به گزارش شهرآرانیوز، «مایک پنس»، معاون سابق دونالد ترامپ در دور اول ریاست جمهوری در مصاحبه با برنامه «ملاقات با مطبوعات» در شبکه انبیسی نیوز تاکید کرد: «هرگز از اینکه روسای جمهور آمریکا در خاک یک کشور خارجی زبان به انتقاد از خود آمریکا بگشایند طرفداری نکردهام.»
او در ادامه این مصاحبه تاکید کرد: «اینکه رئیس جمهور ما در خاک عربستان سعودی نبرد جهانی آمریکا علیه تروریسم را زیر سوال ببرد و از آن به عنوان ملت سازی و مداخلهجویی توصیف کند به عقیده من کم لطفی به چندین نسل از آمریکاییهای ملبس به یونیفرم نظامی است که همانطورکه میدانید وارد نبرد با دشمن ما در افغانستان و عراق شدند.»
مایک پنس ادامه داد: «و به ویژه اینکه او این سخنرانی را در عربستان ایراد کرد، کشوری که ۱۵ نفر از مجموع ۱۹ هواپیماربای ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ اهل آنجا هستند، در حالی که حتی اصلا خود اسامه بن لادن (رهبر سابق القاعده) را هم در نظر نگیریم، از نظر من اتفاقی تاسف بر انگیز است.»
رسانههای آمریکایی یکی از شگفتیهای سفر ترامپ به حوزه غرب آسیا را تصمیم او برای سفر نکردن به اراضی اشغالی دانستند.
مایک پنس در ادامه انتقاداتش از اتفاقات این سفر که شامل کشورهای عربستان، امارات و قطر بود، با این که دونالد ترامپ در مقام رئیس جمهور ایالات متحده یک هواپیمای مسافربری ۴۰۰ میلیون دلاری را از قطر به عنوان هدیه دریافت کند شدیدا مخالفت کرد.
مایک پنس بیان داشت: «فکر میکنم اول باید به خاطر بیاوریم که قطر چه کشوری است. ما یک پایگاه نظامی در آنجا داریم. برخی از اعضای نزدیک خانواده من در آن منطقه استقرار پیدا کردهاند. اما قطر سابقه زیادی در اینکه ۲ طرف یک مناقشه را بازی بدهد دارد. آنها از حماس حمایت میکنند. آنها از القاعده حمایت کردند.»
مایک پنس با طرح این ادعا که قطر «عملا اعتراضات در پردیسهای دانشگاهی سراسر آمریکا در حمایت از حماس را پشتیبانی مالی کرده است»، گفت: «بنا بر این ایده که ما یک هواپیمای ایر فورس وان (هواپیمای ویژه ریاست جمهوری آمریکا) را از قطر بپذیریم از نظر من مغایر با امنیت و الزامات اطلاعاتی ما است.» او به رئیس جمهور آمریکا توصیه کرد که در پذیرفتن این هدیه از قطر «تجدید نظر کند.»
او گفت: «فکر میکنم اگر قطر میخواهد به ایالات متحده هدیه بدهد باید ۴۰۰ میلیون دلار سرمایه خود را برای زیرساخت در پایگاه نظامی ما صرف کند.»
معاون ریاست جمهوری سابق ترامپ همچنین از تصمیم او برای سفر نکردن به سرزمینهای اشغالی انتقاد کرده و گفت: «ترامپ هشت سال پیش این کار را کرده بود و فکر میکنم سفر نکردن او به اسرائیل یک فرصت از دست رفته است.»
او تصریح کرد: «فکر میکنم او حالا این پیام را به جهان عرب فرستاد که ما آماده تعامل و آماده پشتیبانی و خواستار بازرگانی اقتصادی و تعامل امنیتی و راهبردی هستیم. اما ترامپ در سفر مشابهش در هشت سال قبل (در دور اول ریاست جمهوری) با سفر به اسرائیل منظور دیگری را هم رساند و تصریح کرد که جهان هر چیزی را نداند این را میداند که آمریکا در کنار اسرائیل میایستد.»
پنس با اشاره به تصمیماتی که به همراه ترامپ در دور اول ریاست جمهوری او در حمایت از رژیم صهیونیستی گرفتند، عنوان کرد: «کسانی بودند که میگفتند تلاشهای ما و تصمیم رئیس جمهور برای منتقل کردن سفارت آمریکا از تلآویو به شهر قدس و به رسمیت شناختن بلندیهای جولان به عنوان بخشی از اسرائیل باعث اخلال بوده و خشونت را در منطقه به وجود آورده و دامن زدهاند. اما ما در پاییز ۲۰۲۰ در زمین چمن جنوبی کاخ سفید نشستیم و اولین توافق صلح بین اسرائیل و ۲ کشور عربی در ۲۵ سال اخیر – توافقنامههای ابراهیم – را امضا کردیم.»
او اضافه کرد: «بنا بر این از نظر من نه فقط رئیس جمهور آمریکا با سفر نکردن به اسرائیل در این دور یک فرصت را از دست داد بلکه همچنین این کار او که اسرائیل را از آتشبس با حوثیها (انصارالله یمن) کنار گذاشت باعث نگرانی من است. من همچنین نسبت به چیزهایی که درباره مذاکرات و گفتوگوها با ایران میشنوم نگران هستم.»
منبع: ایسنا