به گزارش شهرآرانیوز، غرفه ناشران افغانستانی کجاست؟ این پرسشی است که بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب تهران، مرتب مطرح میکنند.
در حالی که مسئولان برگزاری نمایشگاه و ناشران افغانستانی مستقر در ایران، از عدم شرکت ناشران داخل افغانستان، ابراز بیاطلاعی میکنند، جای خالی غرفههای افغانستان، موجب ایجاد پرسش و ابهام برای بازدیدکنندگان شده است.
در دورههای گذشته نمایشگاه کتاب تهران، غرفههای ناشران افغانستانی یکی از پربازدیدترین مراکز در بخش بینالملل نمایشگاه کتاب تهران بود؛ چیزی که امسال احتمالا وجود نخواهد داشت و این امر، سبب ناامیدی بازدیدگان افغانستانی و دوست داران زبان فارسی شده است.
جای خالی ناشران داخلی افغانستان در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در حالی احساس میشود که مقامهای ایران و طالبان پیوسته بر گسترش تعاملات فرهنگی میان دو کشور تاکید میکنند.
در تازهترین مورد، عزتالله آصف؛ رایزن فرهنگی سفارت طالبان در ایران با عبدالرضا راشد؛ معاون روابط فرهنگی سازمان توسعه و مطالعات روابط منطقهای و بینالمللی ایران در دفتر این سازمان در تهران دیدار و بر لزوم تقویت روابط فرهنگی تأکید کرد.
در رویدادی دیگر، سید روح الله حسینی؛ رایزن فرهنگی سفارت ایران در کابل که به ولایت بلخ سفر کرده، در دیدار با شهردار طالبان در مزار شریف با اشاره به مشترکات فرهنگی و تعامل خوب و تاریخی دو کشور گفت: «نمایندگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، تمایل دارد تا در حوزههای گوناگون فکری و فرهنگی با شهرداری مزارشریف، همکاری داشته باشد.»
او همچنین در دیدار با محمدالله ضرار؛ رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در بلخ، دیدار و دو طرف بر تقویت پیوندهای فرهنگی تأکید کرد و گفت: «ایران آماده است در حوزه گردشگری و مرمت آثار تاریخی، فعالیتهای نمایشگاهی از جمله نمایشگاههای قرآنی، کتاب و آثار هنری، نوشت افزار، تجهیزات ورزشی، همکاریهای مشترکی را با افغانستان داشته باشد و در این زمینه تجربیات و ظرفیت هایش را به اشتراک بگذارد».
با اینهمه، اما به نظر میرسد که طالبان علیرغم مواضعی که در دیدارهای دوجانبه با مقامهای فرهنگی ایران اتخاذ میکنند، در عمل، اقدامی در جهت توسعه روابط فرهنگی دو کشور با تاریخ و تمدن مشترک انجام نمیدهند و غیبت ناشران افغانستانی در نمایشگاه کتاب تهران و ممنوعیت برخی سنتهای فرهنگی مشترک مانند شب یلدا و جشن نوروز نیز این برداشت را تایید میکند.
منبع: ایراف