهلینو همواره اسلامآباد را به حمایت از شورشیان مسلح متهم کرده است؛ اتهامی که پاکستان آن را رد کرده و میگوید تنها از مبارزه مردم کشمیر برای حق تعیین سرنوشت حمایت میکند.
منطقه کوهستانی کشمیر طی سالهای اخیر به یکی از مقاصد محبوب گردشگری داخلی هند تبدیل شده است. طبق آمار رسمی، در سال ۲۰۲۴ (۱۴۰۳ شمسی) حدود ۳.۵ میلیون گردشگر از کشمیر بازدید کردهاند.
منبع: ایرنا