پیش بینی بورس (یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳)| بازار وارد فاز خنثی می‌شود؟ کاهش مصرف گاز در صنایع، توقف تولید را در پی دارد تأمین گوشت مرغ ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۴ در مشهد و خراسان رضوی کلید خورد (۸ دی ۱۴۰۳) درباره مرحوم مهندس باقر مستوفی، پدر صنعت پتروشیمی ایران | مرد چالش‌های بزرگ ساعات کاری بانک‌ها تا پایان بهمن‌ماه ۱۴۰۳ اعلام شد نقش صادرکنندگان در جهش نرخ ارز چیست؟ بررسی قیمت امروز موبایل (۸ دی ۱۴۰۳) | شیائومی نوت ۱۳ چند؟ افزایش ۲ تا ۴۰ میلیون تومانی قیمت خودرو‌های خارجی (۸ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۸ دی ۱۴۰۳) | سورن پلاس ۸۴۱ میلیون تومان شد برنامه قطعی برق در مشهد تغییر کرد (۸ دی ۱۴۰۳) طلا در مشهد از مرز ۵.۲ میلیون تومان هم عبور کرد (۸ دی ۱۴۰۳) موتور سهام کوچک بازار سرمایه روشن شد | افت ۲۱ هزار واحدی شاخص بورس (۸ دی ۱۴۰۳) وزیر نفت خبر داد: افزایش ظرفیت تولید نفت تا حدود ۲۵۰ هزار بشکه در روز برای خرید عرضه اولیه «آواک» فقط ۲ ساعت فرصت دارید (۸ دی ۱۴۰۳) هر باک بنزین سوپر، ۱.۶ میلیون تومان! فاصله کوتاه نرخ طلا در مشهد با ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی شدن (۸ دی ۱۴۰۳) قیمت بنزین سوپر وارداتی اعلام شد (۸ دی ۱۴۰۳) | عرضه بنزین سوپر وارداتی تا آخر سال صعود سه‌پله‌ای تولید فولاد ایران در دنیا بیش از نیمی از کل سپرده‌های بانکی کشور، در استان تهران قرار دارد! خانه‌های کلنگی در تهران نجومی شد دلار بازار آزاد در محدوده ۸۱ هزار تومان (۸ دی ۱۴۰۳) | سکه از ۵۶ میلیون تومان عبور کرد اعتمادسازی، پیش‌نیاز توسعه اقتصادی سود سهام عدالت خود را چگونه یک‌جا دریافت کنیم؟ طلای جهانی یخ زد | قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۸ دی ۱۴۰۳) چند؟ اعلام جزئیات پیش‌فروش برخی از محصولات سایپا از روز دوشنبه (۱۰ دی ۱۴۰۳) آخرین مهلت ثبت درخواست محصولات ایران‌خودرو اعلام شد علت مسدودی صرافی‌های رمزارز چیست؟ آخرین قیمت ارز توافقی نیما در مرکز مبادله امروز (۸ دی ۱۴۰۳) چند؟ دلارحواله ۶۴ هزار و ۵۹۵ تومان شد هشتمین عرضه اولیه امسال بازار سهام امروز (۸ دی ۱۴۰۳) انجام می‌شود + جزئیات
سرخط خبرها

حال ناخوش بازار لوازم‌تحریر مشهد در آستانه سال تحصیلی

  • کد خبر: ۴۱۱۵۳
  • ۱۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۲
حال ناخوش بازار لوازم‌تحریر مشهد در آستانه سال تحصیلی
تولیدکننده نوشت‌افزار گفت: با اینکه قیمت مواد اولیه ۴۰ تا ۵۰ رصد افزایش داشته، قیمت لوازم‌تحریر بین ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده است.
طنین همتی| شهرآرانیوز، بازار لوازم‌تحریر مشهد این روز‌ها حال‌وهوای خوشی را در آستانه بازگشایی مدارس به صورت مجازی سپری نمی‌کند. کرونا این بازار را هم بی‌نصیب نگذاشته و باعث بی‌رغبتی مصرف‌کنندگان شده است.

علی روان، تولیدکننده و دبیر اتحادیه صنف کتاب، نوشت‌افزار و صحاف مشهد، گفت: باتوجه‌به شرایط ناشی از ادامه‌دارشدن شیوع کرونا، به‌طور عمده تولیدکنندگان و فروشنده‌ها به‌دنبال پوشش هزینه‌های جاری هستند و خیلی به‌دنبال سود نیستند. به همین علت، قیمت لوازم‌تحریر کمترین افزایش ممکن را داشته است.

وی افزود: اگر مواد اولیه تولید را در نظر بگیریم، تولیدکننده‌ها ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش قیمت داشتند، اما افزایش قیمت لوازم‌تحریر نسبت به پارسال بین ۲۰ تا ۲۵ درصد است و باقی آن از سود تولیدکننده، توزیع‌کننده و خرده‌فروش کم شده است تا فقط کار انجام شود.

وی ادامه داد: اگر قیمت هر کالایی را نسبت به سال گذشته مقایسه کنید، می‌بینید که درصد افزایش قیمت لوازم‌تحریر از سایر کالا‌ها کمتر است و دلیل آن هم نبود کشش در این بازار است.

دبیر صنف کتاب، نوشت‌افزار و صحاف مشهد گفت: همکاران ما از جمله واردکنندگان و تولیدکنندگان بنا را بر برپایی مدارس به‌صورت مجازی گذاشتند و همین امر باعث شده است حجم خریدشان کم باشد.
روان با اشاره به اینکه ترجیح می‌دهیم مواد اولیه داشته باشیم تا محصول آماده، افزود: اکنون واحد‌های تولیدی ما با ۲۰ درصد ظرفیت کار می‌کنند و ۸۰ درصد ظرفیتشان تعطیل است، چون جنسی که تولید می‌شود، خریداری ندارد.

این تولیدکننده تصریح کرد: در قسمت توزیع و خرده‌فروشی هم شرایط به همین شکل است. خرده‌فروش به‌حدی رسیده است که نهایت برای مصرف ۲ تا ۳ هفته یا حتی بعد از سفارش مشتری، جنس می‌خرد تا در این شرایط به تعهدات خود به تولیدکنندگان عمل کند و زیر بار قرض نرود.

وی درباره صادرات لوازم‌تحریر اظهار کرد: تا ۲ سال گذشته رقم بالایی در واردات این کالا داشتیم، اما در این ۲ سال باتوجه‌به سیاست دولت و سخت‌گیری در امر واردات، فناوری بعضی کالا‌ها وارد ایران شد و زمینه برای تولید کالا‌هایی که وارد می‌شد، فراهم شد، به‌گونه‌ای که کسانی که قبلا واردکننده بودند، اکنون در نقش تولیدکننده کار می‌کنند.

روان افزود: ما هنوز به مرحله صادرات در این حوزه نرسیدیم و حرفی برای گفتن نداریم و بیشتر دغدغه تولیدکنندگان پوشش بازار داخلی است. عمده این کارخانه‌هایی که در ۲ سال گذشته فناوری وارد کردند، بیشتر به فکر پوشش بازار داخلی بودند.

گله از آموزش‌وپرورش

دبیر صنف کتاب، نوشت‌افزار و صحاف مشهد در ادامه گفت: متأسفانه در سال ۹۸ از ۲ قسمت ضربات مهلکی خوردیم. یکی بحث کرونا بود که باعث شد خیلی از همکاران ما واحد‌های خود را جمع کنند یا درحال جمع‌کردن صنف خود باشند که اگر فکری به‌حال این صنف نشود، به‌نظر می‌رسد در سال‌های آینده این صنف جزو صنف‌هایی باشد که به خاطره‌ها می‌پیوندد.

وی ادامه داد: ضربه مهلک دیگری که علاوه بر کرونا بر ما وارد شد، از سوی وزارت آموزش‌وپرورش بود. همان‌طور که می‌دانید آموزش‌وپرورش در حقیقت رسالتش آموزش است، ولی متأسفانه امسال وارد بحث اقتصادی شد. به چه دلایلی این اتفاق افتاد، نمی‌دانیم، اما توزیع کتب درسی را از همکاران ما گرفتند و خودشان انجام می‌دهند.

روان ادامه داد: همکاران ما هر سال در کنار توزیع کتاب، لوازم‌تحریر را هم به دانش‌آموزان می‌فروختند، اما آموزش‌و‌پرورش امسال با این کار ضربه بدی به صنف ما وارد کرد که تبعاتش در آینده نزدیک در همکاران ما نمود پیدا خواهد کرد.

وی افزود: خرید کتاب‌های درسی و نوشت‌افزار از سوی بعضی مدارس و مهدکودک‌ها و توزیع آن بین والدین در چند سال گذشته، معضل گریبان‌گیر فعالان صنف کتاب، نوشت‌افزار و صحاف بوده است. ما انتظار داشتیم آموزش‌وپرورش باتوجه‌به مکاتباتی که انجام می‌دادیم، حمایت کند و رسالت خودش را به‌معنای واقعی انجام دهد، اما نه‌تن‌ها این را عملی نکرد که امسال کتب درسی را هم از ما گرفت و به‌جرئت می‌توان گفت ضربه‌ای در حد کرونا به ما وارد کرد.

این فعال حوزه نوشت‌افزار تأکید کرد: امیدواریم با مکاتباتی که انجام دادیم، در راستای اصل ۴۴ این موضوع حل شود و هر ارگان و نهادی در حوزه کاری و رسالت خودش حضور داشته باشد و برای سال آینده ان‌شاءاللّه این حمایت را از سمت آموزش‌وپرورش داشته باشیم.

وی درباره اختصاص تسهیلات مشاغل آسیب‌دیده از کرونا یادآور شد: این تسهیلات در حقیقت یک مُسکن ضعیت برای این صنف است، ضراباتی که به همکاران ما وارد شد، خیلی قوی‌تر از این بود که با این تسهلات بتوان جبران کرد. دولت هم به اندازه بضاعتش کمک کرده است، اما ضربه‌ای که همکاران ما خوردند با این تسهیلات جبران‌پذیر نیست.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->