رئیس‌کل بانک مرکزی: امسال حتما حذف چهار صفر از پول ملی را عملیاتی می‌کنیم گفت‌و‌گو با ۴ کارگر خراسانی حاضر در دیدار کارگران با رهبر معظم انقلاب | رنج‌هایی که گفتنی شد افت بیش از ۲۰۰ هزار تومانی نرخ طلا در مشهد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) دولت به دنبال افزایش سود از افزایش نرخ ارز نیست | هیچ ارزی نباید از دید بانک مرکزی مخفی بماند قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دلار در نیمه کانال ۸۳ هزار تومان معاون وزیر راه: میانگین دوره انتظار خانه‌دارشدن ۲۷ سال است بررسی قیمت حبوبات در مشهد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | لوبیا چیتی را بیشتر از این قیمت نخرید قیمت طلای جهانی امروز (دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد چرایی صف‌های طولانی وام ازدواج در بانک‌ها آیا حق مسکن کارگران در سال ۱۴۰۴ افزایش می‌یابد؟ رکود دست از سر بازار مسکن برنداشته است | خالی‌بودن بازار مسکن از خریدار و فروشنده (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت عمده‌فروشی میوه و صیفی‌جات در مشهد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | خیار و گوجه کیلویی چند است؟ قیمت برنج هندی در آستانه میلیونی‌شدن پیش‌فروش بلیت قطار خرداد ۱۴۰۴ آغاز شد پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | روز عرضه یا تقاضا؟ پیش بینی بورس (دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | منتظر صعود باشیم؟ پیش بینی قیمت ارز و دلار (دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴)| منتظر ریزش باشیم؟ جهش دوباره قیمت نفت و طلا در بازار‌های جهانی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) سالانه حدود ۱۰هزار نفر در ایران قربانی حوادث کار می‌شوند قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | شاهین ۸۹۰ میلیون تومان شد ریزش قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول رشد انفجاری آلت‌کوین‌ها پس از جهش اتریوم (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) ضربه سنگین انفجار بندر شهید رجایی بر زنجیره تأمین کالا‌های ترانزیتی | بحران در بندرعباس، رکود در جاده توسعه همکاری‌های مشترک بین گمرکات ایران و قطر انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی فعلاً منتفی است مردم درخصوص خطرات کشتار دام در هوای گرم و خارج از فضای کشتارگاه، هوشیار باشند سناریو‌های پیش‌روی بازار ارز در دوران پسامذاکرات | قیمت دلار در صورت توافق یا عدم‌توافق ایران با آمریکا چقدر می‌شود؟
سرخط خبرها

جهش دوباره قیمت نفت و طلا در بازار‌های جهانی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴)

  • کد خبر: ۳۳۲۰۷۶
  • ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۱
جهش دوباره قیمت نفت و طلا در بازار‌های جهانی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴)
در هفته منتهی به ۱۰ می ۲۰۲۵، بازار‌های جهانی شاهد رشد دوباره قیمت نفت، طلا و گاز طبیعی بودند، در حالی که بازار سهام با خوش‌بینی نسبی به آینده اقتصاد جهانی حرکت مثبتی را ثبت کرد. نقره نیز از افزایش تقاضای صنعتی سود برد، اما فولاد تحت فشار ضعف تقاضا و مازاد عرضه، افت هفتگی را تجربه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، در هفته گذشته، شاخص‌های اصلی بورس‌های جهانی نوساناتی به‌نسبت ملایم، اما در مجموع رو به صعود را پشت سر گذاشتند. شاخص S&P ۵۰۰ با اتکا به گزارش‌های مالی قدرتمند از شرکت‌های بزرگ فناوری و کاهش نگرانی‌ها درباره رکود، رشد ملایمی را تجربه کرد. در اروپا نیز شاخص DAX آلمان از فضای مثبت ایجادشده در پی کاهش تورم و داده‌های بهتر از انتظار اقتصادی بهره‌مند شد و با افزایش مواجه شد. در آسیا، شاخص نیکی ژاپن به واسطه تضعیف ارزش ین که به سود شرکت‌های صادرات‌محور این کشور است، توانست روند صعودی خود را حفظ کند. به‌طور کلی، تمایل سرمایه‌گذاران به دارایی‌های ریسکی در حال بازگشت است، هرچند نگرانی‌ها درباره جهت‌گیری آینده نرخ‌های بهره توسط بانک‌های مرکزی همچنان باقی است.

نفت برنت

نفت برنت این هفته با ثبت بازده مثبت ۴.۶۸ درصدی، یکی از درخشان‌ترین عملکرد‌ها را در بین بازار‌های کالایی داشت. رشد قیمت نفت عمدتاً ناشی از کاهش غیرمنتظره ذخایر نفت خام آمریکا، نگرانی‌ها از اختلالات عرضه در برخی نقاط خاورمیانه و همچنین افزایش تقاضای جهانی خصوصاً از سوی چین بود. عبور قیمت نفت برنت از مرز روانی ۸۵ دلار در هر بشکه، موجب شد فضای بازار به سمت چشم‌انداز‌های صعودی متمایل شود، به‌ویژه آن‌که چشم‌انداز محدودیت عرضه در کوتاه‌مدت تقویت شده است.

گاز طبیعی

قیمت گاز طبیعی نیز با رشد ۴.۵۵ درصدی همراه شد که عمدتاً ناشی از پیش‌بینی دوره‌ای از آب‌وهوای گرم‌تر از حد نرمال در نیم‌کره شمالی و افزایش تقاضای فصلی بود. هم‌چنین کاهش عرضه برخی کشور‌های صادرکننده بزرگ و افزایش واردات گاز طبیعی مایع (LNG) توسط کشور‌های آسیایی و اروپایی به این روند افزایشی دامن زد. با این حال، نوسانات قیمتی بالا همچنان ویژگی ذاتی این بازار باقی مانده و ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران را بالا نگه داشته است.

طلا

بازده مثبت ۲.۶۲ درصدی طلا در هفته گذشته نشان‌دهنده بازگشت نسبی تقاضا برای این فلز گران‌بها به‌عنوان پناهگاه امن سرمایه است. تداوم نگرانی‌ها از تورم بالا در ایالات متحده، افت نسبی دلار، و هم‌چنین افزایش خرید طلا از سوی بانک‌های مرکزی بزرگ در سراسر جهان، از مهم‌ترین عواملی بودند که به رشد قیمت این فلز کمک کردند. سرمایه‌گذاران در آستانه داده‌های مهم اقتصادی و تصمیمات آینده فدرال رزرو، به‌دنبال پوشش ریسک از طریق دارایی‌های امنی، چون طلا هستند.

نقره

نقره نیز با ثبت بازده ۲.۲۱ درصدی، هفته‌ای مثبت را پشت سر گذاشت. افزایش قیمت نقره علاوه بر عوامل هم‌سو با طلا، از رشد تقاضای صنعتی نیز بهره‌مند شد. استفاده گسترده از نقره در صنایع الکترونیک و انرژی‌های تجدیدپذیر، به‌ویژه پنل‌های خورشیدی، موجب شده این فلز همزمان نقش سرمایه‌گذاری و صنعتی ایفا کند. همین ویژگی ترکیبی، نقره را در مقابل تحولات اقتصادی حساس‌تر از طلا کرده است.

فولاد

بر خلاف سایر بازار‌های کالایی، فولاد هفته‌ای منفی را پشت سر گذاشت و با افت ۰.۶۲ درصدی همراه شد. کاهش تقاضا در بازار‌های ساختمانی چین، مازاد عرضه داخلی و نبود شفافیت در سیاست‌های حمایتی دولت چین از بخش ساخت‌وساز از جمله دلایلی بودند که بر قیمت فولاد فشار وارد کردند. هم‌چنین کاهش قیمت سنگ‌آهن به‌عنوان ماده اولیه تولید فولاد نیز به تضعیف چشم‌انداز کوتاه‌مدت این بازار منجر شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->