پیش فروش دو محصول سایپا ویژه دی ماه ۱۴۰۳ اعلام شد + شرایط و قیمت وزیر نیرو خبر داد: کسری گاز در مناطق سردسیر ایران چه تعداد واحد نیروگاهی از مدار خارج شده است؟ تأمین ارز واردات کالا‌های اساسی و دارو از مرز ۱۱ میلیارد دلار گذشت نیروگاه برق ری از مدار تولید خارج شد | اتمام ذخیره گازوئیل قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ دی ۱۴۰۳) | رشد ۷۵ میلیونی چانگان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۶ دی ۱۴۰۳) | قیمت کراس اوور ایران خودرو مشخص شد رشد بیش از یک‌ میلیون تومانی قیمت سکه و ۱۱۴ هزار تومانی قیمت طلا طی یک روز در مشهد (۶ دی ۱۴۰۳) ارزان‌ترین موبایل‌های آیفون چند؟ (۶ دی ۱۴۰۳) نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ دی ۱۴۰۳) | طلا به گرمی ۵ میلیون و ۸۰ هزار تومان رسید توزیع گوشت قرمز رایگان برای خانواده‌های کم برخوردار + جزئیات گزارش ۴ ماهه نهضت ملی مسکن منتشر شد خسارت قطعی چندساعته برق به ۲۲ کارخانه سیمانی کشور | توقف تولید سیمان در تهران و خراسان ملک در این منطقه گران خواهد شد کارخانه تولید کاغذ سنگی در فاروج خراسان‌شمالی با حضور وزیر نیرو افتتاح شد (۶ دی ۱۴۰۳) سوختگیری بنزین با کارت بانکی از سال ۱۴۰۴ بررسی وضعیت احداث پروژه آزادراه حرم تا حرم در دستورکار شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی جدول قیمت سکه‌های پارسیان (۶ دی ۱۴۰۳) | سکه پارسیان در آستانه ۸ میلیونی شدن! اعترافات قاتل در بازسازی صحنه جرم: مقتول سال‌ها بازی‌ام داده بود سود مرحله جدید سهام عدالت چقدر است و چه زمانی واریز می‌شود؟ قیمت سکه‌های ضرب ۸۶ حراج مرکز مبادله چقدر است؟ آیا ثبات به بازار ارز برمی‌گردد؟ (۶ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) | بادمجان ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان کارگران چطور مالیات‌های مازاد بر حقوق را پس‌ بگیرند؟ سازندگان توان فروش و ساخت مسکن را ندارند سرپرست مدیریت روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش منصوب شد وزیر نیرو: هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق ۸ هزار تومان است پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

واردات بی‌رویه پنبه، تولیدکنندکان داخلی را فلج کرد

  • کد خبر: ۴۴۳۷۵
  • ۰۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۰
واردات بی‌رویه پنبه، تولیدکنندکان داخلی را فلج کرد
کشاورز نمونه کاشمری گفت: حمایت‌نکردن دولت در سال‌های گذشته از محصول استراتژیک پنبه، باعث شد کشاورزان این محصول را رها کنند.
به گزارش شهرآرانیوز، امروز کشاورزان نمونه پنبه‌کار کاشمر در کنفرانس خبری از مشکلات کشاورزی و دلایلی که باعث شد کشت طلای سفید در سال‌های گذشته در این منطقه بسیار کمتر شود صحبت کردند.

این کشاورزان از عدم حمایت دولت در سال‌های گذشته و مجموعه عواملی که باعث شد کشت پنبه در این منطقه به عنوان قطب تولید این محصول توجیه اقتصادی نداشته باشد بحث کردند.

هادی تقوی ۶۲ ساله که در سال ۷۲ با تولید ۸ تن در هکتار به عنوان پنبه‌کار نمونه کشور معرفی شده بود امروز کشت طلای سفید را رها کرده و به تولید محصولات دیگری روی آورده است و به جای پنبه محصولاتی مانند انگور، جو و ذرت می‌کارد.

به گفته این کشاورز نمونه کاشمری عدم حمایت دولت در سال‌های گذشته از محصول استراتژیک پنبه باعث شد آن‌ها این محصول را رها کنند.

تقوی گفت: در حالی که در آن زمان تولید پنبه در اوج بود و حتی صادرات به کشور‌های آسیای میانه و ترکمنستان داشتیم، با اجازه دولت وقت پنبه به ویژه الیاف مصنوعی وارد شد که همین واردات بی رویه تولید کنندکان داخلی را فلج کرد.


تقوی در توصیف وضعیت تولید پنه در دهه هفتاد گفت: کارخانه‌های پنبه به طور مستمر فعالیت داشتند و صنایع نساجی در کنار آن‌ها فعالیت میکردند و در مقاطعی پنبه ایران به فرانسه و آلمان صادر می‌شد، اما بااوج گرفتن واردات این وضعیت بر عکس شد و تولید پنبه روز به روز به افول گذاشت.

این کشاورزی نمونه با بیان اینکه در دهه هشتاد ۴۰ هکتار پنبه کاری داشته است، اما اکنون همه آن‌ها را به کشت محصولات دیگر اختصاص داده است، گفت: تولید این محصول دیگر برایش صرفه اقتصادی ندارد.
 

وی اظهار داشت: نرخ خرید پنبه از کشاورزان بسیار پایین است و در خوش بینانه‌ترین حالت ۲۰ میلیون تومان در هکتار برای کشاورزان در آمد ایجاد میکند که البته با کسر هزینه‌های جاری واقعا چیزی برای پنبه کار باقی نمی‌ماند.

هزینه نهاده‌های کشاورزی بسیار بالاست

وی اظهار داشت: هزینه بالای نهاده‌های کشاورزی از جمله کود شیمایی بالا است به طوری که قیمت کود فساته و پتاسه به بسته‌ای ۵۰۰ هزار تومان برای سال جاری رسیده است.

وی افزود: از آنجا که پنبه محصول هزینه بری است باعث شده که کشت آن برای کشاورزان زیادی از جمله من به صرفه نباشد.


قربان علی اسدی یکی دیگر از کشاورزان پنه کار حاضر در این نشست به دلایل دیگری از کاهش سطح زیر کشت پنبه در سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: کمبود آب یکی دیگر از دلایلی بود که باعث شد کشاورزان به سمت تولید محصولات دیگری بروند.

وی اضافه کرد: هوشمند سازی چاه‌های آب باعث شده که کشاورزان نتوانند به حد کافی مزارع خود را آبیاری کنند و برای استفاده از آب محدودیت ایجاد شده است.
 


مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد نیز دراین مراسم گفت: تغییرات آب و هوایی تاثیر زیادی در کشت نکردن پنبه از سوی کشاورزان دارد در سال‌های گذشته این منطقه گرم‌تر شده است و از آنجای که پنبه آب بیشتری نیاز دارد کشاورزان مجبور به کشت محصولات دیگری شده اند.
تولید پنبه هزینه بر است و سالانه باید این هزینه‌ها تکرار شود، اما در باغ انگور کشاورز یک سال می‌کارد و چند سال برداشت می‌کند و در نتیجه هزینه‌های کمتری دارد.
 

در این نشست مجتبی صمیمی نماینده یک کارخانه نساجی نیز حضور داشت و از وضعیت کاهش تولید پنبه و آینده این صنعت ابراز نگرانی کرد و گفت: واردات بی رویه پنبه اکنون نیز ادامه دارد و دو ماه قبل از فصل برداشت ثبت سفارش انجام و همزمان با فصل برداشت داخلی واردات صورت می‌گیرد و این شائبه ایجاد ماه‌ی شود که فسادی در پشت پرده است.

وی به امضا‌های طلایی در وزارت صنعت اشاره کرد و گفت: وزارت صمت در پاسخ به نامه رئیس جمور که واردات پنبه در فصل برداشت بررسی شود نوشته است «هرگونه ممنوعیت و محدودیت در واردات پنبه خلاف است»
 

صمیمی ادامه داد موضوع وزارت صمت درباره محدودیت واردات پنبه درحالی است که همه کارشناسان اعتقاد دارد ایران از اوج شکوفایی تولید پنبه و خودکفایی در این محصول فاصله زیادی بگیرد واردات است
این کارشان همچنین گفت سیاست‌های حمایتی ازتولید پنبه وجود ندارد وبسته‌های تشویقی نیز برای ترقیب کشاورزان پیش بینی نشده است که همه این‌ها باعث نگرانی پنبه کاران شده است و تضمینی ندارند که اگر دوباره به سمت تولید پنبه بروند وضعیت آن‌ها بهبود می‌یابد و از حمایت‌های دولت برخودار می‌شود.
 

وی ادامه داد:مدیریت دو وزارتخانه صمت و جهاد کشاورزی به صورت پراکنده است که حلقه‌های زنجیره تولید در میان این وزاتخانه‌ها منقطع شده است درحالی در تمام دنیا تولید را در قالب زنجیره پیش می‌برند.

عباش زابلی مقدم یکی دیگر از پنبه کاران که در سال ۹۴ پنبه کار نمونه شده بود گفت مشکل اصلی کمبود اب است و دولت اگر می‌خواهد کشاورزان پنبه به سمت پنبه بروند باید مشکل آب آن‌ها را برطرف کند، آب‌ها سرگردان در منطقه زیاد است و می‌توان با ارائه تسهیلاتی به کشاورزان به ذخیره آب کمک کرد.

منبع: فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->