پیگیری برای افزایش نرخ حمل کالا بر اساس تن بر کیلومتر چه مقدار بیت‌کوین برای استخراج باقی مانده است؟ حجم مبادلات تجاری ایران و عمان چقدر است؟ نرخ بهره بین‌بانکی افزایش یافت (۸ خرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو داخلی و خارجی (۸ خرداد ۱۴۰۴) | بازار ترمز برید؟ بانک مرکزی: وام سامانه حمایت، کلاهبرداری است یک اقتصاددان: اقتصاد ایران حداقل باید به اندازه ترکیه یا عربستان باشد افت قیمت تلفن‌های همراه (۸ خرداد ۱۴۰۴) + جدول طلای جهانی ریخت (۸ خرداد ۱۴۰۴) محکومیت هزار و ۹۰۰ میلیارد ریالی قاچاقچیان سیگار خراسان رضوی در سال ۱۴۰۳ ریزش قیمت دلار و طلا با انتشار اخباری جدید از مذاکرات (۸ خرداد ۱۴۰۴) + جدول قیمت نان آزادپز در مشهد مشخص شد | نان دولتی همچنان با قیمت سابق به فروش می‌رسد بررسی فایل‌های اجاره با رهن ۴۰۰ میلیون تومان در مشهد (۸ خرداد ۱۴۰۴) قیمت طلا در مشهد در شیب نزولی (۸ خرداد ۱۴۰۴) ماجرای پیامک افزایش آورده تا ۵۰۰ میلیون تومان برای متقاضیان نهضت ملی مسکن چه بود؟ چرا قیمت میوه در اوج عرضه، اینقدر گران است؟ | مقصر کیست؟ واریزی غیرمنتظره برای ۴۹ میلیون ایرانی + جزئیات قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد اعلام شد (۸ خرداد ۱۴۰۴) | لیموترش با قیمت‌های عجیب در تره‌بار کوروش‌کمپانی‌ها با مدل جدید خانه‌دارشدن مستأجران در راه هستند پیش بینی قیمت دلار (پنجشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۴) یادی از احمد خیامی، پدر صنعت خودرو ایران هم‌زمان با سالروز درگذشتش | پدر «پیکان» سرنوشت نمایشگاه «به توان مردم»، نمادی از توان و ظرفیت بی‌نهایت مردم + فیلم اوپک‌پلاس با افزایش تولید نفت موافقت می‌کند | احتمال کاهش دوباره قیمت نفت اولین انتقال بین بانکی ایران و عمان به زودی اجرایی می‌شود توافق میان ایران و عمان برای ایجاد بانک مشترک و صدور کارت گردشگری آیا یارانه افزایش پیدا می‌کند؟ بنگاه‌داران مشهدی همچنان ناسازگار با قانون| کمتر از ۴۲ درصد از مشاوران املاک مشهد، عضو سامانه «کاتب» هستند زمان صدور پروانه ساختمان در مشهد به ۲۵ روز رسید
سرخط خبرها

دلیل نوسان قیمت پیاز چیست؟

  • کد خبر: ۳۳۵۰۵۴
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۵
دلیل نوسان قیمت پیاز چیست؟
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی درباره نوسان قیمت برخی محصولات کشاورزی از جمله پیاز که این روز‌ها خبرساز شده است اظهار کرد: در صورتی که سیاست خرید تضمینی با قیمت متعادل اجرا شود، هم کشاورز آسیب نمی‌بیند و هم بازار با نوسانات شدید مواجه نمی‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، در حالی که فصل برداشت پیاز به پایان خود نزدیک می‌شود، کشاورزان همچنان درگیر فروش محصولی هستند که نه‌تنها سودی برایشان نداشته، بلکه ضرر‌های سنگینی را هم متوجه‌شان کرده است و مصطفی دارایی‌نژاد، کارشناس کشاورزی در گفت و گویی از وضعیت بحرانی بازار پیاز خبر داده و آن را «نماد شکست سیاست‌های حمایتی» در حوزه کشاورزی دانست.

به گفته وی، سازمان تعاون روستایی در حال حاضر هر کیلو پیاز را به قیمت ۵ هزار و ۷۰۰ تومان از کشاورزان خریداری می‌کند؛ نرخی که حتی هزینه‌های تولید را نیز پوشش نمی‌دهد. دارایی‌نژاد تاکید کرد: «قیمت تمام‌شده تولید پیاز بین ۶ تا ۷ هزار تومان است. با این شرایط، ادامه کشت برای کشاورزان منطقی نیست و آنها دیگر رغبتی به تولید نخواهند داشت.»

ضرورت اجرای مصوبه الگوی کشت

این کارشناس کشاورزی با انتقاد از بی‌توجهی به مصوبه الگوی کشت، آن را عاملی برای تکرار سالانه نوسانات شدید در بازار دانست و گفت: مادامی که الگوی کشت به‌صورت دقیق و الزام‌آور اجرا نشود، هر سال با یکی از دو حالت مواجه خواهیم بود؛ یا تولید بیش از حد و مازاد محصول، و یا کاهش تولید و کمبود در بازار. هر دوی این سناریو‌ها منجر به بی‌ثباتی بازار و ضرر تولیدکنندگان می‌شود. کشاورزان پیازکار از سال گذشته تاکنون متضرر شده‌اند. ادامه این روند، انگیزه تولید را از آنها خواهد گرفت و همین مسئله در سال آینده می‌تواند به افزایش شدید قیمت‌ها در بازار منجر شود.

اسدالله کارگر - رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی - درباره وضعیت بازار پیاز اظهار کرد: امسال تولید پیاز نسبت به سال گذشته افزایش یافته، اما به دلیل نبود برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری مشخص، محصول روی دست کشاورزان مانده و با قیمت بسیار پایین خریداری می‌شود و این به دلیل بی ثباتی است و باید از کشاورز با یک قیمت متعادل و ثابتی خریداری شود تا آسیب نبیند، اما متاسفانه به این صورت نیست و کشاورز دچار ضرر می‌شود.

وی تصریح کرد: اگر دستگاه‌های مسئول به‌درستی وظایف خود را انجام دهند، اصلاً نباید این‌گونه سوالات مطرح شود که «آیا سال آینده پیاز گران خواهد شد؟» یا «کشاورزان کشت نخواهند کرد؟». در صورتی که سیاست خرید تضمینی با قیمت متعادل اجرا شود، هم کشاورز آسیب نمی‌بیند و هم بازار با نوسانات شدید مواجه نمی‌شود.

کارگر در پایان تأکید کرد: مصرف کننده به هر حال کالا اگر ارزان هم باشد خریداری می‌کند و گران هم باشد خریداری می‌کند چراکه نیاز روز او است. اما مسئله مهم در آسیب به کشاورزان ناهماهنگی میان دستگاه‌ها و متولیان است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->