رئیس جمهور: دانشگاه مسئله‌محور یکی از مهمترین مراکز برای حل مشکلات و معضلات کشور است چراغ سبز آمریکا به الجولانی: مجوز انجام معاملات با نهادهای دولتی سوریه صادر شد حمله موشکی و پهپادی یمنی‌ها به ناو هواپیمابر آمریکا اردوغان: کشور مستقل فلسطین قطعا تاسیس خواهد شد دو نظامی صهیونیست در شمال نوار غزه زخمی شدند (۱۷ دی ۱۴۰۳) «جاستین ترودو» کناره‌گیری از نخست وزیری کانادا را اعلام کرد رژیم صهیونیستی: هیچ لیستی از حماس درباره گروگان‌ها دریافت نکرده‌ایم ۵ دستور پزشکیان در راستای تحقق اهداف توسعه‌ای صنعت شیلات و آبزیان شبکه جاسوسی وابسته به عربستان و انگلیس در یمن منهدم شد (۱۷ دی ۱۴۰۳) یک نفر با سلاح سرد در حیفا زخمی شد (۱۷ دی ۱۴۰۳) ثبت سالروز شهادت آیت‌الله رئیسی، به عنوان «روز شهدای خدمت» در تقویم مکرون: آماده استفاده از مکانیسم ماشه علیه جمهوری اسلامی هستیم پزشکیان از دانشگاه جامع امام حسین (ع) سپاه بازدید کرد+ عکس سخنگوی سپاه پاسداران: آسمان سرزمین‌های اشغالی برای ما باز است + فیلم امیر سیاری: دوران هشت سال دفاع مقدس گنجینه‌ای از معارف و تجربیات است وزارت‌خانه‌های خارجه و نیرو برای پیگیری موضوع سدسازی‌ها در افغانستان دستور گرفتند بررسی اقدامات وزارت کشور با حضور رئیس جمهور (۱۷ دی ۱۴۰۳) شورای نگهبان از هفته آینده ایرادات لایحه بودجه ۱۴۰۴ را بررسی خواهد کرد نماینده مشهد در مجلس: استیضاح وزیر نفت متوقف شد آیت‌الله علم‌الهدی: اشتغال جوانان موجب بهبود عملکرد چرخه اقتصاد می‌شود | تکیه‌گاه قشر کارگر و محروم، اداره کار و تعاون اجتماعی است جلسه شورای عالی روابط خارجی ایران با حضور عارف برگزار شد (۱۷ دی ۱۴۰۳) | بررسی انتقال پایتخت به سواحل مکران تشکیل جلسه کمیسیون حقوقی مجلس با موضوع ارزیابی معیشت مرزنشینان و فعالیت بازارچه‌های مرزی با حضور استاندار خراسان رضوی (۱۷ دی ۱۴۰۳) سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری: دور جدید گفت‌وگوهای ایران و اروپا؛ ۲۴ و ۲۵ دی ماه در ژنو | سفر هیاتی به ترکیه برای حل مشکل سوخت کامیون‌های ایرانی سفیر ایران در روسیه: سفر پزشکیان به مسکو ابعادی تاریخی خواهد داشت + فیلم برنامه‌های فشرده دیپلماتیک پزشکیان در دی ماه ۱۴۰۳؛ از میزبانی السودانی تا سفر به روسیه و تاجیکستان بیانات رهبر معظم انقلاب درباره دعای «یا مَن اَرجوُه لِکُلّ خَیر» ماجرای نام‌گذاری استادیوم سعدآباد مشهد به «غلامرضا تختی» توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی آیا جاستین ترودو نخست وزیر کانادا استعفا خواهد داد؟
سرخط خبرها

روحانی: پروتکل‌شکنی نباید شیوه شود

  • کد خبر: ۴۲۷۶۸
  • ۲۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۹
روحانی: پروتکل‌شکنی نباید شیوه شود
رییس جمهوری دستورالعمل‌های بهداشتی ستاد ملی کرونا را لازم الاجرا دانست و گفت: پروتکل‌شکنی نباید شیوه ذهنی شود حتی اگر در مواقعی اجرای دستورالعمل‌ها با عواطف انسانی سازگاری نداشته باشد
به گزارش شهرآرانیوز، حجت الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی روز یکشنبه در آیین آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۰ - ۱۳۹۹ دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور گفت: سرآغاز فعالیت تحصیلی سال ۱۳۹۹- ۱۴۰۰ را به محضر همه اساتید و دانشجویان سراسر کشور تبریک و تهنیت عرض می‌کنم.

وی افزود:‌ای کاش پروتکل‌های بهداشتی و دستورالعمل‌ها به من اجازه می‌داد که مثل سال‌های گذشته امروز از نزدیک در میان جمع شما فرهیختگان و اساتید مسوولان عالی رتبه بخش فرهنگ و دانشجویان عزیز باشم، اما چه کنیم که اجرای دستورالعمل‌های ستاد ملی برای همه ما لازم الاجراست و من از روز اول مواجهه با کرونا خودم را موظف می‌دیدم که در شرکتم در مجامع، سفر‌ها و برنامه‌ها و فعالیت‌ها پروتکل‌ها را مراعات کنم.

روحانی ادامه داد: معتقدم پروتکل شکنی نباید به عنوان یک شیوه‌ای در ذهن ما باشد ولو این که در برخی مواقع اجرای پروتکل‌ها با عواطف انسان سازگاری ندارد.

رییس جمهوری گفت: از همه مقامات مسوول و دانشگاه‌های کشور سپاسگذاری می‌کنم که هم در ترم گذشته و هم در آغاز سال تحصیلی همه تلاش و فعالیت‌های خود را کار بستند تا دانش‌پژوهان و دانش‌آموزان از علم و تحصیل باز نمانند.

نیاز به علم و تحقیق نباید روی زمین بماند

وی ادامه داد: ما معتقدیم جامعه ما همان طور که به نیاز‌های ضروری از قبیل اکسیژن، هوا، آب و غذا نیازمند است، به علم و دانش و فعالیت‌های علمی و تحقیقی نیازمند است و باید این نیاز و خواست به زمین نماند و دانشگاه‌های ما هم در آغاز امسال و هم پایان سال گذشته به این وظیفه خود عمل کردند.

رییس جمهوری در ادامه گفت: تشکر دوم من از کادر درمانی سراسر کشور است که از روز اول یعنی پایان بهمن سال گذشته با همه توان برای سلامت و حفظ جان مردم به میدان آمدند و از هیچ کوشش و فداکاری دریغ نداشتند.

روحانی گفت: امروز یک بهداشت و درمانی را در اختیار داریم که بدون آنکه دست نیاز به سوی دیگران دراز کند می‌تواند روی پای خود بایستد. امروز تخت‌های بیمارستانی کفاف بیماران و مبتلایان را داشته است و این در سایه تلاش دولت‌های گذشته و به ویژه دولت یازدهم و دوازدهم برای توسعه امر بهداشت و درمان بوده است.

رییس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: کادر درمان برای آنکه بیماران تنها یک رنج و آن رنج بیماری داشته باشند همه توان خود را به کار گرفتند. همچنین شاهد بیمه همگانی، طرح تحول سلامت و گسترش بهداشت و درمان در سراسر کشور حتی در روستا‌ها بودیم. از طرف دیگر برای دارو، تجهیزات پزشکی شرکت‌های دانش بنیان و همه آن‌هایی که در این زمینه مسوولیت دارند بار سنگینی را بردوش داشتند و امروز حدود ۹۵ درصد نیاز‌های دارویی را در داخل کشور تامین می‌کنیم.

رییس جمهوری ادامه داد: از همه عزیزانی که در کارخانجات، مراکز علمی و تحقیقاتی که از روز اول مواجه با کرونا برای ضروریات زندگی از آب و برق و گاز و سایر خدمات، مواد غذایی، تولیداتی که مورد نیاز مردم بود، تلاش کردند و توانستند کاری کنند که نیاز‌های ضروری جامعه را مرتفع کنند تشکر می‌کنم.

وی گفت: علیرغم جهش علم و دانش در طول دهه‌ها و قرون گذشته و پیشرفت‌های علمی باز هم می‌بینیم که بشر در برابر یک موجود به ظاهر کوچک و ناچیز اینگونه درمانده می‌شود و این همه مشکلات برای جوامع بشری پیش آورده است.

روحانی اظهارداشت: می‌بینیم که این ویروس زندگی مردم و اقتصاد جوامع را تحت تاثیر قرار داده و کشور‌هایی هستند که ۲۰ درصد و کشور‌هایی ۱۰ درصد و حتی کشور‌هایی که بیست و چند درصد اقتصادشان کوچک شده است و این نشان می‌دهد که یک موجود به ظاهر کوچک چگونه می‌تواند زندگی را دگرگون کند و امروز همه را وادار کرده که زیست جدیدی را در دانشگاه‌ها، محل کسب و کار و زندگی با سبک و چارچوب جدید به فعالیت ادامه دهند.

رییس دولت تدبیر و امید افزود: مهم این است که برای هر کار و فعالیتی امروز بتوانیم فعالیت را در چارچوب پروتکل ادامه دهیم و فعالیت‌های ما تعطیل نشود. اگر بنا بود فعالیت‌ها تعطیل شود، آن وقت می‌دیدید که از همان بهمن و آغاز اسفند زندگی، تامین مواد غذایی و نیازمندی‌های ضروری مردم با چه مشکلاتی مواجه می‌شد و چگونه مردم از معنویت، مناسک دینی و از نشاط روحی فاصله می‌گرفتند. توانستیم در تمام مقاطع و در طول این ۷ ماه در چارچوب ضوابط بهداشتی فعالیت‌های خود را ادامه دهیم.

رییس جمهوری ادامه داد: از همه دانشگاه‌ها تشکر می‌کنم که با یک آموزش ترکیبی از آموزش حضوری گرفته تا آموزش فضای مجازی و الکترونیکی به فعالیت علمی خود ادامه می‌دهند. اگر چه برای ما هیچ چیزی جای آموزش حضوری را نخواهد گرفت. دیدن استاد و سخن گفتن با استاد و سخن گفتن استاد با دانشجو و طرح مسائل و سوالاتی که مورد نظر است در فضای حقیقی و حضوری راحت‌تر و بهتر و دقیق‌تر انجام می‌گیرد.

روحانی با بیان اینکه آموزش مجازی می‌تواند در بخش بزرگی از فعالیت علمی و تحقیقاتی ما جایگزین آموزش حضوری باشد، گفت: دانشگاه مرکز علم، تحقیقات و نوآوری است. دانشگاه جایگاهی است که مدیران آینده ما را تربیت می‌کند، نظریه‌های جدید را در علوم و در زمینه‌های مختلف طرح می‌کند و رهنمون ماست برای اینکه چگونه راحت‌تر و بهتر زندگی کنیم.

وی افزود: در عین حالی که دانشگاه همواره فضای نقادی نسبت به حکومت، حاکمان، دولت و جوامع است، شاید هیچ فضایی نقادتر از فضای دانشجویی نباشد و این نقد زمانی که با در نظر گرفتن شرایط و واقعیت‌های جامعه و با انصاف توام باشد بهترین هدیه برای جامعه و مسئولین ما هست.

هم باید روی پای خود بایستیم، هم شرایط تعامل با دنیا را فراهم کنیم

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: کشور امروز با دو مشکل بزرگ مواجه است. همه می‌دانیم نه در تاریخ ایران بلکه شاید کمتر در تاریخ جهان شاهد چنین تحریم‌هایی بوده‌ایم. از آغاز سال ۹۷ و تمام سال ۹۷، سال ۹۸ و امروز نیمی از سال ۹۹ با این تحریم شدید مواجه هستیم. اما در عین حال نگذاشتیم دشمنان ما به هدف اصلی‌شان که شکستن ابهت این نظام و درمانده کردن مردم و تسلیم کشور و نظام در برابر خواست ناحق آن‌ها بود، برسند.

روحانی ادامه داد: درآمد نفتی ما در یک سال، در سال ۹۰، ۱۲۰ میلیارد دلار بوده و در سال گذشته یعنی سال ۹۸، کمی بیش از ۲۰ میلیارد دلار بوده است یعنی از ۱۲۰ تا ۲۰ میلیارد دلار و این نشان می‌دهد که جامعه با چه مشکلاتی روبرو است. ما باید روی پای خود بایستیم و باید به درون بنگریم. باید از توانمندی‌های داخلی‌مان استفاده کنیم و نباید چشم‌مان به بیرون باشد، اما این واقعیت هم وجود دارد که بدون تعامل با جهان، زندگی کردن بسیار سخت و گاهی ناممکن است.

رییس دولت تدبیر و امید عنوان کرد: ما باید بتوانیم آنچه تولید می‌کنیم را در فضای بیرون کشور عرضه کنیم و آنچه نیازمند هستیم و در داخل کشور وجود ندارد را از فضای بیرون تامین کنیم. حتی در دارو و درمان هم ضمن اینکه خوداتکا هستیم، اما در جا‌هایی به مواد اولیه یا مواد ساخته شده یا واکسن نیازمند هستیم و باید از دیگران بگیریم و دارو‌ها و تجهیزات پزشکی که بیش از نیاز ما است را صادر کنیم.

روحانی ادامه داد: در همه مقولات این چنین است از کالا‌های اساسی تا کالا‌های غیرضروری، جا‌هایی است که به خرید از خارج نیاز داریم و در مواردی هم به فروش به فضای بیرون نیاز داریم؛ بنابراین هم باید روی پای خود بایستیم و هم باید شرایط تعاملی با دنیا را فراهم کنیم.

رییس جمهوری یادآور شد: ضربه دشمن در همین فضا است که می‌خواهد رابطه ما را با جهان، دچار اختلال و اخلال کند و ما باید بتوانیم این مشکلات را در شرایط امروز حل و فصل کنیم. من در همین‌جا خدمت ملت عزیز، اساتید دانشگاه و دانشجویان عرض می‌کنم که علیرغم همه مشکلات، توانستیم آنچه برای کالا‌های اساسی ما نیاز بوده، تقریباً در این ۶ ماه به اندازه سال گذشته، در برخی از موارد بیش از سال گذشته را تامین کنیم.

روحانی افزود: علیرغم همه مشکلات توانسته‌ایم نیازمندی‌ها را برای جامعه، درحد توان مرتفع کنیم با اینکه مشکلات امسال ما از سال گذشته به مراتب بیشتر است و شما می‌دانید که در سه ماه اول به دلیل کرونا، مشکلات ما مضاعف شد و صادرات و واردات ما با مشکلاتی مواجه شد، در سه ماه اول با رشد منفی حدود ۳.۵ درصدی مواجه بودیم، اما در ماه چهارم و پنجم، دارای رشد مثبت هستیم.


منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->