رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار: ما به مذاکرات امیدوار هستیم | گشایش‌هایی حاصل خواهد شد وزیر سابق امور اقتصادی و دارایی: رشد اقتصادی کشور ما منابع‌محور است؛ بنابراین پایدار نیست صدور بیمه نامه‌ها از امروز منوط به استعلام از سامانه املاک و اسکان است (یکم خرداد ۱۴۰۴) تا ۱۴۳۰ یک سوم جمعیت ایران پیر می‌شوند | برخی اتباع بیگانه در ایران کارفرما شده‌اند استاندار خراسان رضوی: فضای نسبتاً خوبی در حوزه اقتصادی در استان داریم پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، یکم خرداد ۱۴۰۴) | احتمال بارش تگرگ در مناطق شمالی استان فرابورس در راه مشهد | سرمایه‌های ملی، پشتوانه جدید پروژه‌های برق تجدیدپذیر در خراسان رضوی طلای جهانی صعودی ماند (یکم خرداد ۱۴۰۴) کشف و ضبط ماینر‌های میلیاردی از یک مرکز غیرمجاز استخراج رمز ارز در مشهد قیمت بیت‌کوین رکورد زد (یکم خرداد ۱۴۰۴) نشست تخصصی فعالان اقتصادی خراسان رضوی با مدیران بورس کشور | نهاد‌های مالی کشور در مشهد تجمیع می‌شوند سند جامع سرمایه‌گذاری در پروژه‌های شهری مشهد رونمایی شد واکنش سازمان خصوصی سازی به شایعه تجمیع و عدم توزیع ۶۰ هزار میلیارد تومان سود سهام عدالت چهارمین سال خشکسالی در خراسان رضوی آغاز تحویل ۷۹ هزار قطعه سکه طلا از مرحله اول طرح پیش‌فروش سکه (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) حقوق اردیبهشت بازنشستگان صندوق فولاد واریز شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) یارانه نقدی اردیبهشت برای دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز به‌کار نمایشگاه تخصصی «مشهداینوکس» و «مشهدفاینکس» | مشهد، میزبان حضور ۸۰ هلدینگ سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی + فیلم رئیس سازمان بورس در مشهد: ۸۰ درصد از گردش مالی بازار سرمایه مربوط به اشخاص حقیقی است بورس به خراسان رضوی می‌آید| ابلاغ اساسنامه سامان‌دهی صندوق‌های مالی اعتباری، به‌زودی شرایط فروش علی الحساب محصولات مدیران خودرو اعلام شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی روی ریل جهش صنعتی| افزایش ۹۰ درصدی حجم سرمایه‌گذاری و صادرات صنعتی در خراسان رضوی ساعت کاری انجام عملیات ساتنا در روزهای پنجشنبه تغییر کرد افزایش ۵۰ درصدی قیمت خودرو‌های وارداتی از ابتدای سال ۱۴۰۴ بورس کماکان در سراشیبی | گزارش وضعیت بازار سهام (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تحویل سکه‌های پیش‌فروش بانک مرکزی از امروز (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز شد + جزئیات و نحوه دریافت سکه قیمت امروز طلا، سکه و ارز (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افزایش قابل توجه قیمت طلا ماینرها، یک‌پنجم برق کشور را مصرف می‌کنند!
سرخط خبرها

قیمت طلا تا کجا رشد خواهد کرد؟

  • کد خبر: ۳۶۳۱۹
  • ۰۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۳
قیمت طلا تا کجا رشد خواهد کرد؟
بعد از شیوع ویروس کرونا و افزایش نااطمینانی‌ها در فضای اقتصاد جهانی شاهد ریزش ارزش بازارهای مختلف بودیم. رکود اقتصادی ناشی از کرونا به اغلب شرکت‌ها ضربه زد و باعث شد که ارزش سهام اغلب شرکت‌ها در بازارهای سرمایه جهانی ریزش کند و اما در این میان طلا تبدیل به پناهگاه سرمایه‌های رانده شده از اقتصاد شرکت‌ها شد. افزایش تقاضا برای خرید واحدهای سرمایه گذاری صندوق‌های پشتوانه طلا به رشد قیمت این فلز گرانبها دامن زد و این موج هنوز ادامه دارد. اما قیمت طلا واقعا تا کجا رشد خواهد کرد؟
به گزارش شهرآرانیوز؛ قیمت طلا در روز ۷تیر، به سطح تاریخی افزایش یافت. قیمت ماه مرداد در بورس نیویورک تا ۱۹۱۱.۷ دلار افزایش یافت. رکورد قبلی در شهریور سال ۱۳۹۰ (۲۰۱۱ میلادی) به ثبت رسیده بود.  در همین راستا شاید بتوان سال ۲۰۱۱ را شاید بتوان سال طلا نامید، سالی که رکورد‌های پی در پی ثبت شد و هر اونس طلا نوسانی در حدود ۶۰۰ دلار داشت. بازار طلای سال ۲۰۱۱ با هر اونس ۱۴۳۰ دلار شروع شد و هر چه سال جلوتر رفت، قیمت طلا نیز بالاتر رفت. طلا از قله ۱۷۰۰ عبور کرد و به ۱۹۳۲ دلار رسید. اما آینده قیمت طلا چگونه خواهد شد و قیمت این فلز گرانبها به کجا خواهد رسید؟

در این رابطه با هوشیار رستمی کارشناس مستقل ایرانی در رشته اقتصاد و مدیر آموزش و پژوهش در موسسه مطالعات و تحقیقات اقتصادی فایناپس کانادا (شعبه ایران) در خصوص افزایش قیمت طلا نزدیک به ۲۰۰۰ دلار به گفتگو نشستیم.

علت افزایش کنونی قیمت طلا چیست و آیا تنش بین چین و آمریکا بر این فرایند تأثیرگذار است؟

رستمی: «تنها از دو مسیر دارد افزایش نصیب طلا می‌شود. یک بخش آن در خصوص شدیدتر شدن آمار‌های جهانی در خصوص مرگ بر اثر ابتلا به کووید -۱۹ است که ما در اواخر ماه مارس دیدیم که طلا افزایش قیمت داشته است؛ و الان هم روابط چین و  آمریکا بشدت دچار تنش شده است. عملکردی که دولت‌های دو طرف دارند نسبت به کنسولگری‌های دو طرف در چنگدو و هیوستون نشان می‌دهند و پرچم خودشان را بردند و در بالای کنسولگری نصب کردند و این نشان می‌دهد که اقتصاد جهانی در آستانه یک تنش جدی است.

به این دلیل قیمت طلا دارد رکورد می‌زند و امروز من تا ۱۰۴۳ دلار را دیدم و ما که انتظارش را داشتیم تحت تأثیر کووید -۱۹ به ۲۰۰۰ دلار برسد، نرسید و اینقدر زور نداشت، امکان دارد که بعد از این تنش به ۲۰۰۰ دلار برسد.

موضوع بعدی این است که کی ممکن است پایین‌تر بیاید، اگر این تنش‌ها بخوابد. البته من بعید می‌دانم. با توجه به اینکه هم اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰۰۰ میلیارد دلار در سیاست انبساطی اجرا می‌کند، آمریکا از قبل شاید یک سیاست انبساطی داشته و با توجه به این‌ها بعید است که اگر طلا مرز روانی ۲۰۰۰ دلار را بشکند، در زمان نزدیکی بتواند به زیر ۲۰۰۰ دلار برگردد».

در سال ۲۰۱۱، علت افزایش قیمت طلا، وجود بی‌ثباتی در بازار‌های بورس و ارز، تداوم بحران بدهی‌ها در اروپا و تنش فزاینده در خاورمیانه و کشور‌های عربی و نرخ بهره دلار در آمریکا در حد صفر، اعلام شد. دلیل افزایش رکورد کنونی قیمت طلا چه می‌تواند باشد؟

رستمی: «طلا یک دارایی است و قاعدتا وقتی تنش‌های دیپلماتیک و بحران‌های اقتصادی شدید می‌شوند قیمت طلا به عنوان فلز گرانبها بالا می‌رود. طلا یک فلز گرانبهاست که براحتی جابجا می‌شود و یک دارایی واقعی است و مثل بورس، سهام و حتی مثل پول کاغذی هم نیست، چون همه پول‌های کاغذی باید نهایتا یک پشتوانه محکمی مثل طلا یا دیگر فلزات داشته باشند.

بحران سال ۲۰۱۱ وجود داشت، البته در آن موقع اگر اشتباه نکنم، قیمت طلا تا ۱۹۲۰ دلار بالا رفته بود؛ و این رکوردشکنی که امروز کرده یک سیگنال مهم است که نشان میدهد چقدر سرمایه‌گذاران از تنش موجود بین آمریکا و چین می‌ترسند و چقدر برای آن‌ها مهم است که این امر چقدر وضعیت اقتصادی جهان را با بحران مواجه بکند.

در مورد بازار داخلی ایران، ما بر خلاف کشور‌های دیگر، خیلی با بخش گرانی و ارزش قیمت‌ها چندان غریبه نیستیم و طلا هم قاعدتا ارزش پیدا خواهد کرد. قیمت اونس جهانی ارزش پیدا خواهد کرد. قیمت دلار هم نسبت به افزایش از آنجا تحت تأثیر قرار گرفته است و وقتی آن را به ریال می‌کنیم، یک افزایش داریم، اما تقاضای داخلی فعلا برای طلا شدید نیست. زیرا بازده تقاضای طلا در کشور برای مراسم عروسی که فعلا برگزار نمی‌شود پایین است و طلا زیادی ردو بدل نمی‌شود. به خاطر محدودیت‌هایی که دولت و بانک مرکزی گذاشته است فعلا از کنترل خارج نشده است که اگر از کنترل خارج بشود و فشار تقاضای داخلی هم باشد، ارزش آن بیشتر خواهد شد».

آیا واکنش ایران در رابطه با حادثه هواپیمای ماهان می‌تواند تأثیری در افزایش نرخ طلا و یا ارز داشته باشد؟

رستمی: «حتما واکنش ایران اثر خواهد گذاشت. از اینرو وزارت خارجه رسما اعلام کردند نسبت به این موضوع واکنش شدیدی نخواهد داشت. می‌دانید بعد از اینکه هواپیمای اوکراینی در آسمان ایران، توسط موشک زده شده، عمده سازمان‌های هوانوردی توصیه‌اشان این بود که ایرلاین‌ها از آسمان ایران عبور نکنند. اگر ایران بخواهد همچین رفتاری که آمریکا با هواپیما ماهان کرده، با یک هواپیمای آمریکایی بکند، قطعا باید توی آسمان خودش بکند، چون ما مثل آمریکا نیستیم که در کشور‌های دیگر پایگاه هوایی داشته باشیم، و اگر ایران بخواهد چنین کاری بکند کل آسمان ایران می‌تواند تحریم بشود. با توجه به برخوردی که مردم نسبت به آینده اقتصاد دارند، نباید اثری بگذارد و این موضوع فعلا برای ما خنثی است».

در بحران طلایی سال ۲۰۱۱، طرفداران افزایش قیمت طلا در جهان وجود بی ثباتی در بازار‌های بورس و ارز را دلیل تمایل دوباره سرمایه‌گذاران به طلا در سال بعدی دانستند. تداوم نگرانی‌ها از گسترش اعتراضات مردمی در خاورمیانه و شمال آفریقا و در عین حال تثبیت نرخ بهره دلار آمریکا در حد صفر درصد نیز علت افزایش قیمت طلا اعلام شده بود.

شدت یافتن نبرد‌ها در لیبی و افت رتبه اعتباری پرتغال و همچنین تبعات وقوع زلزله و بیم از گسترش تشعشعات هسته‌ای نیروگاه هسته‌ای در ژاپن نیز بازار طلا را تحت فشار قرار داد. در عرصه بین‌المللی اعلام کاهش نرخ رشد اقتصادی، افت بودجه دولتی و کاهش میزان مصرف در آمریکا از طریق افت وخیز برابری دلار موجب تاثیر بر قیمت طلا شد. افت شدید شاخص‌ها در بورس‌های جهانی و تشدید نگرانی از آینده اقتصاد آمریکا به علاوه اوج نگرانی‌ها در اروپا قیمت طلا را تا ۱۹۲۲ دلار رساند.

برخی دلایل دیگر مطرح شده برای افزایش قیمت طلا عبارتند از: پایین ماندن نرخ بهره دلار در آمریکا نزدیک به صفر، شدت یافتن انتظارات تورمی در خصوص آینده قیمت در بازار طلا از سوی برخی شرکت‌ها با هدف فروش طلا در اوج قیمت، ریسک کم طلا در سرمایه‌گذاری‌ها، نگرانی از افت قیمت سهام، تشدید بحران اروپا، کاهش بازدهی اوراق قرضه در آمریکا، وقوع انقلاب در کشور‌های عربی.
 
منبع: اسپوتنیک
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->