افتتاح باشگاه سیمرغ در آرامگاه فردوسی | محفلی برای شاعران و نویسندگان نوجوان تصویری از ریشه‌های نور در اقیانوس ژرف عرفان | نگاهی به نمایشگاه نقاشی و حجم در نگارخانه آسمان مشهد ادای دین هنرمندان مشهدی به شهید جمهور | درباره یک هم آفرینی هنری به مناسبت اولین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی نصرالله مدقالچی در آستانه جراحی | آماده‌سازی برای دوبله فصل جدید «آن‌شرلی» فعالیت «تلویزیون اینترنتی همشهری» بدون مجوز! همکاری مهران احمدی، امین حیایی، هادی کاظمی و مهران مدیری در فیلم سینمایی زالو شیوا ارسطویی، نویسنده و شاعر، به خانه ابدی بدرقه شد «شاهنامه»، کتاب راهنمای حکومت داری | درباره کتاب «استقبال از شاهنامه در سده‌های میانه به سانِ آینه پادشاهان» برگزاری یازدهمین دوره کنگره شعر «از توس تا نیشابور» در مشهد + فیلم صفحه نخست روزنامه‌های کشور - دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ کارگردان فیلم پدرخوانده، یک هتل سینمایی راه انداخت درباره فیلم «انفجار در قطار گلوله‌ای»، اکشن نفس‌گیر ژاپنی که نتفلیکس را تکان داد «شب‌های برره» محبوب‌ترین سریال ایرانی در سایت جهانی فروش تئاتر‌های روی صحنه مشهد از ۲۹ میلیارد ریال عبور کرد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) فرار از پله‌های اضطراری فقر | نگاهی به تئاتر «زهرماری» که این شب ها در تماشاخانه مایان روی صحنه است قصه های بزرگ برای بچه‌های کوچک | چند پیشنهاد خرید شاهنامه برای کودک و نوجوان
سرخط خبرها

برگزاری یازدهمین دوره کنگره شعر «از توس تا نیشابور» در مشهد + فیلم

  • کد خبر: ۳۳۲۱۶۸
  • ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۴
برگزاری یازدهمین دوره کنگره شعر «از توس تا نیشابور» در مشهد + فیلم
نشست خبری برنامه‌های بزرگداشت مفاخر خراسان رضوی برگزار و از پوستر کنگره شعر «از توس تا نیشابور» رونمایی شد.

به گزارش شهرآرانیوز، در آستانه برگزاری یازدهمین کنگره ملی «شعر از توس تا نیشابور» و هم‌زمان با برنامه‌های بزرگداشت مفاخر فرهنگی خراسان، نشست خبری این رویداد با حضور حسین مسگرانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی برگزار شد. در این نشست، جزئیات برنامه‌های پیش‌رو تشریح و از پوستر رسمی کنگره رونمایی شد.

حسین مسگرانی، در این نشست با اشاره به جایگاه برجسته خراسان در تاریخ و فرهنگ ایران اسلامی اظهار کرد: خراسان، نقطه‌ای است که در آن نام‌هایی، چون فردوسی، عطار نیشابوری، خیام نیشابوری و دیگر بزرگان به عنوان نماد‌های تمدن، فرهنگ و تاریخ ایران و اسلام شناخته می‌شوند. این شخصیت‌های عظیم و ارزشمند فرهنگی و تاریخی به ما کمک کرده‌اند تا ایران و اسلام را حفظ کنیم.

وی ادامه داد: در سال‌های اخیر، برخی روز‌های ملی نظیر روز حکیم عطار نیشابوری، خیام نیشابوری ورود حضرت رضا (ع) به نیشابور به ثبت رسیده‌اند که این هم‌زمانی با تقویم رسمی کشور، موجب می‌شود که اهمیت شخصیت‌های خراسانی در سطح ملی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: به همین مناسبت، ما برنامه‌ها و رویداد‌هایی را دنبال می‌کنیم که از جمله آنها می‌توان به کنگره ملی اشاره کرد. این رویداد‌ها طی سال‌های اخیر در حال برگزاری هستند و ان‌شاءالله در آینده نیز در خدمت این بزرگان خواهیم بود.

در ادامه این نشست، مسگرانی با اشاره به تنوع برنامه‌های فرهنگی پیش‌رو بیان کرد: در کنار موضوعات آزاد، محور هویت و فرهنگ ایرانی اسلامی نیز مورد توجه قرار گرفته و در قالب رویداد‌های مختلف دنبال خواهد شد. اختتامیه این مجموعه برنامه‌ها نیز ان‌شاءالله در شهریورماه برگزار خواهد شد.

وی یکی از مهم‌ترین رویداد‌های پیش‌رو را سومین کنگره ملی بازشناسی نقش شاهنامه در جهان معاصر» عنوان کرد و گفت: این کنگره با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌شود. فراخوان این کنگره سال گذشته منتشر شد و تاکنون تعداد زیادی مقاله به دبیرخانه آن ارسال شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: افتتاحیه این کنگره که روز دوشنبه ۲۳ اردیبهشت‌ماه در دانشگاه فردوسی برگزار می‌شود، از شخصیت‌هایی، چون آقای جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، آقای شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، آقای مظفری استاندار خراسان رضوی و دیگر چهره‌های علمی، فرهنگی و سیاسی دعوت شده است. همچنین سفیر تاجیکستان در ایران مهمان ویژه این مراسم خواهد بود. اختتامیه نیز در روز پنج‌شنبه ۲۵ اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود که در آن از مقالات برگزیده تقدیر خواهد شد.

مسگرانی از برگزاری مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی نیز خبر داد و گفت: این مراسم با همکاری کارگروه فرهنگی و هنری طوس و دیگر نهاد‌های فرهنگی و هنری استان در آرامگاه فردوسی و با حضور مهمانان ملی و استانی برگزار می‌شود. در این برنامه بخش‌هایی، چون نقالی، شعرخوانی، سخنرانی و تقدیر از برگزیدگان فرهنگی و هنری در نظر گرفته شده و تا اذان مغرب و عشاء ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: ۲۸ اردیبهشت ماه برنامه‌های بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری نیز در شهر نیشابور برگزار می‌شود. در این مراسم که با مشارکت نهاد‌های فرهنگی استان و به ریاست فرماندار نیشابور برگزار خواهد شد، نشست‌های علمی در دانشگاه نیشابور و همچنین برنامه‌های هنری با محوریت معرفی آثار خیام برگزار می‌شود.

مسگرانی خاطرنشان کرد: این برنامه‌ها بخشی از سلسله‌رویداد‌هایی است که با هدف پاسداشت مفاخر فرهنگی، ادبی و تاریخی خراسان در دستور کار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قرار دارد.

وی با تأکید بر جایگاه فراملی مفاخر فرهنگی ایران تاکید کرد: امروز شخصیت‌هایی چون فردوسی، فراتر از مرزهای جغرافیایی مورد توجه و احترام کشورهای منطقه‌اند. شاهنامه فردوسی در کشورهایی مانند تاجیکستان، افغانستان، پاکستان و هند همچنان زنده است و به‌عنوان بخشی از میراث فرهنگی مشترک شناخته می‌شود.

مسگرانی با اشاره به مولوی به‌عنوان نمونه‌ای از مفاخر چندملیتی، بیان کرد: همان‌گونه که مولوی در میان کشورهای ایران، افغانستان و ترکیه چهره‌ای شناخته‌شده و اثرگذار است، فردوسی نیز با خلق شاهنامه، اندیشه‌ای ماندگار و منطقه‌ای را پایه گذاشته است. اندیشه‌هایی که در آنها نگاه به خداوند، کرامت انسانی و محبت اهل بیت به‌روشنی دیده می‌شود.

مدیرکل فرهنگ‌وارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: ما در حوزه مفاخر، قائل به مرزبندی فرهنگی نیستیم. این شخصیت‌ها از آن همه ملت‌هایی هستند که ریشه در تاریخ و فرهنگ تمدن ایرانی اسلامی دارند و لازم است به‌صورت مشترک از آن‌ها پاسداری کنیم.

در ادامه یوسف بینا، دبیر علمی کنگره ملی شعر «از توس تا نیشابور» با اشاره به جزئیات این رویداد فرهنگی تصریح کرد: نیشابور  امسال ۲۵ اردیبهشت‌ماه، یعنی روز بزرگداشت فردوسی، طبق پیش‌بینی‌ها در جوار آرامگاه فردوسی افتتاح خواهد شد و در روزهای نخست شهریور، احتمالاً ۴ شهریور که روز درگذشت اخوان ثالث است، اختتامیه در مشهد برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه امسال یازدهمین دوره کنگره را برگزار می‌شود، افزود: در ۱۰ دوره گذشته، این کنگره گاه به‌صورت بزرگ و گاه کوچک‌تر برگزار شده، اما مهم این است که در سال‌های گذشته، این کنگره یکی از بهترین رویدادهای شعری ایران بوده است. شاعران بزرگ و بزرگواری در این کنگره شرکت کرده‌اند و دبیری آن را بر عهده داشته‌اند.

دبیر علمی کنگره ملی شعر «از توس تا نیشابور» ادامه داد: هر سال معمولاً این کنگره در فاصله‌ی سه روز از بیست‌وپنجم اردیبهشت تا بیست‌وهشتم اردیبهشت، روز بزرگداشت خیام، برگزار می‌شده است، اما امسال به‌عنوان یک حرکت ملی و یک برنامه سالانه بزرگ به آن نگاه کردیم. از طوس آغاز می‌شود، بیست‌وپنجم در کنار آرامگاه افتتاحیه برگزار خواهد شد. در فراخوان از همه شاعران ایران دعوت شده تا در این کنگره شرکت کنند و آثارشان را تا ۳۱ تیرماه ارسال کنند. سپس فرآیند داوری آغاز می‌شود و در مردادماه، دو پیش‌نشست اجرایی و تخصصی شامل شعرخوانی‌های بزرگ در نیشابور با حضور شاعران سراسر ایران، به‌ویژه با حضور پررنگ شاعران خراسانی برگزار خواهد شد.

بینا افزود: چهارم شهریور، اختتامیه در مشهد برگزار خواهد شد. از شاعران بزرگ و بزرگواری نیز برای حضور در هیئت داوران دعوت شده و آقایان محمدکاظم کاظمی، جواد گنجعلی و سیدحسین سیدی جز گروه مشورتی و داوران خواهند بود. امید داریم که کنگره خوبی با حضور شاعران سراسر ایران برگزار کنیم.

وی با تأکید بر بخش ویژه کنگره امسال تصریح کرد: امسال بخش ویژه‌ جشنواره به فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی اختصاص دارد. موضوع کنگره توس و نیشابور آزاد است و شاعران می‌توانند در همه موضوعات شعری شرکت کنند، اما این موضوع به دلیل شرایط فرهنگی و اجتماعی حساس و جایگاه ویژه‌اش انتخاب شد. هویت ایرانی اسلامی در نگاه ما مفهومی درهم‌تنیده و یگانه است که در آثار ادبی و فرهنگی ایران جایگاهی ویژه دارد. از این‌رو امسال نیز با تأکید بر یگانگی و اهمیت آن، این بخش ویژه را در کنگره گنجاندیم و برگزیدگان این بخش در کنار برگزیدگان اصلی معرفی خواهند شد.

دبیر علمی کنگره در ادامه خاطرنشان کرد: شعرهای برگزیده این کنگره در مجموعه‌ای منتشر خواهد شد که در آیین اختتامیه از آن رونمایی خواهد شد. از دیگر ویژگی‌های برنامه امسال، شماره نشست‌ها، چهار مرحله اصلی داوری، تقویم برگزاری و برنامه‌های اجرایی است که با همراهی دوستان خبرنگار و علاقه‌مندان، کنگره امسال نیز مانند سال‌های گذشته خوب و حتی بهتر برگزار خواهد شد.

بینا افزود: برنامه علمی بزرگداشت حکیم‌ابوالقاسم فردوسی نیز از عصر سه‌شنبه در هتل پردیسان آغاز می‌شود. اگرچه دانشگاه فردوسی مشهد همچنان برگزارکننده بخش علمی برنامه است، اما محل برگزاری نشست‌ها امسال هتل پردیسان خواهد بود. سه‌شنبه بعدازظهر احتمالاً خانم مهاجرانی، سخنگوی دولت، افتتاحیه بخش علمی برگزار خواهد شد. چهارشنبه نیز برنامه‌های علمی در نوبت بعدازظهر ادامه خواهد داشت و پنجشنبه اختتامیه خواهد بود. البته، پنجشنبه بعدازظهر نیز برنامه‌هایی در جوار آرامگاه فردوسی برگزار می‌شود.

وی در پایان اضافه کرد: ما امسال یک بخش اضافه‌تر هم در کنگره علمی داریم و آن، نشست‌های مجازی کنگره است که جمعه بعدازظهر برگزار خواهد شد و از طریق سایت دانشگاه فردوسی مشهد قابل دریافت و شنیدن است. علاقه‌مندان می‌توانند بخشی از سخنرانی‌ها را از آنجا دریافت کنند و در برنامه حضور مجازی داشته باشند.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->