دستگیری ۳ متهم ماجرای تیراندازی در چالوس + ویدئو کمبود ۸۰۰ دستگاه اتوبوس برای جابه‌جایی زائران در دهه پایانی ماه صفر فرمانده انتظامی خراسان رضوی: ورود خودرو از مبادی ورودی مشهد ۱۲ درصد افزایش داشته است| آماده‌باش کامل در ایام دهه آخر ماه صفر رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد: در دهه آخر ماه صفر کمبودی در حوزه‌های بهداشت، درمان و دارو نداریم قتل شریک تجاری در باغ ویلا + انداختن جسد در چاه | متهم در آستانه قصاص آغاز طرح «هم‌محله‌ای امام‌رضا(ع)» با محوریت ارتقای فرهنگ میزبانی زائران در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی اسکان ۹۶۹ هزار نفرشب زائر در مشهد طی دهه پایانی صفر ۱۴۰۴ حقوق سرایداران مدارس افزایش می‌یابد (۲۷ مرداد ۱۴۰۴) وقتی میراث آینده شهر در خطر است   مدارس از نیمه شهریور ۱۴۰۴ بازگشایی می‌شود؟ واکنش پلیس مازندران به فیلم تیراندازی در چالوس + فیلم (۲۷ مرداد ۱۴۰۴) لزوم درج نرخ ترک تحصیل در کارنامه عملکرد استان‌ها برای ارزیابی کیفی آموزش منطقه‌ای سال تحصیلی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۴ با ورود فناوری به روش‌های تدریس همراه خواهد بود قرارگیری ۶۱۴ مرکز فنی و حرفه‌ای رایگان در اختیار آموزش و پرورش بازدید و نظارت پیاپی مسئولان آموزش و پرورش از فرآیند ثبت‌نام مدارس عضو کمیسیون آموزش مجلس: طرح آغاز مدارس از ۵ سالگی در راستای افزایش بهره‌وری آموزش است خبر خوش برای بازنشستگان | مابه‌التفاوت حقوق فروردین بازنشستگان تأمین‌اجتماعی با حقوق مردادماه ۱۴۰۴ واریز می‌شود پذیرایی از زائران رضوی، زیر ذره‌بین بازرسان بهداشت و سلامت | زائران دهه آخر صفر مراقب گرمازدگی باشند اگر کبد چرب دارید، این چاشنی چربی‌سوز را مصرف کنید سطح ذخایر آبی سد فریمان به پایین‌ترین حد ممکن رسید محموله ۴ میلیارد تومانی قهوه قاچاق در راه مشهد زمین‌گیر شد (۲۷ مرداد ۱۴۰۴) آتش‌سوزی‌ مهیب در جنگل‌های جنوب اروپا با چندین کشته و هزاران آواره + ویدئو ۲۰ کشته و ۱۳۴ زخمی در حادثه انفجار و حریق کارخانه‌ای در روسیه (۲۷ مرداد ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان بارندگی‌های موسمی در پاکستان به ۶۵۷ تن افزایش یافت (۲۷ مرداد ۱۴۰۴) بارندگی سیل‌آسا پایتخت تجاریِ هند را مختل کرد| صدور هشدار قرمز برای بمبئی و مناطق اطراف آن (۲۷ مرداد ۱۴۰۴) چهارمین دریاچه بزرگ جهان کاملا خشک شد هشدار محیط زیست درمورد سوزاندن لاستیک‌های فرسوده استقرار ۵ هزار نیروی داوطلب جمعیت هلال‌احمر خراسان رضوی برای ارائه خدمات به زائران دهه پایانی صفر در مشهد و خراسان رضوی
سرخط خبرها

توصیه‌های تغذیه‌ای در ماه محرم

  • کد خبر: ۳۴۲۵۵۹
  • ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۹
توصیه‌های تغذیه‌ای در ماه محرم
در ماه محرم برگزاری مراسمات مذهبی و عزاداری، یاد آور رشادت‌های سالار شهیدان امام حسین (ع) و یارانش هستند. در این ماه تهیه و توزیع غذا‌های نذری رواج دارد و مصرف غذای نذری در این ایام برای مردم ارزش معنوی بالایی دارد. چه خوب است غذا‌های نذری که در این ایام تهیه می‌شود درکنار عطر و طعم و مزه مطلوب به لحاظ تغذیه‌ای نیز ضامن سلامت مردم باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به اینکه امروزه اضافه وزن و چاقی از مشکلات شایع در کشور ما محسوب می‌شود، اظهار کرد: بدون شک مصرف غذا‌های چرب و سرخ شده، شور و پرنمک و یا خیلی شیرین یکی از علت‌های مهم دریافت کالری اضافی است که با عدم تحرک و یا تحرک بدنی ناکافی به توده‌ای از چربی تبدیل شده و در بدن ذخیره می‌شود؛ اضافه وزن و چاقی زمینه را برای ابتلا به دیابت، بیماری‌های قلبی - عروقی و سرطان‌ها فراهم می‌کند.

دکتر زهرا اباصلتی با بیان اینکه در هنگام استفاده از غذا‌های نذری نکاتی باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: باید دقت شود که هر فرد غذای خود را در زمان وعده‌های غذایی و فقط به هنگام گرسنگی میل کند و با توجه به اینکه در این ایام معمولا در هر وعده چند نوع غذا ارائه می‌شود، بهتر است افراد غذایی را انتخاب کنند که متناسب با مزاجشان است.

وی با اشاره به اینکه استفاده از چندین نوع غذا در یک وعده و پرخوری هرگز توصیه نمی‌شود؛ به یاد داشته باشید زمان صحیح مصرف نوشیدنی‌ها و میوه‌ها باید بین وعده‌های اصلی غذا باشد، گفت: غذا را به‌صورت گرم در حالت نشسته و با آرامش، خوب بجوید و از تند خوردن و ایستاده خوردن غذا دوری کنید.

افراد دارای آلرژی از مصرف غذا با رنگ و بوی تند پرهیز کنند

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: گاهی اوقات دیده می‌شود که برای خوش رنگ یا خوش طعم‌تر شدن غذا از ادویه‌های تند به‌خصوص فلفل به مقدار زیاد استفاده می‌شود که برای گرم مزاجان و کسانی که آلرژی دارند، مضر است بنابراین توصیه بر این است که از مصرف غذا‌هایی با رنگ یا بوی تند پرهیز کنید.

دکتر اباصلتی افزود: به‌طور معمول گوشتی که در اغلب غذا‌های نذری استفاده می‌شود گوشت گاو است که هضم آن سخت است؛ گوشت گاو از دیدگاه طب سنتی، خون را غلیظ می‌کند که برای افراد با مزاج دموی یا دچار سوء مزاج گرم و‌تر مضر است، بنابراین به این افراد توصیه می‌شود که مصرف گوشت خورش را محدود کرده و از ترکیبات دیگر خورش استفاده کنند، افراد دچار اضافه وزن بهتر است برنج کمتری میل کنند، از مصرف غذای نذری که بیشتر از ۲ ساعت در فضای آزاد مانده باشد خودداری کنید.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه غذای نذری اگر دارای ویژگی‌های زیر باشد قطعا در کنار تبرک و ارزش معنوی آن حامی سلامت مردم نیز خواهد بود، گفت: در هنگام طبخ نذری، از سرخ کردن زیاد سبزی خورش که موجب از دست رفتن ویتامین‌ها و املاح آن می‌شود، خودداری کنید؛ تفت دادن اندک سبزی همراه با مقدار کم روغن مخصوص سرخ کردنی که دارای استاندارد‌های لازم می‌باشد، کافی است.

وی با اشاره به اینکه به هیچ عنوان از روغن جامد در تهیه غذا‌های نذری استفاده نکنید، بیان کرد: روغن‌های جامد دارای مقادیر زیادی اسید‌های چرب اشباع و ترانس هستند که مصرف آن‌ها احتمال ابتلا به سرطان‌ها، تنگی و گرفتگی عروق و سکته‌های قلبی را افزایش می‌دهد؛ استفاده از روغن مایع در ارجحیت است ولی اگر از روغن‌های نیمه جامد استفاده می‌کنید حتما از نوعی که میزان اسید چرب ترانس آن کمتر از ۵ درصد باشد، استفاده کنید.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه از حداقل مقدار روغن در طبخ غذا استفاده کنید و حتما از روغن‌های مایع برای تهیه برنج و از روغن سرخ کردنی برای انواع خورش‌ها استفاده کنید، بیان کرد: در تهیه غذا‌های نذری میزان نمک را به حداقل برسانید، زیرا غذا‌های پرنمک عامل فشار خون بالا و بیمار‌های های قلبی _ عروقی است که در حال حاضر مهم‌ترین علت مرگ و میر در کشور محسوب می‌شود.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه شربت‌ها را به صورت کم شیرین تهیه کنید؛ شربت‌های شیرین مقدار زیادی قند وارد بدن می‌کنند، اظهار کرد: در شرایطی که بیماری دیابت روند رو به گسترشی را در کشور مان طی می‌کند، لازم است مقدار مصرف قند و شکر در تهیه انواع شربت‌ها، نوشیدنی‌ها و شیرینی‌ها به حداقل ممکن برسد.

وی گفت: براساس توصیه‌های وزارت بهداشت هرگونه پخت و پز باید در مکان‌هایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد؛ افراد درگیر در تهیه و توزیع غذا و نوشیدنی باید دارای کارت بهداشت معتبر باشند ولی از آنجا که تهیه این کارت باید از روز‌های قبل صورت گیرد، بهتر است نکات بهداشتی حداکثری رعایت شود؛ در واقع استفاده از وسایل حفاظت فردی ازجمله دستکش و ماسک، بسیار ضروری است.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مهم‌ترین راهکار برای جلوگیری از سرایت بیماری به انسان، نگهداری انواع گوشت دام ذبح شده حداقل به‌مدت ۲۴ ساعت در دمای منفی ۴ درجه قبل از مصرف است، بیان کرد: برنج، نمک، سبزیجات، روغن و... باید با حساسیت و دقت بالا تهیه و در پخت نذری استفاده شوند؛ از استفاده مواد غذایی فله که تاریخ مصرف آن‌ها مشخص نیست خودداری کنید و از نمک‌های بسته بندی یددار و تصفیه شده استفاده کنید.

وی اظهار کرد: نذری‌هایی که در ایام محرم در حجم زیاد تهیه می‌شوند، در ظروفی پخته می‌شوند که شاید در سال کمتر مورد استفاده قرار گیرند؛ بنابراین بهتر است قبل از ریختن مواداولیه در این ظروف آن‌ها را باز هم بشویید و با گرفتن غبار از بروز مسمومیت و بیماری جلوگیری کنید همچنین از ظروف مناسب در آشپزی استفاده کنید تا علاوه بر بهبود مزه، کیفیت و سلامت غذا نیز افزایش یابد.

دکتر اباصلتی گفت: ظروف مورد استفاده در هنگام تهیه نذری برای مواد آشامیدنی و غذایی گرم باید ظروف مقاوم در برابر حرارت استفاده شود؛ ظروف بر پایه موادگیاهی، آلومینیومی و در آخر ظروف فومی که در برابر دمای ۶۰ درجه مقاوم هستند، به ترتیب برای سرو مواد غذایی و آشامیدنی گرم مناسب هستند.

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: علاوه بر بهداشت فردی، بهداشت محیطی که در آن نذری پخته می‌شود نیز اهمیت دارد؛ به مساجد و هیأت‌های عزاداری همه ساله توصیه می‌شود که با رعایت نظافت، شست‌وشو و گندزدایی مستمر سرویس‌های بهداشتی و جمع آوری پسماند‌های تولید شده به‌صورت بهداشتی، مانع از ابتلای مردم به بیماری‌های مختلف شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->