پهپاد آمریکایی توسط یمنی‌ها سرنگون شد (۸ دی ۱۴۰۳) پهپاد «ام کیو ۹» آمریکا در آسمان یمن سرنگون شد وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران یاوه گویی کرد عراقچی: سال ۲۰۲۵ در رابطه با موضوع هسته‌ای ایران مهم است آیا وزیر اقتصاد استیضاح می‌شود؟ تجاوز هوایی جدید آمریکا و انگلیس به یمن (۸ دی ۱۴۰۳) دستگیری سرشبکه مرتبط با منافقین در اردبیل (۸ دی ۱۴۰۳) پایگاه هوایی «نواتیم» ارتش رژیم صهیونیستی مورد حمله موشکی ارتش یمن قرار گرفت (۸ دی ۱۴۰۳) تداوم درگیری در امتداد خط مرزی بین پاکستان و افغانستان (۸ دی ۱۴۰۳) عذرخواهی پوتین از جمهوری آذربایجان به خاطر سقوط هواپیما فرماندار مشهد مقدس: توسعه زیرساخت‌های مشهد یک ضرورت است داوری: روند خدمت در سه سال اخیر هرگز متوقف نشد | از افتتاح ۷۰۰ کلاس درس تا ۱۰۰ جلسه دیدار مردمی پزشکیان: دولت آماده فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم برای مشارکت دانشگاهیان است مسیر خدمت در فرمانداری مشهد مقدس باید استمرار داشته باشد معاون‌اول رئیس‌جمهور: اصلاح برخی روندهای غلط گذشته، توسعه را شتاب می‌دهد مان‌موهان سینگ نخست وزیر سابق هندوستان کیست؟ + بیوگرافی و فیلم تشییع پیکر فرمانده کل سپاه: یمن در دفاع از فلسطینیان پیروز خواهد شد عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: وزیر امور خارجه با نگاه راهبردی وارد پکن شده است | این سفر محدود و محصور به پرونده هسته‌ای نخواهد بود مجلس به دنبال استیضاح وزیر راه و شهرسازی؟ درباره چالش‌ها و راهکار‌های اجرای قوانینی که روی کاغذ مانده‌اند | قوانین نامیزان ابلاغ ۲ ماده واحده از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی رئیس‌جمهور بحث و جدل مجلس و شورای عالی فضای مجازی بر سر کاسبان فیلترشکن؛ مقصر کیست؟ ستاد کل نیروهای مسلح: اتفاقات سوریه، محصول نقشه مشترک آمریکا و اسرائیل است امیر نصیرزاده: سلسله رزمایش‌های ما، توان و قدرت دفاعی ما را نشان خواهد داد عراقچی در پکن با وزیر امور خارجه چین دیدار کرد درگیری‌های شدید در شمال شرق استان حلب سوریه انتصاب اولین فرماندار زن در تاریخ استان کرمان + سوابق نمایش قدرت دفاعی کشور با رزمایش‌های هفته آتی
سرخط خبرها

پیش‌بینی پیروزی بایدن یک اشتباه تحلیلی است

  • کد خبر: ۴۱۱۴۴
  • ۱۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۷
پیش‌بینی پیروزی بایدن یک اشتباه تحلیلی است
بررسی متغیر‌ها بر نتیجه انتخابات آمریکا در گفتگو با پژمان میرکریمی، تحلیلگر مسائل بین‌الملل
علی قدیری | شهرآرانیوز؛ کمتر از سه ماه به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا باقی مانده است و گمانه‌زنی‎‌های متفاوتی درباره پیروز انتخابات وجود دارد. در شرایطی که دولت ترامپ از یک‌سو در داخل با مشکلات ناشی از بحران کرونا دست‌وپنجه نرم می‌کند و با اعتراضات دامنه‌دار سیاه‌پوستان مواجه است و از دیگرسو در خارج و در سیاست خارجی به‌ویژه در موضوع پرونده هسته‌ای ایران نیز موفقیتی کسب نکرده است، بایدن در برخی نظرسنجی‎‌ها پیشتاز است، با این حال نکته درخورتوجه این است که در روز‌های اخیر، ترامپ فاصله خود را با بایدن در نظرسنجی‎‌ها کاهش داده است و همچنین مناظره‎‌های انتخاباتی که نقش بسزایی در تصمیم آرای خاکستری دارد، در پیش است.
 
همین موضوع و البته متغیر‌های دیگر سبب شده است که بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان مسائل بین‌المللی، بر این مسئله اصرار ورزند که نمی‌توان بایدن را از پیش، پیروز انتخابات دانست. برای بررسی بیشتر موضوع، سراغ دکتر پژمان میرکریمی، تحلیلگر مسائل بین‌المللی رفته‌ایم.

میرکریمی در پاسخ به این پرسش که تا چه میزان می‌توان به پیشتازی بایدن در نظرسنجی‎‌های اخیر اعتماد کرد و بر آن مبنا او را پیروز احتمالی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا دانست، گفت: «انتخابات آمریکا مبتنی بر رأی الکترال است و هر ایالت، تعدادی رأی الکترال مشخص دارد که این آرا مشخص‌کننده پیروز انتخابات است.
در انتخابات ریاست‌جمهوری گذشته آمریکا نیز که ترامپ پیروز شد، خانم کلینتون در سرشماری عمومی، رأی بیشتری داشت، اما این ترامپ بود که رأی الکترال بیشتری به‌دست آورد، بنابراین شمارگان آرای بیشتر یا صرف وضعیت بهتر در نظرسنجی‎‌ها به معنای الزام پیروزی بایدن نیست. اگر ترامپ رأی الکترال ایالت‎‌های مهم را به‌دست آورد، می‌تواند بار دیگر به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا انتخاب شود».

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که اعتراضات اخیر در آمریکا ازجمله اعتراضات خیابانی در حمایت از سیاه‌پوستان و نفی تبعیض سیستماتیک در آمریکا در قبال مهاجران، تا چه میزان می‌تواند به ضرر ترامپ تمام شود، گفت: «تحلیلگرانی که فکر می‌کنند اعتراضات موسوم به «جان سیاهان مهم است»، می‌تواند منجر به شکست ترامپ در انتخابات شود، دچار یک اشتباه تحلیلی‌اند.

سیاه‌پوستان در بدنه اجتماعی و اداری آمریکا و در همه‌جا ازجمله اقتصاد و تجارت و حتی پلیس آمریکا حضور دارند. همه سیاه‌پوستان در آمریکا نیز موضعی ضدترامپ ندارند و همه آنان، حامی این جنبش نیستند و حتی برخی، آن را یک آشوب می‌دانند. درنتیجه اینکه ما نگاه خود را به این سمت هدایت کنیم که تمام سیاه‌پوستان علیه ترامپ هستند، یک اشتباه محض است. اینکه فکر کنیم جامعه آمریکا جامعه‌ای دسته‌بندی‌شده است که تمامی سیاه‌پوستان در یک طرفند و تمامی سفیدپوستان در یک طرف، نیز تصوری اشتباه است. تحلیل نژادی و جنسیتی درباره انتخابات آمریکا، الزاما تحلیلی درست و منطبق بر واقعیت نیست و تکیه بر آن، می‌تواند منجر به تحلیل‎‌های نادرست شود».

میرکریمی درباره نگرش ترامپ به مهاجران و تأثیر این نگرش بر انتخاب مجدد او نیز توضیح داد: «نگاه خاص ملی‌گرای ترامپ با شعار «اول آمریکا» و همچنین نگرش ایدئولوژیک او به‌شدت تبعیض‌آمیز است. اما اقدامات و تصمیم‌های ترامپ علیه مهاجران، اتفاقا می‌تواند در جامعه آمریکا برای وی رأی‌ساز باشد. ایجاد محدودیت یا اخراج مهاجران در شرایط اقتصادی نامطلوب برای بسیاری از آمریکایی‎ ها، فرصت شغلی فراهم کرد و این موضوع می‌تواند زمینه‌ساز رأی آن‎‌ها به ترامپ شود. همچنین شعار‌های رادیکال ترامپ در راستای اسلام‌ستیزی با هدف مخدوش کردن چهره اسلام که همراه شده است با برخی رویکرد‌های افراطی در درون جهان اسلام نظیر اقدامات وهابیون یا گروه‎‌هایی نظیر داعش، موجی از اسلام‌هراسی را در آمریکا ایجاد کرده است که می‌تواند در انتخاب مجدد ترامپ موثر باشد؛ بنابراین دشوار است که امروز بگوییم ترامپ دیگر رأی نخواهد آورد و بایدن پیروز قطعی انتخابات است».

این تحلیلگر مسائل بین‌المللی همچنین درباره مهم‌ترین متغیر‌های تعیین‌کننده در انتخابات آمریکا در شرایط کنونی و با توجه به در پیش بودن مناظره‎‌های انتخاباتی گفت: «سه نکته را باید در این راستا مدنظر قرار داد و کسانی که به این سه نکته توجه نمی‌کنند، به‌اشتباه و شتاب‌زده بایدن را پیروز انتخابات آتی آمریکا می‌دانند.
نکته نخست اینکه براساس شنیده‎ ها، بایدن به‌سبب کهولت سن تاحدی به بیماری آلزایمر دچار است و در هنگام سخنرانی، گاه جملاتش را فراموش می‌کند. این ضعفی است که در مناظره‎‌های انتخاباتی، ترامپ از آن به سود خود بهره خواهد برد. دومین نکته این است که انتخاب کاملا هریس، یک فرد هندی‌تبار، به‌عنوان معاون اول از جانب بایدن، برخلاف بسیاری که او را با توجه به جنسیت و نژادش، انتخاب خوبی ارزیابی می‌کنند، اتفاقا می‌تواند به ضرر بایدن تمام شود.

در سال‎‌های اخیر با توجه به شعار‌های ترامپ، موجی از ملی‌گرایی در جامعه آمریکا ایجاد شده که باعث پدیدآیی جریاناتی شده است که فکر می‌کنند مهاجران، تهدیدی فزاینده برای زندگی آنانند. درنتیجه انتخاب چنین فردی به‌عنوان معاون اول به نظر من می‌تواند شانس پیروزی بایدن را در انتخابات کاهش دهد و نکته سوم این است که بایدن و ترامپ در جریان جنبش «جان سیاهان مهم است»، دو رویکرد کاملا متمایز دارند.

اگر این جنبش به‌سوی آشوب و خشونت حرکت کند، طبیعتا در مناظره انتخاباتی، ترامپ، بایدن را به حمایت از شورش و هرج‌ومرج متهم خواهد کرد که موقعیت بایدن را آسیب‌پذیر می‌کند. اما اگر این جنبش مسیر منطقی و آرامی را طی کند، اوضاع متفاوت می‌شود. درنتیجه این سه نکته به‌ویژه در بستر مناظره‎‌های انتخاباتی، می‌تواند موازنه را به نفع دیگری تغییر دهد».
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->