به گزارش شهرآرانیوز، دکتر جواد محمدی، با اشاره به اینکه عمل فوق توسط تیم تخصصی اینترونشنال رادیولوژی و به سرپرستی وی انجام شده، افزود: روش درمانی مورد تأیید FDA آمریکا آنژیوآمبولیزاسیون پروستات یکی از روشهای نوین در درمان BPH است که در سالهای اخیر در مراکز پیشرفته پزشکی جهان مورد استفاده قرار گرفته و توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) نیز تأیید شده است.
دکتر محمدی در خصوص جزئیات این عمل جراحی پیشرفته گفت: این تکنیک با تکیه بر دانش رادیولوژی مداخلهای و بدون نیاز به جراحی باز یا بیهوشی عمومی انجام میشود و با نتایج بالینی قابل توجهی همراه است. نحوه انجام آنژیوآمبولیزاسیون پروستات در این روش، اینترونشنال رادیولوژیست از طریق یک برش کوچک در ناحیه کشاله ران یا مچ دست، با هدایت تصویربرداری آنژیوگرافی، وارد عروق خونی شده و عروق تغذیهکننده پروستات را شناسایی میکند؛ سپس با استفاده از ذرات میکروسکوپی مخصوص، این عروق بهطور انتخابی مسدود میشوند تا جریان خون به بخشهای بزرگشده پروستات کاهش یافته و در نتیجه، حجم پروستات کاهش یابد. مدت زمان این عمل معمولاً حدود ۹۰ تا ۱۲۰ دقیقه است و بیمار پس از آن تنها چند ساعت نیاز به تحت نظر بودن دارد.
به گفته دکتر جواد محمدی، این روش درمانی میتواند تحولی چشمگیر در کاهش بار مراجعات جراحی، بهبود کیفیت زندگی بیماران و استفاده بهینه از منابع درمانی در بیمارستان قائم (عج) و سایر مراکز وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد باشد.
فلوشیپ اینترونشنال رادیولوژی دانشگاه همچنین اظهار داشت: آنژیوآمبولیزاسیون پروستات، بهویژه برای بیماران مسن و دارای شرایط پرخطر پزشکی که امکان جراحی برایشان وجود ندارد، یک گزینه ایدهآل محسوب میشود. این روش با کمترین عارضه، کوتاهترین زمان بستری و بدون نیاز به قطع مصرف داروهای ضدانعقاد، امکان بازگشت سریع به زندگی عادی را فراهم میکند.
فلوشیپ اینترونشنال رادیولوژی، با اشاره به تجربه موفق عمل مذکور بر روی یک بیمار کهنسال گفت: در این تجربه موفق، بیماری با سن ۸۰ سال و وزن بالا که با علائم شدید ادراری شامل تکرر، سوزش و کاهش جریان ادرار روبهرو بود، تحت این عمل قرار گرفت و پس از انجام آنژیوآمبولیزاسیون، علائم بیمار به طور محسوسی بهبود یافت و وی بدون عارضه خاصی مرخص شد.
دکتر محمدی همچنین گفت: کسانی که از علائم آزاردهنده بزرگی خوشخیم پروستات رنج میبرند، اما به دلایل مختلفی مانند سن بالا، بیماریهای زمینهای (نارسایی قلبی، دیابت، مصرف داروهای ضدانعقاد)، کاندید مناسبی برای جراحیهای باز یا آندوسکوپیک نیستند، میتوانند از این روش بهرهمند شوند. بیمارانی که تمایل به روشهای غیرجراحی دارند یا به درمان دارویی پاسخ ندادهاند، نیز گزینههای مناسبی برای این تکنیک به شمار میآیند.
وی اضافه کرد: با انجام موفق این عمل پیشرفته، زمینه برای گسترش خدمات درمانی اینترونشنال رادیولوژی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیش از پیش فراهم شده و استفاده از دانش اینترونشنال رادیولوژی، با استفاده از زیرساختهای مجهز و تکنولوژیهای نوین، مشهد را در مسیر تبدیل به یکی از قطبهای درمان کمتهاجمی در کشور قرار داده است.