وقتی تحصیل با تقاطع مادری برخورد می‌کند طرز تهیه دسر «توپک یلدایی» | پیش‌غذایی ساده و شیک برای شب یلدا برگزاری مسابقات هفته هشتم لیگ برتر فوتسال زنان از دوم دی ماه نگاهی به تاثیر منفی نوشیدن قهوه بر افزایش خطر پوکی استخوان میانگین جهانی نرخ مشارکت زنان حدود ۵۰ درصد است کسب گرنت پژوهشی کامستک ۲۰۲۵ توسط بانوی پژوهشگر مشهدی دستور پخت کتلت سیب‌زمینی + فیلم برگزاری رویداد «رهبانو» در خراسان جنوبی بوی یلدا توی خانه | چند ایده ساده برای یک شب چله گرم و خوش‌مزه تعیین بازیکن انتصابی برای تیم ملی تنیس روی میز زنان برای اولین بار کاهش نسبت تعداد سقط عمدی به تعداد زنان در سن باروری در کشور چرا برخی مادران امکان زایمان طبیعی ندارند؟ ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید علیرضا سنجری مروری بر کارنامه بازیگر خراسانی، به بهانه نقش‌آفرینی‌اش در سریال «بامداد خمار» طلاق، عاقبت یک دنبال‌کننده ساده راهکار‌هایی ساده برای سرگرم‌کردن بچه‌ها در آپارتمان‌های کوچک
سرخط خبرها
نگاهی به تاثیر منفی نوشیدن قهوه بر افزایش خطر پوکی استخوان

نگاهی به تاثیر منفی نوشیدن قهوه بر افزایش خطر پوکی استخوان

  • کد خبر: ۳۸۰۶۳۹
  • ۰۱ دی ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۳
براساس پژوهش جدید پژوهشگران استرالیایی، نوشیدن بیش از پنج فنجان قهوه در روز می‌تواند بر تراکم استخوانی زنان یائسه تأثیر منفی بگذارد، در حالی که مصرف چای ممکن است اثر محافظتی داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ پوکی استخوان یک بیماری خاموش است که با کاهش تراکم مواد معدنی استخوان (BMD) و توده استخوانی مشخص می‌شود و معمولاً تا زمان بروز شکستگی، هیچ علامتی ندارد. این بیماری با افزایش سن، به‌ویژه پس از یائسگی، شایع‌تر می‌شود. سبک زندگی، از جمله رژیم غذایی و فعالیت بدنی، نقش مهمی در پیشگیری از آن دارد.

مطالعات قبلی درباره نقش نوشیدنی‌های رایجی مانند قهوه و چای بر سلامت استخوان‌ها، نتایجی متناقض داشته‌اند. برای روشن‌ترشدن این رابطه، پژوهشگران استرالیایی داده‌های حدود ۱۰ سال از مطالعه بزرگ شکستگی‌های ناشی از پوکی استخوان (SOF) را که شامل بیش از ۹ هزار و ۷۰۰ زن ۶۵ ساله و مسن‌تر بود، تجزیه‌وتحلیل کردند. تراکم استخوان ران و لگن این زنان در بازه‌های زمانی مشخص اندازه‌گیری شد و مصرف قهوه و چای آنها نیز از طریق پرسشنامه ثبت گردید.

این یافته‌ها به این معنا نیست که باید قهوه را کاملاً کنار بگذارید. قهوه و چای هر دو نوشیدنی‌های گیاهی سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند که برای سلامت قلب و مغز مفیدند. نکته کلیدی اعتدال است:

اگر عاشق قهوه هستید، مصرف خود را به حداکثر ۳ تا ۴ فنجان در روز محدود کنید؛

چای را به عنوان یک گزینه دوستدار استخوان‌ها در نظر بگیرید؛

برای سلامت استخوان‌ها، بر رژیم غذایی متعادل و شامل غذا‌های سازنده استخوان مانند لبنیات، ماهی‌های کنسروی (به‌ویژه انواعی با استخوان نرم مثل سالمون)، سبزیجات چلیپایی (مانند بروکلی، گل‌کلم، کلم برگ، شلغم و...) و حبوبات و ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی، دویدن و تمرینات قدرتی تمرکز کنید.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.