وزیر بهداشت: ۸۰ درصد پزشکانی که مهاجرت می‌کنند، مجبورند طبابت را کنار بگذارند اثرات خوش قلبی بر کاهش اضطراب و افزایش شادی | حال نیک و احوال نیکو آرزو‌های شکستنی شانزدهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش برگزار شد معاون وزیر بهداشت خبر داد: رشد شاخص امید به زندگی در ایران هشدار درباره عدم واکسیناسیون ۱۵ تا ۲۵ هزار کودک در کشور پژمان‌فر: ۳۴ درصد تخت‌های ۲ بیمارستان بزرگ مشهد در اختیار بیماران سایر استان‌هاست راه‌های کنترل چربی خون فعالیت بدنی چه تاثیری بر ادراک کودکان دارد؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۱۳ دی ۱۴۰۳) | دمای مشهد به ۱۱ درجه می‌رسد صدای مردم شنیده شد | افتتاح غیررسمی مدرسه علی پیوندی در حاشیه شهر مشهد قتل هولناک شوهر | مثله با ساطور تصمیم اشتباهی که حق مادری را می‌گیرد زمان طلایی تشخیص تنبلی چشم آیا نور مقصر اصلی ابتلا به سرماخوردگی در زمستان است؟ آیا آنتی‌بیوتیک‌ها خطر زوال عقل را افزایش می‌دهند؟ آیا سویه جدید کرونا به کشور رسیده است؟ یک عاشقانه ناآرام | اختلافات خانوادگی منجر به قتل شد مشکلات تغذیه‌ای شایع در معلولین تداوم بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۶ استان دیگر طی امروز و فردا (۱۳ دی ۱۴۰۳) + فیلم کولاک برف و مه در جاده‌های خراسان رضوی (۱۳ دی ۱۴۰۳) شرکت‌های صندوق بازنشستگی ملزم به ثبت صورت‌های مالی خود در کدال شدند بارش برف و باران در جاده‌های خراسان رضوی (۱۲ دی ۱۴۰۳) تشخیص سریع سرطان روده با کیت نانویی تولید ایران آتش‌سوزی در تعمیرگاه نارمک تهران یک کشته و ۲ مصدوم برجای گذاشت(۱۲ دی ۱۴۰۳) کاهش ۶۰ درصدی تولدها در کشور نسبت به ۴۰ سال گذشته جزئیات برگزاری آزمون کارشناسان رسمی دادگستری + زمان دریافت کارت نحوه ایجاد و تأیید سابقه تحصیلی اعلام شد | تأثیر قطعی ۲۰ درصدی سوابق تحصیلی یازدهمی‌ها در کنکور ۱۴۰۴ دستگیری ۱۷ سرشاخه یک شرکت هرمی در مشهد بطحائی: اقدامات برای کاهش میزان طلاق در خراسان رضوی باید شتاب بیشتری بگیرد + فیلم خبر خوش برای بیماران نادر درمان «قسطی» با چک و سفته!
سرخط خبرها

مدافعان سلامت، برندگان جایزه روز حقوق بشر اسلامی

  • کد خبر: ۳۷۳۵۴
  • ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۸
مدافعان سلامت، برندگان جایزه روز حقوق بشر اسلامی
معاون بین الملل دبیر ستاد حقوق بشر درباره نحوه انتخاب برندگان جایزه روز حقوق بشر اسلامی گفت: امسال برندگان حوزه داخلی از میان مدافعان سلامت و کسانی که در زمینه حقوق عامه زحمت می‌کشند و جهادگران در مبارزه با تروریسم اقتصادی، انتخاب و معرفی می‌شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، از ستاد حقوق بشر، سید مجید تفرشی افزود: سال جاری مدافعان سلامت و مبارزه با کرونا، مدافعین راستین حقوق عامه و جهادگران فعال در عرصه مبارزه با تروریسم اقتصادی در حوزه داخل و فعالین مبارزه با نژاد پرستی، مدافعین حقوق مستضعفان محوریت شهید سردار سلیمانی و کسانی که در مسئولیت پذیری جامعه بین الملل در حوزه مبارزه با کرونا نقش مهمی ایفا کرده اند جملگی مورد توجه کمیته اعطای جایزه قرار خواهند گرفت همچنین ذیل فعالان در حوزه مبارزه با تروریسم و دفاع از مستضعفان جایزه ویژه ای نیز به عنوان جایزه سپهبد شهید قاسم سلیمانی در نظر گرفته شده است.

 

تفرشی اظهارداشت: هدف از بزرگداشت این روز در حقیقت احترام به تصمیم اجماعی بیش از ۵۰ کشور عضو سازمان کنفرانس اسلامی است و سال ۲۰۰۸ از همه اعضا خواسته شده این روز را گرامی بدارند.

 

وی ادامه داد: با توجه به استقبال گسترده اساتید و دانشجویان جایزه ای هم برای کسانی که در هفت زمینه حمایت از حقوق عامه، ترویج مبانی حقوق بشر، نقد حقوق بشر سکولار، کووید۱۹ و حق سلامت، تحریم و مقابله با تروریسم اقتصادی، دفاع از حقوق ملت ها و مستضعفان و ابعاد ترور شهید سردار سلیمانی دارای تالیفات علمی باشند، تقدیم می شود.

 

معاون بین الملل دبیر ستاد حقوق بشر با بیان اینکه حقوق بشر اسلامی دامنه وسیعی داشته و از جنین تا جنازه انسان ها را مورد توجه قرار داده است، افزود: متاسفانه در جهانی زندگی می کنیم که اصلی ترین تولید کنندگان و صادر کنندگان تسلیحات مرگبار خود را اصلی ترین و معتبرترین مدعیان صیانت از حقوق بشر معرفی می کنند.

 

تفرشی در خصوص دلیل و اهمیت تدوین اعلامیه حقوق بشر اسلامی از سوی کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی، اظهار داشت: اعلامیه جهانی حقوق بشر در سال ۱۹۴۸ بعد از جنگ‌های خانمان‌ برانداز دوم جهانی شکل گرفت. اعلامیه ای که ادبیات آن توسط دول غربی و یا پیروز در جنگ شکل گرفت و عملا کشورهای اسلامی در آن نقشی نداشتند.

 

معاون ستاد حقوق بشرافزود: این اعلامیه ضعف‌های متعددی داشته و دارد. اعلامیه‌ای که به کرامت ذاتی انسانی، رابطه انسان با خدا و معنویات و بحث هایی چون مبارزه با استعمارگری، حقوق زنان و کودکان بی توجه بوده و انسان را در ظرفیت خارج از منبع وحی مورد شناسایی قرار می دهد.

 

تفرشی اضافه کرد: وزرای خارجه دول عضو سازمان کنفرانس اسلامی در سال ۱۹۹۰ ضمن اجماع در خصوص نقایص اعلامیه جهانی حقوق بشر و با هدف رفع آن مبادرت به تنظیم اعلامیه جدیدی با عنوان " اعلامیه حقوق بشر اسلامی" نمودند. اعلامیه‌ای که بعدها به دلیل محل برگزاری به اعلامیه قاهره معروف شد.

 

وی با اشاره به اینکه پیش از این نیز کشورهای اسلامی مبادرت به تنظیم دو اعلامیه دیگر یکی در سال ۱۹۷۹ در مکه و دیگری سال ۱۹۸۸در طائف نموده بودند، ادامه داد: اعلامیه قاهره مهمترین سند حقوق بشری ملهم از آموزه ها و شریعت اسلام بوده و نماد اراده کشورهای اسلامی در ضرورت صیانت از ارزش های واقعی حقوق بشر در جهان می باشد.



معاون دبیر ستاد حقوق بشر گفت: مخالفت و تعارض اصلی حقوق بشر اسلامی همانا عدم توجه اعلامیه جهانی حقوق بشر به منبع الهی، اخلاق، معنویات، امنیت دینی و فضائل انسانی است.   این در حالی است که حقوق بشر اسلامی، کرامت انسانی مطرح بوده  و در ذات و ارزش انسان ها دیده شده است؛ ظرفیتی که همواره در طول حیات انسان با اوست.

 

تفرشی اظهارکرد: کشورهای غربی از اولین روز تصویب اعلامیه حقوق بشر اسلامی به شدت نسبت به آن معترض بوده و برخی مقامات که دم از آزادی بیان می زنند حتی آن را محکوم کرده اند. در سال ۲۰۰۸ به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران و تائید سازمان کنفرانس اسلامی ۱۵ مرداد به عنوان روز «بزرگداشت حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی» تعیین شده فلذا امسال شاهد برگزاری ششمین دوره این مراسم می باشیم. سعی کرده ایم به عنوان یکی از اعضای OIC فاکتورهایی برای حقوق بشر ارائه دهیم.

 

وی ضمن رد ریشه غربی مفهوم یا واژه حقوق بشر گفت: حقوق بشر در ذات اسلام نهادینه شده و وضعیت فعلی نامناسب آن عمدتا برخاسته از عملکرد ضعیف برخی از کشورهای اسلامی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->