صادرات ۱۵۰ میلیون دلاری صنایع آرایشی و بهداشتی رقابت بیش از ۱۵ هزار فرهنگی برای اعزام به مدارس خارج از کشور تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌ ورودی مدارس استعداد درخشان و نمونه دولتی نشانه‌های جدید هشداردهنده زوال عقل در سالمندان کشف معادن هخامنشی در آبدانان استان ایلام اتصال برق و انتشار دود در بخش CCU بیمارستان شادگان (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پارکینسون، لرزش بی‌امان، درد بی‌درمان| درباره بیماری مرموز «فلج لرزان» چه می‌دانید؟ صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین)
سرخط خبرها

چرا میزان ابتلای زنان به آلزایمر بیش از مردان است؟

  • کد خبر: ۴۲۸۵۱
  • ۲۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۳
چرا میزان ابتلای زنان به آلزایمر بیش از مردان است؟
تکتم جاوید - کارشناس ارشد روان‌شناسی عمومی
اگر نگاهی به آمار‌های جهانی بیندازیم نکته‌های زیادی دستگیرمان می‌شود. اینکه در جریان روزمره‌گی چه بلا‌هایی سر خودمان می‌آوریم و از آن بی‌خبریم. یکی از این آمار‌ها که اتفاقا مدت‌هاست منتشر شده است می‌گوید زنان ۲ برابر مردان به آلزایمر مبتلا می‌شوند. آلزایمر همان بیماری غریبی است که مثل خوره آهسته‌آهسته به جان خاطرات و دانسته‌های ذهنی آدم می‌افتد و همه را محو می‌کند. وقتی این خبر‌ها را می‌خوانیم، هراس برمان می‌دارد که نکند من آلزایمر بگیرم، و بعد همه چیز را مرور می‌کنیم که من هنوز خوب به خاطر دارم کتکی که در کودکی از پدر و مادر خوردم، ماجرای قهر و آشتی با دوست قدیمی‌ام، دعوا‌های والدینم و همه سختی‌های زندگی مشترکم. اما در روزی که خودمان زمانش را به خاطر نخواهیم آورد دچار آلزایمر می‌شویم و زندگی‌مان با محو خاطراتمان تمام می‌شود.
 
سؤال این است: حدس می‌زنید چرا میزان ابتلای زنان به آلزایمر بیش از مردان است؟ علت‌های پزشکی و جسمی را که کنار بگذاریم، تحقیقات تازه نتیجه جالبی دارد. تحقیقات نشان می‌دهد اضطراب یکی از دلایل اصلی ابتلا به آلزایمر است و از آنجایی که زنان زندگی پرنگرانی و پراضطراب‌تری را تجربه می‌کنند، بیشتر مستعد درگیر شدن به آلزایمر هستند.
 
حالا به زندگی خود برگردید. نگاهی به تنش‌ها و نگرانی‌های روزمره خود بیندازید و آن‌ها را مرور کنید. هرکدام از ما دست‌کم چندتا را همیشه همراه خود حمل می‌کنیم: نگرانی از سلامتی پدر و مادرمان، از دست‌دادن کار، ناباروری، اختلافات زناشویی، بیماری فرزند، هزینه‌های زندگی و اجاره‌خانه، ازدواج بچه‌ها و سر و سامان دادن به زندگی آن‌ها. برخی از ما به درجه‌ای از تجربه نگرانی رسیده‌ایم که می‌توانیم برای اتفاقاتی که هرگز نیفتاده‌اند و نخواهندافتاد سناریو بنویسم و روز‌ها و شب‌ها گریه و زاری کنیم. استرس تجربه یک احساس است برای مشکل رخ‌داده، اما اضطراب احساس یک ماجرای رخ‌نداده است. مردان به ماجرا‌ها به شکل سیستمی نگاه می‌کنند و نگران موضوعی می‌شوند که آن را می‌بینند، اما اگر در دل‌مشغولی‌های خودتان، مادرتان یا خواهرانتان عمیق شوید، خواهید دید که بیشتر آن‌ها یا اصلا وجودندارند یا ارزش این همه نگرانی را ندارند.
این بار نگاهی بیندازید به زنان سالمندی که در اطرافیانتان به آلزایمر مبتلا شده‌اند. کلامشان را که مرور کنید، چیز زیادی از زندگی یادشان نیست، اما هنوز غصه برادری را می‌خورند که جوان‌مرگ شد یا نگران دختری هستند که هیچ‌وقت ازدواج نکرد. این یعنی تمام زندگی‌شان با غم و غصه این و آن عجین شده است که حتی زوال حافظه هم دست از سرشان برنمی‌دارد. پس در روحیات خود عمیق شوید و اضطراب را پیدا کنید. اگر احساس نگرانی مداوم در شما وجود دارد، به دنبال درمانش باشید، زیرا زندگی هدیه‌ای است که به هرکدام از ما داده شده است و حق داریم تا آخرین لحظه باکیفیت‌ترین آن را تجربه کنیم. درمان اضطراب در موارد حاد به کمک درمان‌های روان‌پزشکی و در موارد خفیف‌تر با جلسات مشاوره قابل کنترل است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->