به گزارش شهرآرانیوز، عثمان سالاری در خصوص قانون جدید مهریه، اظهار کرد: زن و مرد میتوانند هر مقدار و هر میزان مهریه را تعیین کنند، اما تا میزان ۱۴ سکه دارای ماهیت کیفری است؛ یعنی اگر مرد مهریه را پرداخت نکرد، زن میتواند تقاضای اعمال ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی را کند و اگر اعسار مرد قبول نشود، حکم بازداشت او را جلب کند. البته منظور از حبس استفاده از پایبندهای الکترونیکی است که تحت نظارت سامانه الکترونیکی صورت میگیرد.
وی افزود: متاسفانه برخی افراد، این طرح مستند و مستدل کمیسیون را دقیق نخواندهاند یا اگر خواندهاند، درک فهیمانه حقوقی کافی ندارند و شروع به پمپاژ انرژی منفی کردهاند، در حالی که این طرح با در نظر گرفتن حق و حقوق مشترک زوجه در کمیسیون تصویب شده و صرفاً یک جانبه و یک طرفه نبوده است.
سالاری خاطرنشان کرد: در طرح مذکور تا ۱۴ سکه میتواند ماهیت کیفری داشته باشد و بیشتر از آن جنبه مدنی و حقوقی دارد. به این مفهوم که اگر ۱۰۰۰ سکه هم به عنوان مهریه تعیین شود، زوجه میتواند آن را به اجرا بگذارد و اگر مال، املاک یا پولی از مرد شناسایی کرد، معرفی کند و اجرای احکام آن را توقیف کند و مهری را به زن پرداخت کند. بنابراین، اینکه گفته میشود کمیسیون ۱۴ سکه مهریه تعیین کرده، در واقع یک حرف مغرضانه است.
این نماینده مجلس تصریح کرد: حتی اگر یک نفر به نیت تشکیل خانواده ازدواج کند و به خاطر مهریه به زندان بیفتد و در کنار یک قاتل جانی قرار گیرد، باید مانع این اتفاق شد. در طرح پیشنهادی مهریه تمام جوانب در نظر گرفته شده و حقوق بانوان هم مد نظر است. در این طرح در واقع به دنبال تحکیم بنیان خانواده هستیم و اگر مهریه شفافسازی شود و زندان را به معنای اخذ کلمه از مهریه حذف شود، این مسئله حل خواهد شد.
وی در ادامه گفت: اگر برای خانمی مهریه بسیار مهم باشد، باید اول راستیآزمایی کند و درخواست مهریه عندالمطالبه را داشته باشد یا اینکه درخواست ملک یا املاکی به نام خود داشته باشد و از قبل به نامش منتقل شود، نه اینکه ازدواج کند و بعد این را به صورت معلق و مشروط بگذارد و پس از ازدواج به دنبال گرفتن مهریه باشد. اگر برای این زوجه مهریه نقش حیاتی و بنیادی دارد، باید موافقتش با اصل ازدواج را موکول به پرداخت مهریه کند و بگوید که این میزان مهریه من مشخص است و ابتدا این مهریه را پرداخت کن، سپس ازدواج کنیم.
سالاری در پایان تاکید کرد: چرا باید یک سازوکار طراحی کنیم که مبتنی بر بدبینی و ستیزهجویی و رفتارهای خصمانه زن و شوهر در کلانتریها و دادسراها و دادگاه خانواده باشد. اگر اول این را حل کردیم و زوجین به دنبال ازدواج شرافتمندانه و عزتمندانه و صمیمانه استمرار داشته باشد، ادامه خواهد داشت، اما اگر کسی با تدلیس و فریب بخواهد ازدواج کند، این اهرمی است که مانع اقدامات فریبکارانه و سالوسانه بعضی از زوجین میشود.
منبع: ایلنا