بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۷ خرداد ۱۴۰۴) | رشد ۸۰ میلیونی فیدلیتی بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۷ خرداد ۱۴۰۴) | رشد ۱ تا ۲۵ میلیونی قیمت‌ها هشدار یک فعال اقتصادی: بهره‌وری حلقه مفقوده حکمرانی است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت کوین (۷ خرداد ۱۴۰۴) | آماده شدن دلار برای ورود به کانال جدید وزارت راه و شهرسازی گزارش «قانون جهش تولید مسکن» را تقدیم مجلس کرد | تخصیص ۷۸۰هزار واحد مسکونی به متقاضیان گمرک دستور فوری برای ترخیص کالا‌های خطرناک از بنادر را صادر کرد فرماندار مشهد: با مدیران متخلف در موضوع صرفه جویی برق برخورد تنبیهی صورت می‌گیرد برای نخستین بار؛ موافقت با حضور یک شرکت هوش مصنوعی در بورس رئیس انجمن بهره‌وری ایران در مشهد: توسعه بدون بهره‌وری، رؤیایی بی‌پایه است قیمت طلای جهانی امروز (۷ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی با کاهش اندک دلار بالا رفت التهاب بازار سیمان کاهش یافت (۷ خرداد ۱۴۰۴) موافقت هیئت نظارت مجمع تشخیص با طرح پرداخت فوق‌العاده خاص دولت توان تامین انرژی بخش تولید را ندارد | ارائه چند راهکار برای توزیع عادلانه قطعی برق قیمت طلا در مشهد اعلام شد (۷ خرداد ۱۴۰۴) کاهش مصرف سی‌ان‌جی به ۱۳ میلیون مترمکعب تا ۲ ماه آینده | واردات بنزین افزایش می‌یابد میزان ذخایر گوشت منجمد سردخانه‌ها به ۴۵ هزارتن رسید قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۷ خرداد ۱۴۰۴) | نوبرانه گیلاس هم به بازار آمد ۴۰۰ میلیارد تومان وام به تنظیم بازار اختصاص می‌یابد خیز دوباره لبنیات برای گرانی سه‌نرخی‌شدن گازوئیل هنوز قرار نیست اجرایی شود پیش بینی قیمت دلار (چهارشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۴) خبرهای خوش رئیس بانک مرکزی از عمان پیش‌بینی بورس، فردا (چهارشنبه، ۷ خرداد ۱۴۰۴) | بازار سبز می‌ماند؟ خراسان‌ رضوی به دنبال دریافت اختیارات ارزی از وزارت صمت است معامله ۶ کیلوگرم شمش طلا در حراج امروز (۶ خرداد ۱۴۰۴) تاکنون نرخ‌نامه جدیدی برای نانوایان با آرد نوع ۱ و ۲ در کشور صادر نشده است| اعلام نرخ‌نامه جدید نان، به‌زودی آیا زمان واریز باقی‌مانده سود سهام عدالت مشخص شد؟ توزیع ۳۰ هزار تن نهاده دامی در خراسان رضوی | ذخایر کافی است و مشکل تأمین وجود ندارد
سرخط خبرها

دلیل نوسان قیمت پیاز چیست؟

  • کد خبر: ۳۳۵۰۵۴
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۵
دلیل نوسان قیمت پیاز چیست؟
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی درباره نوسان قیمت برخی محصولات کشاورزی از جمله پیاز که این روز‌ها خبرساز شده است اظهار کرد: در صورتی که سیاست خرید تضمینی با قیمت متعادل اجرا شود، هم کشاورز آسیب نمی‌بیند و هم بازار با نوسانات شدید مواجه نمی‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، در حالی که فصل برداشت پیاز به پایان خود نزدیک می‌شود، کشاورزان همچنان درگیر فروش محصولی هستند که نه‌تنها سودی برایشان نداشته، بلکه ضرر‌های سنگینی را هم متوجه‌شان کرده است و مصطفی دارایی‌نژاد، کارشناس کشاورزی در گفت و گویی از وضعیت بحرانی بازار پیاز خبر داده و آن را «نماد شکست سیاست‌های حمایتی» در حوزه کشاورزی دانست.

به گفته وی، سازمان تعاون روستایی در حال حاضر هر کیلو پیاز را به قیمت ۵ هزار و ۷۰۰ تومان از کشاورزان خریداری می‌کند؛ نرخی که حتی هزینه‌های تولید را نیز پوشش نمی‌دهد. دارایی‌نژاد تاکید کرد: «قیمت تمام‌شده تولید پیاز بین ۶ تا ۷ هزار تومان است. با این شرایط، ادامه کشت برای کشاورزان منطقی نیست و آنها دیگر رغبتی به تولید نخواهند داشت.»

ضرورت اجرای مصوبه الگوی کشت

این کارشناس کشاورزی با انتقاد از بی‌توجهی به مصوبه الگوی کشت، آن را عاملی برای تکرار سالانه نوسانات شدید در بازار دانست و گفت: مادامی که الگوی کشت به‌صورت دقیق و الزام‌آور اجرا نشود، هر سال با یکی از دو حالت مواجه خواهیم بود؛ یا تولید بیش از حد و مازاد محصول، و یا کاهش تولید و کمبود در بازار. هر دوی این سناریو‌ها منجر به بی‌ثباتی بازار و ضرر تولیدکنندگان می‌شود. کشاورزان پیازکار از سال گذشته تاکنون متضرر شده‌اند. ادامه این روند، انگیزه تولید را از آنها خواهد گرفت و همین مسئله در سال آینده می‌تواند به افزایش شدید قیمت‌ها در بازار منجر شود.

اسدالله کارگر - رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی - درباره وضعیت بازار پیاز اظهار کرد: امسال تولید پیاز نسبت به سال گذشته افزایش یافته، اما به دلیل نبود برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری مشخص، محصول روی دست کشاورزان مانده و با قیمت بسیار پایین خریداری می‌شود و این به دلیل بی ثباتی است و باید از کشاورز با یک قیمت متعادل و ثابتی خریداری شود تا آسیب نبیند، اما متاسفانه به این صورت نیست و کشاورز دچار ضرر می‌شود.

وی تصریح کرد: اگر دستگاه‌های مسئول به‌درستی وظایف خود را انجام دهند، اصلاً نباید این‌گونه سوالات مطرح شود که «آیا سال آینده پیاز گران خواهد شد؟» یا «کشاورزان کشت نخواهند کرد؟». در صورتی که سیاست خرید تضمینی با قیمت متعادل اجرا شود، هم کشاورز آسیب نمی‌بیند و هم بازار با نوسانات شدید مواجه نمی‌شود.

کارگر در پایان تأکید کرد: مصرف کننده به هر حال کالا اگر ارزان هم باشد خریداری می‌کند و گران هم باشد خریداری می‌کند چراکه نیاز روز او است. اما مسئله مهم در آسیب به کشاورزان ناهماهنگی میان دستگاه‌ها و متولیان است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->