توضیحات معاون اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی درباره تعطیلی ۳ روزه تئاتر‌های طنز و موزیکال در مشهد نمایشگاه «فَرّ و هنر» در مشهد | بازخوانی فردوسی با زبان خوشنویسی لحظه پیدا کردن بالگرد شهدای خدمت برای اولین بار از تلویزیون پخش می‌شود (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز یک سریال کمدی و جنایی در تلویزیون آمار فروش نمایش‌های روی صحنه تئاتر در مشهد طی هفته گذشته (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) شاهنامه؛ افسانه‌ای برای همیشه قدردانی از جمشید هاشم‌پور در تئاتر شهر برگزاری کارگاه ویژه روایتگری  تصویری از شهدای خدمت در مشهد صددام در گیشه می‌تازد | آمار فروش فیلم‌های سینمای ایران تحسین خواننده آمریکایی در جشنواره کن نمایشگاه کتاب تهران فرصتی برای ناشران جوان است بازگشت مل گیبسون به سینمای مذهبی با فیلم «رستاخیز مسیح» افتتاحیه سیاسی کن ۲۰۲۴، از جنگ غزه و اوکراین تا سیاست‌های آمریکا رونمایی از کتاب الهه در خانه سینما درخشش ترانه در دهه‌های اخیر آمار فروش سینما‌های خراسان‌رضوی در هفته گذشته (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) تشویق ۵ دقیقه‌ای خواکین فینیکس در جشنواره کن
سرخط خبرها

نمایشگاه کتاب تهران سکوی ارتباط با مخاطب و تقویت فرهنگ کتابخوانی است

  • کد خبر: ۳۳۳۲۰۳
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۹
نمایشگاه کتاب تهران سکوی ارتباط با مخاطب و تقویت فرهنگ کتابخوانی است
مدیر تامین محتوای انتشارات برترین آرزو گفت: نمایشگاه کتاب تهران می‌تواند سکویی برای عرضه مطالب جدید و ایجاد ارتباط مؤثر با مخاطبان و تقویت فرهنگ کتابخوانی و فروش کتاب در کشور عمل کند.
مریم دهقان
خبرنگار مریم دهقان

حجت فقیه، رئیس تولید محتوای مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی و مسئول غرفه انتشارات برترین آرزو در حاشیه سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز اظهار کرد: مجموعه انتشاراتی برترین آرزو که مربوط به موسسه جوانان آستان قدس رضوی است امسال با ۶۵عنوان کتاب در دو غرفه اصلی و برترین آرزو در سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران حضور دارد. این مجموعه انتشاراتی در آثار خود به دنبال ایجاد حرکت عالی تربیتی برای نوجوان و جوان ایرانی است تا اندیشه‌های بنیادی نوجوان‌ها و جوان‌ها را ارتقا بخشد از جمله اندیشه‌های بنیادی در خصوص اسلام، ارتباط انسان با خدا و جنبه‌های معنوی ومذهبی مانند زندگی پس از مرگ؛ ما در این حوزه‌ها به دنبال تولید محتوای مناسب و زبان و ادبیات روز هستیم در حالیکه نوجوان و جوان معاصر ما متن خوبی در این باره نداشت.

وی بیان کرد: خوشبختانه تولیدات «برترین آرزو» مورد استقبال نوجوانان و جوانان بسیاری قرار گرفته است و تا به امروز بعد از نزدیک ۸ سال می‌توان گفت آثار ما جزو پرفروش‌ترین کتب معارفی نوجوان ایران محسوب می‌شود. برخی آثار با وجود اینکه ۵ یا ۳ سال از تولدشان گذشته ولی بار‌ها چاپ مجدد داشتند، از جمله کتاب اخیر ما با عنوان «عشق خدا» که سال ۱۴۰۲ منتشر شده و امسال عدد چاپ آن به ۲۷۰ رسیده است.

فقیه ابراز کرد: یکی از نقاط ضعفی که در تولید کتاب برای مخاطب نوجوان وجود دارد و مقام معظم رهبری در یکی از دیدارهایشان از نمایشگاه نیز مطرح کردند وجود کتاب‌های ترجمه‌ای است در حالی‌که نوجوان و جوان ایرانی نیاز به تولید آثار با توجه به فرهنگ و دین خود با ادبیات مناسب و به روز دارد تا به خواندن آنها مشتاق شود. یکی از اقداماتی که ما در تولید آثار خود لحاظ می‌کنیم توجه به نیاز و مسائل نوجوان است. از خودشان نظرسنجی می‌کنیم که دوست دارند با چه موضوعی کتاب بخوانند. در غرفه امسال نیز چالشی ایجاد کردیم با این عنوان که «دوست داری توی کتابی که می‌خونی چی باشه؟ » و بیشترین مسئله‌ای که تا کنون عنوان شده بعد از زندگی پس از مرگ، معنای زندگی و امید به زندگی پیشنهاد شده است.

وی تاکید کرد: ما نیازمند تولید محتوای مناسب برای نوجوانان و جوانان هستیم، چرا که این گروه در مرحله‌ای از هویت‌یابی و استقلال قرار دارند و نیازمند مطالبی هستند که با زبان روز و نیاز‌های فکری آنها هم‌سو باشد، در حالیکه آنطور که باید و شاید در ایران توجه ناشران به این حوزه دیده نمی‌شود. البته مشکلاتی مانند گرانی قیمت کتاب، کمبود کتابفروشی‌های فعال و ضعف سیستم فرهنگی در ترویج مطالعه نیز در این کم کاری موثر بوده است.

مدیر تامین محتوای انتشارات «برترین آرزو» ادامه داد: ما افتخار این را داریم که آثار برترین آرزو بعد از هشت سال تجربه در حوزه آثار معارفی نوجوان جزو کار‌های مطرح و تایید شده کشور است و به تازگی وارد ترجمه آثار به زبان‌های انگلیسی، عربی، اردو و ترکی شدیم و آثار خود را به کشور‌های همسایه و برخی کشور‌های اروپایی ارسال می‌کنیم.

فقیه تصریح کرد: با این اوصاف نمایشگاه کتاب باید به عنوان محلی برای تبادل اندیشه و فعالیت‌های فرهنگی و گفت‌و‌گو‌های فکری مورد توجه قرار گیرد، نه صرفاً یک بازار تجاری برای برخی ناشران با آثار‌های کم‌ارزش و ناشناخته و تجاری، لذا ناشران و کتابفروشی‌ها در توسعه فرهنگ مطالعه نقش بسزایی دارند. نمایشگاه کتاب باید به عنوان سکویی برای عرضه مطالب جدید و ایجاد ارتباط مؤثر با مخاطبان و تقویت فرهنگ کتابخوانی و فروش کتاب در کشور عمل کند و بهتر است برگزارکنندگان و برنامه‌ریزان، توجه بیشتری به ایجاد فعالیت‌های فرهنگی، گفت‌و‌گو‌های علمی و ایجاد فضا‌های مناسب برای ترویج فرهنگ مطالعه در نمایشگاه داشته باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->