سود ۱۴۰۲ سهام عدالت چه وقت تعیین تکلیف می‌شود؟ تصویب واگذاری سهام سایپا و ایران خودرو + جزئیات تکذیب افزایش قیمت گازوئیل (۱۵ دی ۱۴۰۳) کدام مشاغل تا چند سال آینده دیگر متقاضی ندارند؟ علت بسته شدن درگاه ورودی ریالی صرافی‌های رمزارز چه بود؟ قیمت موبایل ارزان شد (۱۵ دی ۱۴۰۳) + جدول قیمت پیش‌فروش کوییک از روز دوشنبه (۱۷ دی ۱۴۰۳) + جزئیات مهلت ۱۵ روزه برای متقاضیان نهضت ملی مسکن | افزایش آورده نقدی ۳۵۰ میلیونی تا پایان دی ماه ۱۴۰۳ گاز ۱۲ پتروشیمی قطع شد شروع پرقدرت بورس در هفته جدید | رشد بیش از ۶۱ هزار واحد شاخص کل (۱۵ دی ۱۴۰۳) السودانی هشدار داد: زمزمه‌های تغییر نظامی سیاسی در عراق دلار کانال ۸۰ هزار تومان را از دست داد (۱۵ دی ۱۴۰۳) + علت ریزش بانک مرکزی: کاهش ذخایر ارزی نداریم | ذخایر ارز و طلا در کشور کاملاً مطمئن است به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز ممنوع است بورس اروپا با پایان تعطیلات سال نو میلادی سقوط کرد (۱۵ دی ۱۴۰۳) + علت روند آرام کاهش نرخ طلا در مشهد (۱۵ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۵ دی ۱۴۰۳) | ریزش ۶۵ میلیون تومانی پیکاپ فوتون قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۵ دی ۱۴۰۳) | ساینا S دوگانه‌سوز ۵۵۱ میلیون تومان شد! نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ دی ۱۴۰۳) | افت دلار به کانال ۸۰ هزار تومان علت جذاب‌شدن بورس چیست؟ | نرخ بهره بین‌بانکی در کوتاه‌مدت کاهش نمی‌یابد افزایش قیمت دلار توافقی نیما | دلارحواله کانال ۶۶ هزار تومان را فتح کرد (۱۵ دی ۱۴۰۳) ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی از امروز (شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳) آغاز می‌شود + جزئیات وزارت رفاه موظف به بازتعریف یارانه شد زعفران ایران به‌زودی شناسنامه‌دار می‌شود بیماری‌های سرماخوردگی و آنفلوانزا نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک ندارند قیمت‌گذاری ملک متفاوت شد مالیات کارگران سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ پیش‌بینی قیمت طلای جهانی در سال ۲۰۲۵ میلادی (۱۵ دی ۱۴۰۳) آغاز حراج سکه‌های ربع و تمام با ضرب ۱۴۰۳ از ساعت ۱۲ امروز (۱۵ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

شاخص کل بورس تا کجا رشد می‌کند؟

  • کد خبر: ۴۳۵۶۵
  • ۲۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۳
شاخص کل بورس تا کجا رشد می‌کند؟
بورس بعد از مدت‌ها نوسان و افت شدیدی که تجربه کرد، هفته گذشته وارد مدارصعودی شد و روز‌های مثبتی را با خود برای سهامداران به همراه آورد، اما تداوم یا موقتی بودن رشد شاخص بورس نگرانی کنونی فعالان بازار است و ذهن آن‌ها را به خود مشغول کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، جلسه‌های مکرر و پشت سرهم سازمان بورس که تا چند وقت گذشته برای بهبود روند معاملات و بازگشت دوباره رونق به بورس برگزار می‌شد همیشه ناکام می‌ماند، اما بالاخره با تصمیمات اتخاذ شده در آخرین جلسه شورای عالی بورس، امید دوباره به این بازار بازگردانده شد و شاهد سبزپوشی دوباره شاخص بورس در بازار بودیم، شاخص کل که بعد از گذشت بیش از یک ماه افت به مرور از دو میلیون واحد وارد کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی شده بود، در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته توانست دوباره به کانال یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد ورود کند.

 

در جلسه اخیر شورای عالی بورس آیین‌نامه پیشنهادی حفظ ثبات بازار سرمایه و صیانت از حقوق سهامداران و سرمایه‌گذاران مورد بحث و بررسی قرار گرفت که به موجب مفاد این آیین‌نامه، ضمانت اجرایی و اختیارات لازم به سازمان بورس و اوراق بهادار در جهت الزام سهامداران عمده به انجام عملیات بازارسازی و بازارگردانی تفویض شد.

 

همچنین در کنار این تصمیم، منع مشارکت بانک‌ها در رابطه با مفاد ماده ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، استثناء شد و بانک‌ها مجاز به سرمایه گذاری در بازار سرمایه شدند.

 

به دنبال چنین اخباری در بازار، روز چهارشنبه خبری با عنوان موافقت صندوق توسعه ملی با انتقال یک درصد از منابع این صندوق به صندوق تثبیت بازار سرمایه منتشر شد که این موضوع در کنار دیگر تصمیمات اتخاذ شده توانست دوباره نگاه سهامداران را به بورس خوشبین کند و با ارزیابی کارشناسان مبنی بر تاثیر مثبت این اتفاق بر بورس و متعادل شدن روند معاملات بازار به سمت صعود، کام همه سهامداران شیرین شد.

 

رشد هفته گذشته بورس فقط به جلسه شورای عالی بورس منتهی نشد بلکه جلسات مختلفی در مجلس برگزار شد که صحبت‌های مطرح شده و حمایت‌های صورت گرفته از بازار سرمایه در این جلسه بر رشد دوباره شاخص بورس بی‌تاثیر نبوده است.

 

بازگشت افزایش تقاضا به بورس

نکته‌ای که در این زمینه ذهن همه کارشناسان و سهامداران حاضر در بازار را به خود مشغول کرده و باعث نگرانی فعالان بازار شده است، موقتی بودن روند صعودی بازار و احتمال منفی شدن دوباره شاخص بورس است که در این زمینه «امیرعلی امیرباقری» امروز (شنبه) در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: حرکت معاملات بورس در بازار هفته گذشته به سمت تعادل پیش رفت، در ابتدا وزنه بین عرضه و تقاضا متعادل شد، اما بعد تقاضا در بازار شدت گرفت و در انتهای هفته هم بازار با رقم خوبی به کار خود پایان داد.

 

وی ادامه داد: نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که بازگشت معاملات هفته گذشته بورس به روند صعودی از طریق فشار پول حقوقی‌ها و حمایت دستوری از سوی بورس انجام نشد بلکه انتشار اخباری مبنی بر حمایت و بازارگردانی لیدر‌ها باعث افزایش تمایل حقیقی‌های بازار به خرید شد و توانستند از قیمت‌های مطلوب سهام در آن بازه زمانی استفاده کنند، در حقیقت سمت تقاضا را پر کردند و تعادل را به بازار بازگردانند.

 

امیرباقری خاطرنشان کرد: باید به این موضوع دقت کرد که اگر واقعیات و تحلیل‌های بازار همخوانی با قیمت‌ها نداشته باشد تزریق پول از سمت حقوقی‌ها و حقیقی‌ها بی فایده خواهد بود.



این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه قیمت‌ها در بازار باید ابتدا به سطح مطلوب و معقول برسند و بعد سرمایه‌گذاران خرد و بزرگ با دید انتفاع و کسب سود وارد بازار شوند، گفت: نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که حقوقی‌ها نمی‌توانند به صورت مداوم از بازار حمایت کنند، آن‌ها باید به سهامداران و هیات مدیره پاسخگو باشند به همین دلیل نباید انتظار داشت که حقوقی‌ها در هر نقطه‌ای از بازار اقدام به خرید کنند و به بهانه حمایت از بازار، پرتفوی خود را به سمت اعداد بالا و قیمت بالاتر سوق دهند، زیرا در میان‌مدت و بلندمدت سهامداران هم طالب سود بیشتر خواهند شد.

 

امید بازار به صندوق توسعه ملی

وی به تزریق یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: اکنون در کشور نیاز‌های ارزی متنوع و مصارف اولویت‌داری نسبت به بازار سرمایه وجود دارد، بنابراین بعید به نظر می‌رسد با این کمیت و کیفیتی که مطرح شده منابع صندوق وارد بازار سرمایه شود.

 

امیرباقری خاطرنشان کرد: در کل این اقدام برای معاملات بازار امیدبخش است، اما ورود یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به بازار در میان‌مدت منجر به تورم زایی خواهد شد، در کل می‌توان گفت موقعیت‌های دیگری برای این استفاده از این مبلغ وجود دارد که بهتر است آن را در آنجا هزینه کرد.

 

اتفاق نظر مسوولان برای حمایت از بورس

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، هفته گذشته جلساتی در سطح روسای قوا، رییس سازمان بورس و ایمیدرو برگزار شد که اتفاق نظر افراد حاضر در این جلسات حمایت از بورس بود.

 

وی افزود: نکته‌ای که باید مدنظر قرار گیرد ابعاد حمایت از این بازار است، برخلاف اینکه برخی تصور می‌کنند حمایت کردن الزاما معنای تزریق نقدینگی و افزایش قیمت سهام است بلکه باید گفت حمایت کردن انواع مختلفی دارد که مهمترین آن حمایت از شرکت‌ها به جای حمایت از قیمت‌ها است به این معنا که دست از قیمت‌گذاری دستوری برداشته شود و راه قیمت‌گذاری مطابق با بازار آزاد تسهیل شود.

 

امیرباقری خاطرنشان کرد: در کنار این مسایل باید ضمن آسان‌تر شدن افزایش سرمایه‌ها برای آن شرکت‌ها، سرمایه در گردش شرکت‌ها با وام‌های بلندمدت ترمیم شود که این حمایت‌ها در آینده در افزایش فعالیت شرکت‌ها و بهبود سودسازی و قیمت سهم نشان داده خواهد شد.

 

تاکید روسای قوا بر تامین مالی از مسیر بازار سرمایه

این کارشناس بازار سرمایه به تاکید اکثر روسای قوا بر تامین مالی از مسیر بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: تامین مالی کلمه‌ای است که باید برای آن تفکراتی صورت گیرد، زیرا تامین مالی به معنی افزایش سرمایه‌ها، فروش سهام است که در نهایت سمت عرضه را تقویت می‌کند.

 

روند کلی بورس معقول است

وی گفت: ممکن است بازار در محدوده سقف‌های قبلی با فشار فروش و فشار عرضه در بازار مواجه شود، یکی از استراتژی‌هایی که سیاستگذار در بازار سرمایه در پیش گرفته است مخابره اخبار مثبت به صورت قطره چکانی در بازار است تا از طریق تحریک و فشار حقیقی‌ها برای خرید از بازار حمایت کنند.

 

امیرباقری افزود: به نظر می‌رسد روند کلی بورس معقول و مثبت باشد، اما نباید در انتظار روند‌هایی مشابه چند ماه نخست سال باشیم بلکه حرکت بازار از این بعد آرام‌تر از گذشته است و درون یک کانال، نوسان خواهد داشت.

 

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: اکنون اتفاق بنیادی خاصی که بتواند بازار را تهدید کند و در مسیر منفی قرار دهد وجود ندارد فقط ریسک‌های سیاسی و خارج از بازار وجود دارد که همزمان می‌تواند با تقویت قیمت دلار به نفع بازار سرمایه پیش روند، اما از طرفی هم می‌تواند با افزایش ریسک‌های خاص موجب کاهش p/e (نسبت قیمت به درآمد) بازار شود.

 

وی گفت: انتظار داریم روند‌ها شکل عقلانی و معقول به خود بگیرند و هیجان‌ها چه در جهت مثبت و چه در جهت منفی تخلیه شده باشند و در میان مدت و بلندمدت معاملات معقولی را در بازار شاهد باشیم.

 

امیرباقری افزود: بازار ثانویه باید بازار فعالی باشد تا بتوان از این طریق بازار اولیه مثبتی را داشته باشیم و در نهایت تامین مالی و تحقق این هدف صورت بگیرد.

 

این کارشناس بازار سرمایه گفت: در شرایط حاضر فعالان بازار باید حتما از افراد دارای تخصص و مجوز قانونی استفاده کنند و بدون داشتن آگاهی و تجربه دست به سرمایه گذاری در بورس نزنند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->